Arbejdslivet
TILMELD NYHEDSBREV

Fisker du efter korrektur?

blyant og viskelaeder lilleVi hører tit, at der er tale om et stort pres på arbejdslivet, for karrieren kan undertiden kalde på en, mens også børn derhjemme kan have brug for dig. Der er vasketøj i vasketøjskurven, der snart vokser dig over hovedet, og der er venner og veninder, der gerne vil se dig, og hvad med Netflix-serien? Hvornår skal du se den? Forpustet kan man hurtigt blive.

Fjernarbejde betyder mindre stress og højere produktivitet

Fjernarbejde betyder lilleFjernarbejdes popularitet er steget markant de seneste år. Dette sker som følge af en række klare fordele ved denne arbejdsform. Flere studier har påvist, at fjernarbejde blandt andet kan øge produktiviteten, samtidig med at risikoen for stress bliver reduceret. Det samlede billede er dog ikke helt sort/hvidt. I denne artikel gennemgår vi alle nuancer.

Klar – parat – ferie!

Så er tiden ved at nærme sig for planlægningen af ferien. Du har nok lagt dig fast på, hvornår du skal holde din sommerferie i år. Men har du også besluttet dig til, hvor lidt eller hvor meget, du skal holde ferie med din familie eller dit arbejde?

Skal jobbet med på ferie lige som sidste år?

Med gode vaner holder du til meget

Når jeg af og til læser om karrieremennesker i avisen, så får jeg et indtryk af, at vi her står over for en form for supermennesker, der som det naturligste i verden arbejder i gennemsnit 70 timer om ugen - året rundt, i øvrigt også har en masse spændende hobbyer og selvfølgelig også har et rigt familieliv.

betagenerationen Y

Er du online 24-7? Er du dagligt på facebook? Vælger du studie og job, efter hvad du har lyst til, og ikke efter hvad dine forældre rådede dig til. Så er du helt sikkert en del af generation Y. Læs her, hvad det indebærer.

Nærvær halverede sygefraværet

Vækst og fremgang kan give smitsomme pjækkedage i uønsket sidegevinst, mens individuel omsorg og interesse i hverdagen gør medarbejderne sundere. Det viser erfaringer fra Sønder Omme.

Danmark er i superligaen for brug af hjemmearbejdspladser

Store danske virksomheder og deres medarbejdere er helt top i EU, hvad angår muligheden for at arbejde hjemmefra og samtidig have elektronisk adgang til arbejdspladsen.

Stædighed varer længst...?

Computerprogrammet - checkjobnet - der hjælper arbejdsløse med at opfylde beskæftigelsesministerens krav om fire ugentlige ansøgninger samt et klik på en knap, har nu eksisteret i 10 måneder med knapt 85.000 besøg på hjemmesiden: www.checkjobnet.dk. At dømme efter de mange mails jeg har modtaget, har en hel del af de mere end 8.000 personer, som har hentet programmet, også anvendt det.

Facebook er ikke et privat forum

HK/Privat har udarbejdet en række gode råd til medlemmerne om, hvordan de håndterer det sociale medie Facebook på arbejdspladsen.
Læs rådene her.

Coaching - en epidemi?

Så skete det! Jeg har gud hjælpe mig også fået mig en coach. Vel at mærke ikke én af de sportslige af slagsen, men derimod en business- og lifecoach fra Konsulenthuset MindStairs. Jep, jeg er hoppet på tidens trend - gør det mig mon til "smart" eller "dum"?

Hold en god tone på jobbet

Vestre Landsret har lige fastslået, at du i visse situationer gerne må sige "åh, hold da kæft" til chefen i dine kollegers påhør. Du må endda sige grovere ting, så længe du bare er blevet provokeret til det.

Eventyrlandet der gør de ansatte afhængige

Hvor andre virksomheder må opgive at få deres faste stillinger besat, har Legoland i Billund stadig ansøgere på venteliste til sæsonjobs. Sommer efter sommer pendler de mest trofaste både 50 og 200 km. om dagen for at klæde sig ud som riddere, pirater, cowboys og prinsesser til en løn på lige godt og vel 100 kroner i timen. De siger man bliver afhænging… og glad af det….

Træd ud af din komfortzone

Første gang jeg opdagede, hvordan jeg kunne få positiv indflydelse på mit eget liv, er efterhånden 15 år siden. Dengang var jeg en ung knægt i starten af tyverne, usikker på mig selv og tvivlende på mine egne evner og kvaliteter. I denne periode stødte jeg på nogle mennesker, der havde interesse for personlig udvikling. De fik inspireret mig til at købe nogle bøger og kassettebånd, der skulle hjælpe mig med min egen personlige udvikling.

Miljømanden folk elsker at hade

Han er blevet sammenlignet med Hitler og anklaget for videnskabelig uredelighed. Alligevel lader Bjørn Lomborg sig ikke stoppe - og det med den simple begrundelse, at det blot viser, hvor vigtigt det er, at der findes én som ham.

Fordi dit job og din karriere betyder noget. Jobfisk.dk er onlinemagasinet, der vil inspirere dig i dit job, din karriere og din jobsøgning. Jobfisk.dk er sitet, der motiverer og til tider måske venligt provokerer dig. På sitet får du ny viden, gode historier, et kærligt spark og til tider et godt grin.