Artikler om jobsøgning
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-R 340x60

5 gode råd til jobansøgningen

At søge job kan sammenlignes med at gå til eksamen. Du skal yde det bedste for at få et optimalt resultat. Blot er oddsene i jobsøgningen reelt dårligere - for ud af 100 ansøgere er der 99 tabere. Det skærper kravene til dig som jobsøger. Erfaringerne viser da også, at en solid forberedelse øger chancerne markant. Derfor er der som regel ingen nemme genveje - men alligevel en lille trøst: Det forarbejde, du laver i din jobsøgning, er aldrig spildt. Det meste kan genbruges, hvis du skal søge igen.

 Artiklen fortsætter efter billedet 

5 gode rd til jobansgningen

 

5 gode råd til jobansøgningen

  1. Start i god tid med en brainstorm (gerne over et par dage), hvor du "graver" alle dine kompetencer frem i forhold til stillingsbeskrivelsen. Her gælder det også om at finde dem, der ligger et par spadestik dybere - de såkaldte skyggekompetencer - og få dem drejet og målrettet mod jobannoncen.

    Det kan være en superidé at ofre en flaske rødvin på en person i dit netværk, som er god til at stille spørgsmål og gå i dybden. Der ligger med garanti nogle guldkorn i din faglige bagage, som med fordel kan hives frem, pudses af og præsenteres i ansøgningen.
  2. Byg ansøgningen op, så du bider dig fast i arbejdsgiveren. Det skal du gøre ved at skelne mellem primære og sekundære kompetencer til stillingen. De primære - og dem, der relaterer (skyggekompetencerne), skal du servere med "rund hånd" i hvert enkelt afsnit, så du fastholder læserens interesse. De sekundære skal på CV'et for at give et allround billede af din faglige bredde og tyngde.
  3. Vis en ægte entusiasme i forhold til de arbejdsopgaver, du skal varetage. En medarbejder, der brænder for sit arbejde, er betragtelig mere værd end en, der bare har interesse i at få en månedsløn.
  4. Husk den menneskelige side. Konkurrenterne til jobbet har måske tilsvarende faglige kvalifikationer - derfor er det vigtigt, at du tegner et billede af et menneske, som de har lyst til at møde. Og det er ikke nok at skrive: „Jeg er stabil, fleksibel og udadvendt." Underbyg dine påstande med konkrete eksempler. "Don't tell it - show it!"
  5. Tro på - og stå ved dine egne evner! Får du det til at skinne igennem i ansøgningen, vil det også overbevise andre. (Grænsen til arrogance må naturligvis aldrig overskrides).

Sidst, men ikke mindst. Giv aldrig op - optimisme er en af grundpillerne i en effektiv jobsøgning. Og det, du har at byde ind med, er der ingen andre, der har magen til. Derfor fortjener det også at blive serveret på et "sølvfad".

Er du i tvivl om din jobansøgning og CV er klar til at sende ud? Få et CV-tjek - Læs mere her 

God jobjagt

 

Af: Anne Stryhn, jobcoach

Anne Stryhn har 18 års erfaring som jobcoach med et kundegrundlag, der spænder over hele karrierestigen - fra elever til topchefer. Derudover er hun kendt for foredrag og kurser i jobjagt, personlig branding og markedsføring, ligesom hun - som jobsøgningsekspert - har deltaget i programmer på DR og TV2. Anne Stryhn har coachet over 2000 mennesker videre i karrieren og giver her nogle gode råd til jobansøgningen og jobsamtalen.

Har du brug for jobcoaching, eller vil du bare vide mere, kan du klikke ind på Anne Stryhns hjemmeside: www.annestryhn.dk.

 

Læs også Anne Stryhns 5 gode råd til jobsamtalen

 


 Få flere gode råd til din jobsøgning direkte i din indbakke - Tilmeld dig nyhedsbrevet her.. 


 

 

 

Start i god tid med en brainstorm (gerne over et par dage), hvor du graver alle dine kompetencer frem i forhold til stillingsbeskrivelsen. Her gælder det også om at finde dem, der ligger et par spadestik dybere - de såkaldte skyggekompetencer - og få dem drejet og målrettet mod jobannoncen.