Bente Nørgaard | Nørgaard Coaching
TILMELD NYHEDSBREV
Blog Jobsøgning Bente Nørgaard | Nørgaard Coaching Jobansøgningen er til din 'date'

Jobansøgningen er til din 'date' Populær

Skrevet af Bente Nørgaard | Nørgaard Coaching     07. Februar 2022     1650  

HUSKEr ansøgningen den vigtigste eller er CV'et det vigtigste i din jobsøgning? Tja, det er et godt spørgsmål. Nogle påstår, at CV'et læses som det første, mens ansøgningen trækker lidt i baggrunden. Andre læser begge dele. Hmmn..

En ny dag

 

Glem nu tanken om det er "hønen eller ægget.."! 

  • lad virksomheden selv afgøre, hvad de foretrækker at læse eller læse først
  • der er nemlig brug for både "hønen" og "ægget"!

 

Ansøgningen er din "date" og CV'et er dine kærestebreve. Bum.

Når du møder en sød kvinde eller sød fyr, som du har stor interesse for - og lyst til at score, så præsenterer du næppe dine gamle kærestebreve fra tidligere bekendtskaber ;-) Det vil da også være tudetosset af dig, da du risikerer, at din date forsvinder hurtigere, end du får talt færdigt. Her er det også vigtigt at holde orden i penalhuset.

Om du har mødt din date fysisk eller digitalt har du i præsentationen "klædt dig på", gjort dig umage for at præsentere dig ganske kort som din absolut ypperste version af dig selv. Kort fortælling om, hvem du er, hvad du laver, søger og interesserer dig for eller har af ønsker.. – uden at overdrive eller at fylde for meget. En kort appetizer som udbygges i takt med at nå frem til et møde.

Dette møde er jobsamtalen!

 

HUSKBliver du bedt om blot at sende dit CV, så lav lige et superkort følgebrev (som kortfattet ansøgning) til en appetizer til at blive indbudt til jobsamtale.

Når du sender CV'et alene, skal virksomheden selv opfinde formålet. Det er alt for risikofyldt. Nogle gange tror arbejdstager, at de kender dig SÅ godt. Det gør de måske fra det gamle job – men nu handler det jo om det nye job.

Ansøgningen er fremtiden og CV'et er fortiden. Forestil dig situationen som når du kører bil, at du kører fremad, mens du har øjnene fast rettet mod bakspejlet med dit synsfelt i bagruden. Her får du måske mere en snak om dit gamle job i stedet for det nye, som venter. Forventningsafstemningen er vigtig for jer begge.

Ofte rækker kompetencerne fra det gamle job ikke til alle kompetencerne i det nye job. Det er derfor vigtigt at fokusere på de absolut vigtigste kompetencer, som skal i spil om dit nye job. Brug storytellings til at understrege situationen – og det huskes bagefter, når der har været afholdt jobsamtaler også med andre jobsøgere. Det er dig, som skal huskes!

2 hjerter

Få nu sorteret i dine "kærestebreve", så det hele ikke følger med på autopiloten. Slå endelig autopiloten FRA og slå manuel betjening TIL, så du skræddersyr dit CV til jobbet.

Som du ved, er der mangel på kvalificeret arbejdskraft. Det betyder, at det faktisk er blevet den omvendte verden for virksomhederne på THE WHY – HVORFOR.

 

Hvorfor skal jobsøgerne vælge os? 

  1. Er vi en attraktiv arbejdsplads?
  2. Lever vi efter vores værdier?
  3. Har vi en sund kultur og høj social kapital?
  4. Er medarbejderne vores ambassadører?
  5. Hvor ofte ansætter vi via netværk?

 

Værdierne har næppe haft større værdi, end de har p.t. Der er rift om de gode virksomheder med orden i penalhuset – det gælder i bestyrelsen, i ledelsen og i kulturen.

LuftballonDisse 5 spørgsmål kan du anvende som inspiration til at forberede gode spørgsmål til jobopslaget. Ring og vær nysgerrig – men husk først at google personen på LinkedIn for at vise interesse. Nedskriv 1-3 ting fra profilen, som du evt. kan referere til. Måske kan I connecte efter en god telefonsamtale? Spørg! – Husk også at skrive et par linjer med din motivation med tak for samtalen. Det er virkelig god stil.

Jeg har tidligere skrevet blogs om, HVORFOR skal virksomheden vælge netop mig.

Læs evt. "Servér dig selv på et sølvfad - adskil dig - gør dig attraktiv

og/ eller "Autentiske jobsøgere tiltrækker andre som magneter".  

 

Scor dit drømmejobønskejob – og rigtig god jobjagt

- du kan læse mere på bloggen "Jagt drømmejobbet"
- eller på bloggen her hos Jobfisk.dk

 

Mange hilsner
Bente
https://www.noergaard-coaching.dk/

 

 

af Bente Nørgaard, økonomi- & erhvervscoach & certificeret arbejdslystkonsulent, Nørgaard-Coaching

 

 

Fordi dit job og din karriere betyder noget. Jobfisk.dk er onlinemagasinet, der vil inspirere dig i dit job, din karriere og din jobsøgning. Jobfisk.dk er sitet, der motiverer og til tider måske venligt provokerer dig. På sitet får du ny viden, gode historier, et kærligt spark og til tider et godt grin.