Bente Nørgaard | Nørgaard Coaching
TILMELD NYHEDSBREV
Blog Jobsøgning Bente Nørgaard | Nørgaard Coaching Ta' Ja-hatten på! Jobsøgning +50 er et plus

Ta' Ja-hatten på! Jobsøgning +50 er et plus Populær

Skrevet af Bente Nørgaard | Nørgaard Coaching     29. November 2019     7946  

FirklverTa' JA-HATTEN på til at læse denne blog. Hvis du hellere foretrækker NEJ-HATTEN, så stop med at læse videre, da det alligevel ikke nytter. En NEJ-HAT er ikke konstruktiv til jobsøgning. Må man ikke sætte grænser da, Bente? Jo, grænser for områder, brancher, risici, arbejdstider, værdier, etik, transport m.v. Men et generelt negativt mindset = begrænset og fastlåst tankegang, som ikke fører til noget konstruktivt på nogen måde.

En NEJ-HAT spilder både sin egen og andres tid, når ikke der bliver sat tid på. En NEJ-HAT dræner energien. Vær derfor bevidst om, hvem du omgiver dig med. Du kan se det på "hatten" ;-)

En JA-HAT gør dét, der virker – og gør mere af dét, som virker. En JA-HAT har også mod og nysgerrighed på at være opfindsom. Kigger også efter nye veje – ved at være åben for muligheder, som kommer eller pludselig opstår. Er klar til at gribe også helt uden at vide, hvad det nye fører med sig.

Kan vi skifte HAT? Ja, vi kan skifte fra NEJ- til JA-HAT og fra JA- til NEJ-HAT. Det kræver blot en beslutning! Gå en tur i naturen – og prøv begge hattene af...

 

Artiklen fortsætter efter billedet

Ja-hat - nej-hat

 

 

Jobsøgning +50 er kun et plus, når du selv kan se det

Jeg behøver næppe at liste ulemperne op for jobsøgere +50, da der har været skrevet SÅ mange indlæg om ulemper +50. Her sætter vi fokus på FORDELE ved +50:

 

 1. Ingen småbørnssygefravær
 2. Mere tid til sig selv og til andre
 3. Større overskud til sig selv og til andre
 4. Har taget minimum én uddannelse
 5. Gør brug af efteruddannelse eller har mulighed for
 6. Ingen afhængighed af hjemmeboende børn
 7. Ser jobbet som en positiv adspredelse i livet
 8. Ønsker at holde sig i gang fagligt, personligt og socialt
 9. Har tid og overskud til også at dyrke det sociale på jobbet
 10. Har flere års joberfaring
 11. Har flere års livserfaring
 12. Kan være rollemodel overfor andre
 13. Har oparbejdet robusthed i arbejdslivet og livet
 14. Har personlighed fra livets med- og modgange
 15. Kender egne spidskompetencer
 16. Bevidsthed om egen selvtillid og eget selvværd
 17. Ved hvad der giver mening i jobbet
 18. Større selvindsigt om at påtage sig indflydelse/medindflydelse
 19. Bevidst om grænsen jobkrav/ egne ressourcer
 20. Er rummelig med krav til info i organisationen/ eget jobområde
 21. Har større rummelighed overfor kolleger
 22. Hviler mere i sig selv, som smitter
 23. Afklaret om karriereforløb
 24. Besidder modenhed – giver større respekt fra kolleger, kunder m.v.
 25. Byder ind med storytellings til ansøgning, jobsamtale og best practice

... fortsæt selv..

Betyder det, at jobsøger under 50 år ikke besidder ovennævnte? Nej. Der findes ingen skarp linje eller grænse i livet til at adskille livets muligheder, risici og vilkår. Pluk selv de bedste til dig.

 

Når vilkår ER vilkår

Det er SÅ vigtigt at skelne, hvad vi har indflydelse på, kan opnå medflydelse på samt være bevidst om, hvad der er vilkår. Vilkår ER vilkår. Når du forsøger at ændre på vilkår, er der reelt 3 muligheder; acceptér, vind eller forsvind - alternativt bevæger du dig mod en stressmine.

Er det ikke bare noget, som du selv finder på Bente? Nej. Jeg har i mange år haft denne holdning med oplevelser, hvor flere på min alder har fortalt mig "sådan nogle som os, Bente, får ikke et job"! Svaret lød blot helt enkelt "fordi vi er +50"! Hver gang har jeg svaret: "Det er jo blot din overbevisning!" Jeg er ikke forpligtet på nogen måde til at overtage den samme negative og fastlåste overbevisning, som andre har. Vi bestemmer selv, om vi vil gå med JA-HAT eller gå med NEJ-HAT.

 

Storytelling fra det virkelige liv

Her i sensommeren søgte jeg et 8 timers tidsbegrænset job, som kunne matche min virksomhed Nørgaard-Coaching, hvor jeg er soloselvstændig. 8-timers jobbet blev opslået sammen med et fuldtidsjob. Der indkom i alt mere end 80 ansøgninger til de 2 jobs, heraf mange ansøgere også til 8 timers jobbet, som overraskede arbejdsgiveren positivt. Jeg blev indbudt til jobsamtalen sammen med 5 andre til 8-timers jobbet. Jeg fyldte 60 år i foråret. Én af jobsøgerne var ældre end jeg, så vi var 2 jobsøgere på +60 af de 6 inviterede!!

Faktisk opstod der en ekstra jobmulighed, som blev præsenteret under jobsamtalen. Det blev så ikke mig, som fik job. Tilbagemeldingen lød, at samtlige 6 jobsøgere reelt var kvalificerede til jobbet, og at jeg havde en stærk personlighed og et interessant CV med erfaring. Helt ærligt er det da sejt både at blive inviteret til jobsamtale og få en flot og positiv tilbagemelding. Det er jeg rigtig stolt af. Jeg kender flere, som har fået job som +60; bl.a én af mine gode venner for kort tid siden. Det gør mig så glad.

Jeg sætter derfor min JA-HAT, som jeg vil ;-) Det gør jeg med baggrund i min overbevisning og facts. Jobsøgning +50 er et plus.

Husk at gøre mindst 3 gode ting for dig selv hver dag – supplér med 3 ting, som du er taknemmelig for. Skriv eller sig ordene højt inden sengetid. Det er en super god måde at falde i søvn med smil på læben.

Rigtig god arbejdslyst med lykke og held i jobsøgningen.

https://www.noergaard-coaching.dk/ 

 

Tag Ja-hatten på som +50 jobsøger.