Helle Alsted | Stressrådgiver
TILMELD NYHEDSBREV

Stressrådgiver Helle Alsted

helle-alsted-stressradgiverJeg er kandidat i pædagogisk psykologi med speciale i stress og relationer, certificeret stresscoach og forfatter til bogen "Ledig uden stress". Sådan skaber du trivsel som ledig", der udkom i februar 2011.


Jeg arbejder med stress i et helhedsperspektiv, hvor jeg ikke kun ser på psyken og det enkelte menneske, men arbejder med at se på de omgivelser og menneskelige relationer, som personen indgår i. Jeg møder hvert enkelt menneske, der hvor det er, med de udfordringer han eller hun har, for at jeg kan hjælpe det. Jeg arbejder ud fra, at stress sætter sig både i psyke og i kroppen, og derfor skal der i behandlingen af stressede ske et arbejde med begge dele.


Jeg mener, at alle mennesker har ret til et liv med trivsel og mindst muligt stress. For at hjælpe de mange ledige med jobsøgningsstress og understress, skrev jeg den første bog med konkrete stresshåndteringsværktøjer til ledige. Stresshåndtering og –forebyggelse arbejder jeg med både i form af undervisning, workshops og individuelle samtaler. Derudover har jeg hjemmesiden www.LedigUdenStress.dk, samt www.hellealsted.dk , hvor du blandt andet kan finde en guide med anbefalinger til forskellig litteratur om stress.

 

Jeg håber, du vil følge og finde min blog interessant.

 


 

 

5 gode råd til ledige om at undgå ensomhed

Skrevet af Helle Alsted | Stressrådgiver     10. Juli 2014     13240   0

Nye undersøgelser fra Sundhedsstyrelsen viser, at op imod hver 5. person uden for arbejdsmarkedet føler sig uønsket alene og med denne følelse følger ensomheden. For personer i arbejde gælder, at kun 3 ud af 100 føler sig uønsket alene.

4 faktorer til arbejdsmiljø og trivsel –nu også for ledige

Skrevet af Helle Alsted | Stressrådgiver     11. Marts 2014     5521   0

Der er meget fokus på psykisk arbejdsmiljø og trivsel blandt medarbejdere. Men jeg mener også, det er vigtigt at tage dette emne op i forhold til ledige,

5 trin: snyd din hjerne lykkelig som ledig

Skrevet af Helle Alsted | Stressrådgiver     14. November 2013     5371   0

Mange ledige oplever, at det er rigtig svært at opretholde trivselen og være glade. Og dermed er det heller ikke lige ordet lykke, der står forrest i anvendelsen af følelsesregisteret. Og så kan det jo være dejligt at nogle forskere har fundet frem til, at det er muligt at ”snyde sin hjerne lykkelig”.

De introverte og ekstroverte lediges udfordringer

Skrevet af Helle Alsted | Stressrådgiver     08. August 2013     7628   0

Jeg ved ikke, om du har set det, men der bliver skrevet en del om det at være introvert og ekstrovert for tiden.

Ledig: 9 gode råd til at komme gennem december med trivsel

Skrevet af Helle Alsted | Stressrådgiver     18. December 2010     26531   0

Det er tid til én af årets helt store højtider, hvor der skal hygges med familie, venner og masser af julegodter. Men hvordan kommer man i gennem denne egentlig dejlige tid, hvis man er ledig og har svært ved at skulle være til sociale arrangementer og tale om sin ledighed. Og hvordan kommer man igennem en juleferie uden at få dårlig samvittighed over at holde fri fra jobsøgningen?

 

Sådan nyder du ferien fra jobsøgningen – 10 gode råd

Skrevet af Helle Alsted | Stressrådgiver     30. Juni 2010     19894   0

Skolernes sommerferie er begyndt og det er tid til at holde ferie og slappe af, men gælder det også for dig, der er ledig? Du har jo ikke et arbejde, så hvad skal du holde ferie fra? Og kan det overhovedet være rigtigt, at det er vigtigt at holde ferie, når man ikke har et arbejde? Må man gerne tage ferie fra at søge arbejde i en krisetid, hvor du selv og dine pårørende - og samfundet presser dig til at få et arbejde hurtigst muligt? Kan det gøres uden dårlig samvittighed og stress?

Lær at tackle understress

Skrevet af Helle Alsted | Stressrådgiver     12. Juni 2010     26662   0

Er du ledig, mangler energi og synes, at hverdagene er svære at komme igennem? - så har du måske understress. Jeg vil i denne artikel give dig tips til, hvad du kan gøre ved understress, så du kommer op i gear, bliver gladere for dit liv og kommer nærmere et arbejde. Understress kan være lige så skadeligt på længere sigt som overstress, og derfor er det vigtigt at gøre noget ved det.

 

Lær at tackle jobsøgningsstress 2

Skrevet af Helle Alsted | Stressrådgiver     29. Marts 2010     17226   0

Min forrige artikel tog udgangspunkt i, hvordan du kunne tackle de krav, der bliver stillet fra forskellige sider, inklusive fra dig selv, samt at du skulle anse din jobsøgningsperiode som et arbejde i forhold til tidsforbruget. Jeg vil i denne artikel komme nærmere ind på, hvordan du kan strukturere og indrette din hverdag - og din uge, så du ikke lader dig styre mod stress, men i stedet får en meningsfuld og givende hverdag. Jeg vil igen gøre opmærksom på, at det er individuelt fra menneske til menneske, hvad der stresser dem, så mine råd skal ikke ses som en opskrift, men mere som en tilbudsavis.

 

Lær at tackle jobsøgningsstress

Skrevet af Helle Alsted | Stressrådgiver     10. Marts 2010     17448   0

Der eksisterer mange fordomme om arbejdsløse. Én af de mest udprægede er, at de altid har fri og uanede muligheder for at nyde livet og gøre hvad de vil. Men faktisk forholder det sig omvendt. Mange arbejdsløse har følelsen af, at de aldrig har fri, samt at de skal leve op til krav fra mange sider, og det kan være særdeles stressende. Denne artikel er til dig, der er ramt af jobsøgningsstress.

 

Hvor skriver jeg stress på mit cv?

Skrevet af Helle Alsted | Stressrådgiver     01. Marts 2010     24255   0

Er du arbejdsledig og har tidligere haft stress, så sidder du måske og spekulerer på, hvad du skal skrive i din jobansøgning om din tidligere stress. Så kan du få lidt hjælp her.

 

Stressrådgiver Helle Alsted er kandidat i pædagogisk psykologi med speciale i stress og relationer, certificeret stresscoach og forfatter til bogen 'Ledig uden stress'.