A-kasser
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-R 340x60

Hvad er en A-kasse, og hvordan vælger man den rigtige?

En A-kasse spiller en afgørende rolle for danske arbejdstagere, da den fungerer som en økonomisk sikkerhedsnet, der træder i kraft, hvis man skulle blive ramt af arbejdsløshed. Formålet med a-kasserne er lovgivningsmæssigt defineret, og de har en vital opgave med at udbetale dagpenge til deres medlemmer som kompensation for tabt arbejdsfortjeneste.

Men A-kasserne gør meget mere end blot at udbetale dagpenge. De spiller en afgørende rolle i samfundet ved også at forvalte andre vigtige ordninger, herunder efterløn, der giver mulighed for en værdig overgang til pensionisttilværelsen. Derudover yder a-kasserne værdifuld rådgivning og vejledning til deres medlemmer, hvilket kan være en uvurderlig støtte i perioder med usikkerhed på arbejdsmarkedet.

Det er værd at bemærke, at a-kasserne er demokratiske medlemsorganisationer, hvilket betyder, at medlemmerne selv er med til at fastlægge organisationens kurs og servicekvalitet. Dette sikrer, at a-kasserne er tæt forbundet med deres medlemmers behov og ønsker.

Som en del af beskæftigelsesindsatsen har a-kasserne også fået en afgørende rolle i jobformidling til deres ledige medlemmer. Dette sker gennem samarbejde med fagforeninger, jobcentre, kommuner og virksomheder. Denne tætte interaktion med arbejdsgivere og andre aktører på arbejdsmarkedet styrker chancerne for, at ledige medlemmer hurtigt kan finde nye beskæftigelsesmuligheder.

A-kasserne finansieres gennem medlemmernes kontingent (cirka 25 procent af indtægterne) og arbejdsmarkedsbidrag, som lønmodtagere betaler. Medlemmerne bidrager også til a-kassernes administration, hvilket er med til at sikre effektive driftsmetoder.

For at opnå status som statsanerkendt a-kasse skal organisationen overholde en række krav, der omfatter vedtægter, organisation, personale og it-systemer. Dette sikrer, at a-kasserne lever op til de nødvendige standarder og kan udbetale dagpenge og ydelser lovligt og rettidigt. I øjeblikket er der 29 a-kasser, der har opnået denne statsanerkendelse.

A-kasserne har en rig historie, der går tilbage til 1907, hvor de først blev anerkendt i loven. Før denne tid udbetalte a-kasserne understøttelse til arbejdsløse baseret på de opkrævede kontingenter, hvilket afspejler deres lange tradition for at støtte arbejdstagere i perioder med ledighed.

A-kasserne adskiller sig fra traditionelle forsikringsselskaber, da de ikke har et profitmotiv. I stedet er de drevet af et demokratisk princip, hvor medlemmerne samles om fælles økonomisk tryghed i tilfælde af arbejdsløshed.

Kort sagt spiller a-kasserne en essentiel rolle i danskernes arbejdsliv, da de fungerer som en sikkerhed i tilfælde af uforudsete begivenheder på arbejdsmarkedet. Uanset om du er butiksassistent, mekaniker, akademiker eller kosmetolog, er det vigtigt at vælge den rigtige a-kasse, der passer til dine behov og karriere. Følgende faktorer bør overvejes, når du træffer dit valg:

  • Dækning af din specifikke faglige branche
  • Service- og vejledningsniveau
  • Jobformidlingssamarbejder
  • Økonomisk bidrag og kontingentsatser

Ved at træffe et informeret valg og vælge den rigtige a-kasse, kan du være sikker på, at du har en solid økonomisk sikkerhed i tilfælde af arbejdsløshed.

Kilde: AK-Samvirke - brancheorganisation for danske a-kasser

 

Ved du hvilken a-kasse der er bedst for dig?

 

 

Opnå professionel rådgivning og gå ikke glip af dagpenge. Skift a-kasse på få minutter!

 

 

HUSK: Du kan godt skifte A-kasse selvom du pt. er ledig.


 

 

 


 

Find din næste A-kasse på listen her

 

ASE

ASETilmeld dig Ases uafhængige a-kasse og fagforening. Vi rådgiver dig til at se potentialet i din situation og udnytte mulighederne - også dem, du ikke selv har tænkt på uanset, om du er lønmodtager, selvstændig eller under uddannelse.

Ase er Danmarks 5. største a-kasse med ca. 148.000 medlemmer. Hos os får du både a-kasse og fagforening til en af markedets bedste priser.

Kontor: København/Frederiksberg, Ringsted, Odense, Kolding, Århus og Aalborg.

Desuden mødesteder efter aftale:
Rønne, Hillerød, Holbæk, Nykøbing F., Esbjerg, Åbenrå, Herning og Thisted.

Meld dig ind her

CA a-kasse

CACA er unik i branchen ved at tilbyde langt mere end andre a-kasser. Udover et økonomiske sikkerhedsnet, ser vi os selv som karrierepartner for vores medlemmer. Derfor har du mulighed for at deltage i et væld af karriereudviklende tilbud, uanset om du er studerende, ledig eller i arbejde.

CA a-kasse tilbyder blandt andet gratis coaching, karriererådgivning og udviklende kurser. Som noget helt særligt tilbyder CA også sine medlemmer advokathjælp til en meget fordelagtig pris.

Kontor: København og Århus

Tilmeld dig CA a-kasse

Krifa A-kasse og Fagforening

Krifa2017Krifa er en a-kasse og tværfaglig fagforening. Alle, der er lønmodtagere, selvstændige eller under uddannelse, kan blive kunder hos Krifa

Hos Kristelig A-kasse får du økonomisk tryghed, hvis du mister dit job
Kristelig A-kasse er både for lønmodtagere og selvstændige og har over 170.000 kunder. Hovedaktiviteterne er at give information og vejledning om mulighederne på arbejdsmarkedet, hjælp til jobsøgning osv. A-kassen udbetaler dagpenge, efterløn og andre økonomiske ydelser.

Kontor: Hele landet

Tilmeld dig Krifa A-kasse og Fagforening her

3F - Faglig Fælles Akasse

3FA-kasse er meget bedre end kontanthjælp
Et medlemskab af 3F's a-kasse giver tryghed og sikrer en indtjening i 2 år uanset, hvad kæresten eller ægtefællen tjener.

Gifte og samboende skal nemlig forsørge hinanden, hvis den ene bliver ledig og søger kontanthjælp.
Kun hvis kæresten/ægtefællen tjener mindre end ca. kr. 15.500 om måneden vil kontanthjælpen komme til fuld udbetaling.
Ellers bliver kontanthjælpen modregnet og den bortfalder helt, hvis kæresten/ægtefællen tjener mere end ca. kr. 28.000 om måneden.
Har man en formue på mere end 10.000 kr., kan man heller ikke få kontanthjælp. Det gælder fx en bil, kolonihave, friværdi eller penge i banken.

Kontor: Hele landet  

Tilmeld dig 3F A-kasse

MA a-kasse for højtuddannede

MA a-akasseMA a-akassen for højtuddannede.

MA a-kasse sikrer dig selvfølgelig økonomisk, hvis du bliver ledig.
Gratis studiemedlemskab hos MA a-kasse

Kontor: København, Odense, Aarhus og Aalborg

Klik her og bliv medlem nu!

Business Danmarks A-kasse

Business DanmarkBusiness Danmark er fagforening og a-kasse for alle med interesse for salg, marketing og rådgivning.
Business Danmark tilbyder medlemmerne juridisk rådgivning, coaching, selvudvikling, kontante fordele og a-kasse.

Kontor: København 

Klik her og bliv medlem nu

FRIE Funktionærers A-kasse

Frie funktionrerFrie funktionærer - Danmarks bedste til Funktionærer.

Få service, kvalitet og medlemstilfredshed helt i top for KUN 468 kr./måned. Frie Funktionærers A-kasse inkluderer, dagpenge ved ledighed, mulighed for efterløn, personlige samtaler med en rådgiver og dagpenge under barsel.!

Kontor: Odense, København, Århus - rullende kontor i region Sønderjylland

Klik her og bliv medlem nu 

Det Faglige Hus

Det Faglige HusGratis fagforening
Det Faglige Hus er Danmarks billigste fagforening med a-kasse for alle. Prisen er kun 541 kr. pr. måned. Bliver du medlem i både fagforening og a-kasse, er fagforeningen gratis de første 3 måneder.

Kontor: Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense, Ringsted og Frederiksberg

Gå til a-kasse 

Ledernes A-kasse

Ledernes A-kasse er a-kasse for både lønmodtagere og selvstændige. A-kassen retter sig særligt mod medlemmerne af Ledernes Hovedorganisation.
Deres speciale er de medlemsgrupper, som består af ledere eller særligt betroede medarbejdere, dvs. at du i forhold til de øvrige medarbejdere på arbejdspladsen har en overordnet stilling og repræsenterer arbejdsgiveren.

Kontor: Lederne er fordelt med 19 lokalafdelinger i hele landet

Gå til a-kasse

HK Danmark A-kasse

Du kan blive medlem af HK Danmarks A-kasse hvis du er i arbejde som lønmodtager inden for HKs faglige område og som selvstændig erhvervsdrivende (Hvis du ikke har nogen ansatte under dig).

Kontor: Hele landet 

Gå til a-kasse 

Dansk Metal a-kasse

A-kassen for medlemmer af Dansk Metal

Kontor: Hele landet 

Gå til a-kasse

DANA A-kasse

DANA er a-kassen, der er skræddersyet til dig som er selvstændig. DANA står på spring med service, der rækker langt udover selve a-kasseydelsen

Kontor: Hele landet

Gå til a-kasse

Akademikernes A-kasse

AAK er den største a-kasse for akademikere, og de har speciale i at rådgive og vejlede akademikere, hvis fx jobbet i en periode lader vente på sig.

Kontor: Århus, København 

Gå til a-kasse

BUPL A-kasse

BUPL - Forbundet for pædagoger og klubfolk's a-kasse.

Kontor: Hele landet 

Gå til a-kasse

Arbejdsløshedskassen for Journalistik, Kommunikation og Sprog (AJKS)

Organiserer alle der som ansatte eller freelancere skaber indhold til medierne.

Kontor: København 

Gå til a-kasse 

Socialpædagogernes A-kasse

A-kasse der kender det socialpædagogiske arbejdsmarked indgående.

Kontor. Hele landet

Gå til a-kasse

Byggefagenes Arbejdsløshedskasse

A-kasse for Blik- og Rørarbejderforbundet, Malerforbundet og Fiskernes Forbund.

Kontor: Hele landet 

Gå til a-kasse

Danske Sundhedsorganisationers Arbejdsløshedskasse (DSA)

DSA er en fagligt afgrænset a-kasse. Det betyder, at personer, som kan optages i en række af Sundhedskartellet organisationer, også kan blive optaget i DSA.

Kontor: København

Gå til a-kasse

Dansk El-forbund

El-fagets arbejdsløshedskasse er for medlemmer der arbejder indenfor el-brancen.

Kontor: Hele landet 

Gå til din a-kasse 

 

FOA - Fag og Arbejdes Arbejdsløshedskasse

Alle, der arbejder under en FOA-overenskomst, kan blive optaget som nyt medlem.

Kontor: Hele landet 

Gå til a-kasse 

Service Forbundet

A-kassen er en fagligt afgrænset a-kasse for Funktionærforbundet - Serviceforbundets medlemsgrupper, samt brugsuddelerne.

Kontor: Esbjerg, Holstebro, Odense Aalborg, Århus og København

Gå til a-kasse

Funktionærernes og Tjenestemændenes Fælles Arbejdsløshedskasse (FTF-A)

En tværfaglig og partipolitisk neutral a-kasse inden for hovedorganisationen FTF's område. Navnet FTF-A står for Funktionærernes og Tjenestemændenes Fælles-Arbejdsløshedskasse.

Kontor: Aalborg, København, Aarhus, Odense

Gå til a-kasse 

PROSA It-fagets og Merkonomernes Arbejdsløshedskasse

It-fagets og Merkonomernes Arbejdsløshedskasse.

Kontor: København, Odense og Århus

Gå til a-kasse

Lærernes a-kasse

Lærernes a-kasse er en landsdækkende a-kasse for lærere i folkeskolen, lærere ved de Frie Grundskoler, efterskolerne, på AMU-centre, Produktionshøjskoler, institutioner for specialundervisning for voksne, samt formidlerne og Voksen- og ungdomsundervisere.

Kontor: København, Odense, Aalborg, Esbjerg og Århus

Gå til a-kasse

Nærings-og Nydelsesmiddelarbejderforbundets A-kasse (NNF)

Nærings-og Nydelsesmiddelarbejderforbundets a-kasse (NNF) for brancher som bl.a. bager, slagter, mejeri, sukker- og chokoladeindustrien samt tobaksindustrien

Kontor: Hele landet

Gå til a-kasse

Min A-kasse

Alle lønmodtagere kan blive medlem af Min A-kasse, der er en tværfaglig a-kasse.

Kontor: Aalborg, Århus, Midelfart og København (Valby)

Gå til a-kasse

Teknikernes A-kasse

Teknikernes A-kasse er for medlemmer af Teknisk Landsforbund

Kontor: Aalborg, Århus, Herning, Vejle, Esbjerg, Odense, Ringsted, Hillerød og København

Gå til a-kasse

Opnå økonomisk sikkerhed og professionel støtte i tilfælde af arbejdsløshed. Find den bedste a-kasse for din branche og skift i dag! Klik her for at udforske vores anbefalede a-kasser og få tryghed i din karriere.