Artikler om jobsøgning
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-R 340x60

Jobsøgning i julen: Fang chefen, der sidder tilbage på kontoret

JJobsgning jul - jobfisk3uletiden betyder ofte færre opslåede stillinger. Der er dog god grund til at holde gang i jobsøgningen mellem jul og nytår, hvis dit nytårsforsæt er nyt job. Mange virksomheder planlægger nemlig at ansætte.


Julen står for døren, og det kan måske syne af, at virksomhederne er gået i dvale, hvorfor man som jobsøgende ligeså godt også kan gå i dvale. Der er dog flere grund til, at det er en rigtig god idé at holde gang i både netværket og tage kontakt til virksomheder henover julen.

Fra Akademikernes A-kasses rekrutteringsindsats ved vi nemlig, at mange virksomheder har nye budgetter klar med planer om at ansætte i det nye år. Mange stillinger bliver bare først slået op i det nye år.

"Fra vores rekrutteringskonsulenter, der har kontakten til virksomhederne, ved vi, at mange stillinger står klar i det nye år. Når virksomhederne endnu ikke har slået dem op, er det af hensyn til, at de gerne vil have sat sløjfe på det forgangne år og ikke være tvunget til at håndtere en masse ansøgninger midt i julen, hvor mange er på ferie", fortæller Karina Balling, afdelingschef for rekrutteringsindsatsen.

Der er således god grund til at holde jobsøgningen i gang og komme på forkant med stillingerne i det nye år, hvilket du kan gøre på flere måder.


Fire (fem) tilgange til jobsøgning i julen


1. Vær proaktiv: Fang chefen i de små og mellemstore virksomheder

Nogle chefer holder selvfølgelig juleferie. Men mange bruger også dagene mellem jul og nytår på at afslutte årets projekter og regnskaber, gøre klar til det nye år samt holde skansen, mens medarbejderne holder fri. Så hvis de tager telefonen, sidder de højst sandsynlig uforstyrret alene på kontoret, hvoraf der er gode odds for, at hun eller han bliver helt glad for lidt kontakt og har bedre tid til at snakke.

Ved at være proaktiv på netop dette tidspunkt, signalerer du desuden ekstra stort initiativ og ildhu. Det medfører, at du starter med store pluspoint på kontoen hos chefen af den mindre virksomhed. Hvis du er heldig har de endda også tid til, at du kommer forbi til en kop kaffe. Og hvis de ikke har tid, er de fleste til gengæld tidsoptimistiske for det nye år, hvorfor de nemmere kan overtales til et kaffemøde i starten af det nye år.

 

Artiklen fortsætter under billedet

Jobsgning jul - jobfisk2

 

2. Find gamle jobannoncer og research på virksomheden

Når du skal skrive uopfordret til en virksomhed, er det en rigtig god idé at læse gamle jobopslag fra dem, som du for eksempel kan finde på Jobindex.dk. Gamle jobannoncer giver mange informationer om, hvilke type medarbejdere, der er i virksomheden, og hvordan du skriver dig ind i at blive en af deres nye profiler.

De gamle jobannoncer er ligeledes et godt afsæt for at ringe til virksomheden, hvor du kort kan præsentere dig med inspiration af nøgleordene og tonen fra tidligere jobopslag, og dertil høre om, de mon har planer om at ansatte flere i det nye år. Uanset om du får fat på chefen eller en anden medarbejder, er der god mulighed for at få indhentet viden på dette tidspunkt. De fleste ansatte har insider-viden om, hvorvidt der skal ansættes nye medarbejdere. Og på samme måde som chefen, er de ofte mere snaksalige, når julefreden ligger over både resten af kontoret og mailbakken, der ofte heller ikke oversvømmes af mails på dette tidspunkt.

 

3. Ønsk dit netværk glædelig jul

Julen er også en god anledning til at sende en julehilsen til personer i dit netværk. Og en sådan hilsen kan sagtens indeholde en invitation til en kop kaffe i det nye år. Hvis du er heldig, har nogen i dit netværk endda kendskab til noget, der er på bedding i det nye år.

 

4. Få finpudset CV'et

Som sagt venter der masser af nye stillinger i det nye år. Det er derfor også en god idé at bruge lidt tid på at trimme CV'et. Masser af erfaringer viser, at der er større sandsynlighed for at komme til samtale jo hurtigere, man sender ansøgningen. For selv om der er sat en ansøgningsfrist på jobopslagene, indkalder mange løbende de egnede ansøgere. Og hvis eller når man har fundet 10 eller 20 interessante profiler inden for de første 150 ansøgninger, bliver de næste 100 ansøgninger sjældent læst med samme nysgerrighed og entusiasme.

Er dit CV klar til at sende ud? Få et CV tjek

 

5. Husk også at holde fri

Ligesom alle med job, har jobsøgere også brug for at holde fri. Så husk også at nyd anden og flæskestegen og vær til stede i det.

 

Rigtig god jul og held og lykke med jobsøgningen.

 

 

Af Viki Kofoed, Akademikernes A-kasse

 

Skal du søge job i julen? Se her hvorfor og hvordan.