Få nemt og gratis den nyeste viden om jobsøgning, karriere og rekruttering ved at tilmelde dig vores nyhedsbreve.
Bliv klogere på din jobsøgning og karriere ved at læse spændende interviews og lytte til forskellige podcasts.
Interviews og podcast om jobsøgning og karriere tilbydes i samarbejde med eksterne bidragsydere.
Læs mere og lyt her.
Diana Lund Nordstrøm er tilbage med sin podcast Jobeksperten.
Denne gang tager hun fat i i selve jobansøgningen. Ikke så meget hvordan du ko nkret skriver en god jobansøgning men hvordan laver du det vigtige forarbejde.
SÅDAN! Du har klaret den gennem nåleøjet og er gået videre til 2.-samtale. Men hvad så nu?
Karrierecoach Dorthe Albaek og headhunter Trine Sangill er klar med endnu et afsnit Karrierespot til dig, der vil blive klogere på jobsøgning og jobsamtaler.
Hvordan kan man som ung (18-30 år) få job med lidt eller ingen erfaring? Kan man netværke sig til job? Vi sender Live fra Jobmesse på Fisketorvet i København, hvor en masse jobsøgende i den aldersgruppe deltager.
# 10 Live Podcast Karrierespot til Jobmesse på Fisketorvet - Hvad er specielt for unge/nyuddannede og hvordan netværker jeg?
Hvad er ideen med succeshistorier og skal vi alle til at prale for at få et job? Det kan være svært at tænke i de baner, hvis man ikke har arbejdet med salg eller har andre målbare resultater – men hvad handler succeshistorier egentlig om?
Du har sikkert før hørt "som man spø'r får man svar", og derfor vil du opleve, at der bliver spurgt ind på flere måder til de samme emner under jobsamtalen.
De svære spørgsmål, er dem du helst ikke vil stilles eller vil have lidt svært ved at svare på til jobsamtalen. Disse spørgsmål skal du forberede dig grundigt på. Tænk over dem og find ud af, hvad dit svar skal være. Det er meget vigtigt, at du svarer klart og overbevisende.
Har du også fået spørgsmålet – fortæl om dine svagheder til en jobsamtale? Og er du i tvivl om hvordan det bedste svar er?
Jonathan Offersen er HR-chef i The Call Company og hans CV tæller blandt andet 7 års erfaring indenfor ledelse, rekruttering og HR. Han har bladret gennem stakkevis af ansøgninger, afholdt tonsvis af telefonscreeninger og ansat en masse mennesker.
700 mennesker. Så mange har Mads Stenger, HR-chef hos elektronikkæden Power A/S der har intet mindre end 12 elektronikbutikker rundt omkring i landet og vokser med høj hast, været med til at ansætte. I denne artikel giver Mads sine bedste råd til jobsøgende baseret på de erfaringer han har fået gennem hans mange år med ansøgninger, samtaler og rekruttering.
Kenneth Hammerby er team leder, og leder 12 jobkonsulenter som hjælper de ledige akademikere på Frederiksberg. I denne episode fortæller han om virksomhedspraktikker, ret og pligt, hvad vi skal bruge jobcentrene til og hvordan man kan få mest ud af sit jobcenter.
Bente Juel Danyar, Chefkonsulent i Center for HR, arbejder med HR, undervisning og rekruttering. Bente blev som den første i Danmark ansat i det skotske koncept "Insight Learning & Development", der har fokus på at forstå egen og andres adfærd samt kommunikations- og adfærdsstrategier. Og det er netop den viden om persontyper og den indflydelse det har på jobsøgningen, som er emnet i denne podcast.
I denne podcast fortæller Julia B Hunt, konsulent hos Ingerfair, om hvordan frivilligt arbejde og jobsøgning kan være en god kombination.
Ifølge Julia er en af fordelene b.la. at frivillige er gode til at sætte ord på hinandens kompetencer. Derfor kan det også være en god idé at få dem du er frivillig sammen med til at skrive en anbefaling til dig på LinkedIn.
Anette Medding, arrangør af Danmarks største jobmesse Karrieredagene, fortæller i denne podcast om forventninger, jobmesser og hvad du kan bruge dem til.
Birgitte Kjær Grønbech stifter af Coping Capacity, arbejder sammen med StressNordic om at forebygge og behandle stress, og fortæller i denne podcast om ledighedsstress og hvordan du kommer ud af den.
Erik Ziengs, digital stateg hos Bolius (Boligejernes videncenter) , hvor han bl.a. arbejder med PR og sociale medier. Derudover arbejder han med podcasten Help Marketing, der handler om hvordan man hjælper andre og dermed skaber en relation som gør at de vil hjælpe/købe af en, en anden gang.
Helene Rafn er uddannet jurist, og har de sidste 15 år arbejdet i Djøf, hvor hun i dag er lønforhandlingschef, og vejleder medlemmer som ringer ind med lønforhandlingsspørgsmål. Her giver hun sine råd til lønforhandlingen.
Malene Greegaard Wilsly savnede en alternativ og en mere brugbar måde at søge job på. Hun savnede kollegaer, nogen at sparre med, og nogen at fejre succes oplevelserne med. Derudover savnede hun at kunne vedligeholde og udvikle hendes kompetencer.
Lisbeth arbejder som selvstændig konsulent og erhvervscoach i eget firma. Hun hjælper kvinder med at blive bevidste ledere i deres eget liv. Denne podcast handler lige præcis om de bevidste valg. Hvordan du bliver opmærksom på de valg du tager, og hvordan dine valg påvirker din jobsøgning.
"Lad os opsøge tilfældene!"
Kristoffer Sjølander har arbejdet i branchen siden 2005, og har stor erfaring med vejledning og kurser. I dag sidder han som kommunikations- og udviklingskonsulent hos IKU.
Ordet kommunikation betyder "at gøre noget fælles", og lige netop til en jobsamtale er det vigtigt at kunne indgå i en dialog, hvor man "gør noget fælles". En jobsamtale skal ikke være en monolog, og derfor er det vigtigt at kunne sammenhænge; Ord, handling, stemmeføring og kropssprog.
Henrik Enegaard Skaanderup arbejder som selvstændig konsulent og holder foredrag om ledighed, og jobsøgning. I denne podcast fortæller han om netværksmøder og hvad vi kan bruge dem til.
"Tænk at testen både er for dig selv og for arbejdsgiveren"
Det er ekstremt dyrt at fejlansætte, og jo højere stilling jo dyrere er det. Derfor jo højere stilling, jo større er sandsynligheden for at du vil blive testet på en eller flere måder.
"Du er allerede godkendt på din faglighed når du når ind til samtalen"
Maria Steno, partner i nordens største kommunikationsbureau Geelmuyden Kiese, har stor erfaring med at sidde på den anden side af bordet, og har ansat rigtig mange mennesker i forskellige typer stillinger.
I denne podcast giver Maria Steno dig flere gode råd til jobsamtalen.
"Netværk er vigtigt hvis man netværker til det man har behov for"
Fabiola er ekspert i personlig branding for foredragsholdere, og har en stor passion for at gøre andre glade, og succesfulde.
Efter et års arbejde ved Novo Nordisk indså Fabiola at hun på trods af god løn og goder, ville noget andet. For "Hvad hjælper det at have en masse penge hvis man ikke er lykkelig?"
"Alle sociale medier skal ses i sammenhæng – Det er en snak om online identitet og personligt branding"
I denne podcast kommer Thomas Bigum med gode inputs til at optimere din tilstedeværelse på de sociale medier i forhold til din jobsøgning.
"CV´et er din adgangsbillet til at møde virksomheden – dit salgsdokument"
Et CV er som oftest bare et standard dokument, der skal fungere som en liste over dine faglige og personlige kompetencer, uddannelses- og erhvervserfaringsmæssigt.
“Motivation er kunsten at skabe interesse”
Mark Anthony er motivationsekspert, foredragsholder, forfatter, og en af de første coaches i Danmark med over 6000 timers erfaring fra internationale virksomheder.
"En profil med billede ses 11 gange så ofte som en profil uden"
1,8 mill danskere har en profil på LinkedIn, det gør LinkedIn til et godt sted at skabe et netværk med andre, og dermed også et godt sted hvis du er ledig. Morten Vium deler ud af guldkornene til din LinkedIn profil, og giver tips og tricks til din karrierestrategi.
Netværk, det er de mennesker som vi kender, så det er alle de relationer som vi har skabt igennem livet. Networking, det er alt det vi gør med dem som vi kender"
"Hvis man er blandt den første halvdel som søger jobbet, viser undersøgelser at man har større sandsynelighed for at få jobbet"
Ricki Nielsen er en af Danmarks bedste oplægsholdere, når det kommer til jobsøgning og personlig branding.
"Mange er ubevidste om deres kompetencer, og skal lære at sætte ord på"
Charlotte har arbejdet med jobsøgende i over 10 år, og har rigtig mange gode inputs og råd til kompetenceafklaring.
"Omformuler dine boglige kompetencer, fortæl hvilke opgaver DU kan løse"
Louise og Kristina arbejder begge med Akademikerkampagnen, der hjælper virksomheder og akademikere til at finde hinanden. Men hvad kan du som jobsøgende så bruge Akademikerkampagnen til?