Bente Nørgaard | Nørgaard Coaching
TILMELD NYHEDSBREV
Blog Jobsøgning Bente Nørgaard | Nørgaard Coaching Genfind din indre kriger, når jobsøgningen bliver langstrakt

Genfind din indre kriger, når jobsøgningen bliver langstrakt Populær

Skrevet af Bente Nørgaard | Nørgaard Coaching     27. April 2020     4214  

Fyrvrkeri 32019 ligger nu bag os. 2020 er skudt i gang med et spritnyt år og tilmed et nyt årti. Hvad tænkte du, da Rådhusklokken bimlede? Forestil dig så hvordan du om et år fejrer dit Nytår – altså 1 år frem. Har du været jobsøgende i lang tid er du nødt til at foretage dig noget helt nyt, når du ønsker et andet resultat.

"For at kunne opfinde nyt, skal du først og fremmest kunne forestille dig det", har Albert Einstein skrevet. Forestil dig DIG om 1 år. Hvor er du, hvad er du, hvordan gør du og hvorfor gør du, som du gør?

Der er SÅ mange negative oplevelser forbundet med langstrakt jobsøgning. Jeg forstår det SÅ godt. Det er mega hårdt arbejde at være jobsøger; mange ansøgere til hvert job, mange jobsamtaler som ikke fører videre, skuffelser, mange afslag hvor der ofte heller ikke begrundes for, at det ikke blev dig o.s.v. Sådan kan remsen fortsætte ned i den negative spiral. Hjernen er bygget til overlevelse i en verden for jægere, hvor sabeltigerne gik frit omkring. Med negative oplevelser fører hjernen negativ (indre) dialog, negativ og begrænset tankegang og følelser som smerter og leder dig i offerrollen. Hvad er der galt med mig, hvordan kan andre få job, hvorfor vælger de ikke mig o.s.v. Alt dette på trods af, at du brænder for jobbet, at det er dit ønskejob og det er et job, som ligger lige til højrebenet på dine kompetencer.

Livet går videre i både med- og modgang. Sorry to say! Det er indstillingen med negativ mindset eller smerten i kampen, som skinner igennem, hvor kropssproget afslører dig i offerrollen; negativ, sårbar, begrænset og dermed brænder du ikke igennem i ansøgningsbunken eller til jobsamtalen. Det kan både høres og læses! Virksomheder ansætter ikke medarbejdere, som tænker i at overleve. Virksomheder ønsker medarbejdere, som lever, har overskud, er robuste, modige, glade og smitter andre med det gode humør. En ny medarbejder er en ny investering. Alle investeringer skal give udbytte.

Vil du have et andet resultat end situationen i dag, må du genfinde din indre kriger. Det kræver, at du træffer et valg; en beslutning, hvor du har dit mindset med; som det hele menneske. Positive tanker, følelser og handlinger. Test dig selv om morgenen, når du vågner: Er det en ny dag, som truer eller en ny dag med muligheder?

Med handling skabes forandring. Nej til handling om at nødråbe eller sende nødblus på de sociale medier. Ja til handling, som vækker andres interesser og behov; skaber din fremdrift. Vil du have fremdrift i 2020?

 

Gå på jagt efter den sabeltiger, som står i vejen for dit gennembrud

Artiklen fortsætter efter billedet

Genfind din indre kriger nr jobsgningen bliver langstrakt

 

Sabeltigeren er din frygt. Du mærker din frygt i din comfortzone, hvor du måske tænker trygt, sikkert, og kendt. Måske tænker du, at frygten er at træde ud af din comfortzone; som det uvisse ved at vove dig ud, fordi alt er nyt, usikkert og ukendt.

At vove er at miste fodfæste for en stund. Ikke at vove er at miste sig selv. Du kan ikke udvikle dig i comfortzonen, da udviklingen ligger udenfor comfortzonen. I comfortzonen tvivler du, føler angst og gør dig handlingslammet. Her kører du automatpilot. Du er jo ikke en robot – du er et menneske - så træd ud af comfortzonen, slip automatpiloten fri og giv den så gas, som det hele menneske du er, når du stortrives, er som en fisk i vandet, er på rette hylde og er fyldt med arbejdsglæde. Klar til læring.

Tag det bedste med fra 2019. I nederlag, modgang, sorg, fejl og fiasko er der læring. Tænk på nogle konkrete situationer; hvad skete der – og stil dig spørgsmålet "hvad var det, som jeg skulle lære her"?

Det koster at lære – deraf ordet "lærepenge" – om det er kursus, erfaring eller fejl. Alle begår fejl. Vi kan godt være enige om, at det er dumt at begå samme fejl. Men vi er først en fiasko, når vi begår fejl og giver andre skylden for dem. Tilgiv dig selv eller situationen – og slip så resten. Det står dig frit om du vil tilgive andre, men til gengæld skal du slippe ellers bærer du selv giften (hævnen) videre. Klar til 2020.

Tilbage til beslutningen om det positive mindset og giv den lidt energi. Kig dig selv i spejlet og smil. Er det svært, så ræk hænderne op over dit hoved og smil. Du kan også danse eller synge en sang. Ja, det lyder skørt, men det gør faktisk en forskel. Start dagen på denne måde og gentag, når du mangler energi. Tanken må ikke gå tom, så sørg for 7-9 timers søvn i døgnet her i årets mørke tid.

Hvordan ser sabeltigeren ud? Klæd dig på til jagten. Går du alene på jagt eller går du i flok. Går du i flok, så find din rolle i flokken og hold den kurs, som du og I lægger.

Hvor tænker du, at du primært skal jagte?

  • I din faglighed
  • I din personlighed
  • På det sociale

 

Spotlight 2Når du har valgt, så brug dine VIA-karakterstyrker. Hvad skal du gøre mere af og mindre af? Alt handler om balance, så undgå ordene "altid og aldrig", da livet leves imellem modpolerne – det gælder også styrkerne. Se styrkerne som knapper, som kan skrues op og ned.

Du kan også bruge "Johari's vindue", som er kendt af de fleste:

"De åbne områder"; hvad der er kendt af dig og af andre
"De private områder"; hvad der er kendt af dig og ukendt af andre
"De blinde områder"; hvad der er kendt af andre men ukendt af dig
"De skjulte områder"; hvad der ukendt af dig og af andre

Find nogle situationer som du vil forbedre/ håndtere; italesætte, storytellings, stærke og svage sider, succesoplevelser, spidskompetencer o.s.v.

Du kan også bede om feedback fra dine venner, tidligere kolleger og netværk; hvad de ser:

  • Hvad gør du specifikt godt?
  • Hvad kunne du med fordel ændre, supplere, undgå..?
  • Hvad er gaven ved dig, som en måde at være på?

 

Har du modet (mod er også en VIA-karakterstyrke) til at spørge 10 personer, vil du få nyt at arbejde med til at indarbejde i dine fremtidige ansøgninger, CV og profiler på de sociale medier. Sørg for at, der er sammenhæng i dine "visitkort", da det signalerer kvalitet med struktur; giver overblik og troværdighed.

Feedback er et rigtig godt værktøj til at finde "de blinde områder", hvor der også bliver mulighed for at åbne for de mere skjulte, når flere træder ud af comfortzonen. De gode ideer dukker op i de mest pudsige situationer. Naturen er en bedste ven og altid i balance. I naturen øges vores kreativitet med op til 50%, så invitér gerne på walk&talk til feedback.

Sabeltigeren/ frygten er den samme, som forfølger dig i alle dine forhindringer i livet. Når du kender den og "kysser" den ved at gå den i møde, så håndterer du meget lettere din frygt fremover, netop fordi I nu kender hinanden (nåh, er det bare dig, som er på spil ;-) Hermed baner du vejen til dit gennembrud!

Genfind din indre kriger – og rigtig god jagt!

https://www.noergaard-coaching.dk/ 

 

PS
Krigere/ jægere har også brug for at gøre mindst 3 gode ting for sig selv hver dag – og være bevidste om, hvad de er taknemmelige for i hverdagen. Sig 3 ting højt inden sengetid og sov med smil i sindet.

 

 

Har du været jobsøgende i lang tid er du nødt til at foretage dig noget helt nyt, når du ønsker et andet resultat.