Bente Nørgaard | Nørgaard Coaching
TILMELD NYHEDSBREV
Blog Jobsøgning Bente Nørgaard | Nørgaard Coaching Jobsøgning på automatpilot = No-Go

Jobsøgning på automatpilot = No-Go Populær

Skrevet af Bente Nørgaard | Nørgaard Coaching     08. November 2021     1670  

STOPSTOP dét, som ikke virker og udskift piloten til MANUEL betjening

Du har givetvis skrevet masser af ansøgninger – og fået input, tips og råd. Dit CV er der tjek på. Alt er faktisk okay – altså bortset fra, at du ikke har fået et job – fortsat er ledig og er bare ved at være rigtig godt træt af at få afslag på afslag eller måske bare ikke hører mere fra den indsendte ansøgning.

Nogle virksomheder sender eller ringer ikke afslag eller afslagsbegrundelse. Hvis ikke du hører fra os inden 4 uger, skal du regne med, at vi har fundet en kvalificeret til jobbet.

Nu håber jeg for dig, at du ikke bruger din energi til at blive irriteret over den procedure. Mange jobsøgere ytre desværre deres frustrationer på de sociale medier, som også den kommende arbejdsgiver læser. Det handler ikke om dig – det handler om virksomheden. Vi kan sagtens blive enige om, at det er en dårlig virksomhedskultur, for det tager lang tid at lave en målrettet ansøgning og et målrettet CV. Overvej også med den viden og erfaring, som du fik med eller uden kontakt, om dine og virksomhedens værdier er et godt match. Det er spildtid at bruge energien her – men endnu værre at dele din frustration bredt på de sociale medier blandt virksomhederne som potentielle arbejdsgivere. Del i de lukkede grupper.

LikeDet er dog ikke no-go, hvis du er den vedholdende type, som ønsker opfølgning og læring til næste ansøgning – eller tjekker op for at høre, om der er flere ledige jobs på vej i virksomheden nu eller senere. GO FOR IT

Jeg forudsætter, at du fabrikerer en målrettet ansøgning og et målrettet CV til hver ansøgningsprocedure – at du ikke genbruger samme ansøgning gang-efter-gang? Det er nemlig spildtid med automatpilot. Mit bud er, at ansøgningen bliver så generel, at virksomheden kan læse automatpiloten mellem linjerne, fordi den ikke helt matcher jobopslaget. Er det en robot, som sorterer ansøgninger hos virksomheden, vil robotten formentlig heller ikke kunne finde de rette søgeord fra jobopslaget. Ansøgningen ryger direkte i afslagsbunken. Det dur jo ikke.

 

Stop med dét, som ikke virker – der skal nyt til med manuel betjening

 

UnlikeNår din ansøgning er målrettet til jobbet, men dit CV det samme til alle dine jobopslag, er det også no-go. Din ansøgning bliver kedelig læsning, generel eller direkte mismatch til ansøgningen. Stop med at skrive med bred pensel, spids blyanten og vær specifik – og husk at give eksempler på, hvad du har gjort, så det bliver mere en storytelling, hvor du gør dig interessant på facts. Det skaber nysgerrighed og interesse.

Jeg læste, at en jobsøger beklagede sin nød på LinkedIn over, at nu havde vedkommende sendt 100 jobansøgninger uden held – og det forstår jeg godt er rigtig træls. I tråden skrev en anden, at vedkommende nu havde sendt jobansøgning nr. 400 og var på vej på kontanthjælp.

I tråden var der ingen, som skrev noget om netværk. Hmmn. Når vi gør, som vi plejer, får vi også de resultater, som vi plejer. Tænk på hvad der bedst virker, når du skal sælge noget. Det gør relationssalg - med relationssalg hjælper vi hinanden. I jobansøgning hjælper vi hinanden via netværk. At sende 100 eller 400 ansøgninger på stribe blive som kold kanvas. Ikke at det ikke kan lade sig gøre, men du skal arbejde hårdt og acceptere, at et NEJ ikke er noget personligt. I kold kanvas er der nemlig rigtig mange NEJ'er, hvor den kompetente sælger er helt bevidst om risikoen; gør det professionelt, tager det ikke ind privat og sætter fokus på de 5-10% JA'er, der kan arbejdes videre med som professionelt og personligt.

Husk at holde din profil helt skarp på, hvad dit drømmejob er med manuel betjening – og tjek op løbende. Du kan notere opfølgning i din kalender, så du husker at få det gjort. Profilen kan altid få et nøk mere, da den er levende. Profilen er dig. Når du har gjort det, så tjek af med en god og (k)ærlig ven for at sikre, at du er SPOT ON. Vi kommer nemt til at skrive med den brede pensel og det dur ikke, så vær specifik.

Overvej hvad dit ønskejob må koste. Din ledighed koster dig penge, som du kan regne på. Det har jeg skrevet en artikel om her; https://jobfisk.dk/jobsogning/blogs-om-jobsogning/bente-norgaard-norgaard-coaching/2322-hvad-ma-dit-onskejob-koste-saet-pris-pa

SvnVigtigt er det, at du hele tiden holder energitanken fuld. Det gør du med god nattesøvn, en gåtur i naturen og fokus på, hvad du er taknemmelig for. Når du er drænet for energi, kan det læses i både din ansøgning og dine opslag på de sociale medier. Fyld på med energi, inden tanken går tom.

 

Rigtig god jobjagt på manuel betjening

- du kan læse mere på bloggen "Jagt drømmejobbet"
https://www.linkedin.com/pulse/jagt-dr%C3%B8mmejobbet-bente-n%C3%B8rgaard/ 

- eller på bloggen hos Jobfisk.dk

 

Mange hilsner
Bente
https://www.noergaard-coaching.dk/

 

 

af Bente Nørgaard, økonomi- & erhvervscoach & certificeret arbejdslystkonsulent, Nørgaard-Coaching

 

 

Stop med det der ikke virker i din jobsøgning. Skift spor og få en jobsøgning der virker.