Databaser
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-R 340x60

Databaser

application-2860019 960 720Jobdatabaser

For ikke så længe siden foregik jobsøgningen via såkaldte jobtillæg i de store morgenaviser, hvor der var listet jobannonce efter jobannonce indenfor alle tænkelige fagområder. Så kunne man sidde ved morgenbordet og sætte cirkler med kuglepen om de jobs, man fandt interessant og gerne ville søge. Alt dette har ændret sig radikalt med internettets indtog. I dag er det nemt at besøge en af de mange jobdatabaser online, der indeholder tusindvis af jobannoncer, og bliver opdateret med nye jobs dagligt.

 

Her finder du de almene jobdatabaser med ledige jobs for alle. De favner som regel alle faggrupper og jobtyper.

 

Fagdatabaser

I dag findes der næppe nogen, der ikke bruger nettet til at søge job gennem, og der findes i dag rigtig mange jobdatabaser. Det kan måske være svært at overskue hvilke man skal bruge, men med de specifikke fagdatabaser kan du nemt finde jobs indenfor en bestemt branche eller indenfor et specifikt fag. 

 

Her finder du de fagspecifikke jobsites, der henvender sig med ledige jobs til en bestemt faggruppe eller jobtype.

 

we are hiringVikarbureauer

Et vikarbureau hjælper med at formidle kontakten mellem arbejdsgivere med behov for ekstra arbejdskraft og de jobsøgende. Hvis du ikke kan finde et fast job eller blot ønsker et mere fleksibelt ansættelsesforhold, giver det god mening at starte jobsøgningen hos job et vikarbureau. Man kan blive vikar indenfor mange felter, og brugen af vikarer er efterhånden almindelig kendt i både private virksomheder og offentlige institutioner. Dette er naturligvis for at kunne navigere mere fleksibelt og risikofrit i et svært arbejdsmarked. I dag er der mange der foretrækker den fleksibilitet og variation det giver i ens arbejdsliv at arbejde som vikar. Er du mere til et fast job med faste arbejdstider, kan vikarbureauerne stadig være et godt sted at starte, da mange vikarstillinger ofte udvikler sig til et fast job.  

 

Her finder du listen over vikarbureauer i Danmark.

 

Rekruttering og headhunting

Rekruttering er et vigtigt område for virksomhederne, når man taler om at tiltrække, fastholde og udvikle medarbejderne. Ofte kan virksomhederne spare tid og penge på rekrutteringsprocessen ved at rekruttere gennem et rekrutteringsbureau. Hvis du er jobsøgende, kan et rekrutteringsbureau være det første skridt på vejen imod et fast job. Der findes massevis af rekrutteringsbureauer, der mere eller mindre er specialiserede i forhold til brancher og stillinger. Hovedparten af rekrutteringsbureauerne giver dig mulighed for at blive skrevet op i deres cv-database og har derudover ofte også deres egen jobdatabase med ledige stillinger. Der er stor forskel på hvad rekrutteringsbureauerne tilbyder, så det kan være en god idé at kigge godt på deres hjemmeside og evt. ringe for at høre nærmere.

 

Her finder du de rekrutteringsbureauer, der opererer i Danmark.

 

feet-349687 960 720Elev- og traineestillinger

En elevplads er en erhvervsuddannelse, hvor du vil få en masse erfaring ude i virksomheden,som du er blevet ansat hos.En traineestilling er en uddannelse, som virksomhederne selv bestemmer over, og derfor er det også forskelligt fra virksomhed til virksomhed hvordan det foregår, men et typisk traineeforløb foregår således, at du tager et internt uddannelsesforløb ved den virksomhed, som du er blevet ansat hos. Fælles for dem begge er at du vil lære hvordan en arbejdsplads fungerer, da du kommer ud for forskellige arbejdsopgaver, som vil gøre din hverdag spændende, og udvikle dig både fagligt og personligt. 

 Her finder du sites, hvor det er muligt at finde en elev- eller traineestilling.

 

Studie- og fritidsjobs

Som studerende er pengene små, og det kan være rart at have lidt ekstra penge at supplere din SU med en ekstra indtægt, så det er nemmere at betale de faste udgifter. Selvom studiejobs har mange kortsigtede fordele, er der også en række langsigtede fordele. Et studie- eller fritidsjob kan nemlig have stor betydning for dine fremtidige jobmuligheder. Derudover får du også rig mulighed for at udvikle dine kompetencer, og det gælder både de faglige og personlige kompetencer.

 

Her finder du en samlet oversigt over sites, hvor det er muligt at se de ledige studie- og fritidsjobs.

 

Outplacement og Genplacering 

Efter en afskedigelse ønsker mange arbejdsgivere at give deres opsagte medarbejdere bedre muligheder for at komme godt videre. Her kan et outplacement forløb hos en outplacement virksomhed gøre en markant forskel, hvor den opsagte får støtte gennem personlig rådgivning og får mulighed for at arbejde målrettet og procesorienteret mod at komme i arbejde igen.

 

Her finder du en samlet oversigt over outplacement virksomheder i Danmark 

 

happiness-2900606 960 720Teambuilding og Firmaevents 

Teambuilding går ud på at stimulere sammenholdet i en gruppe, og styrke fokus på gruppens fælles mål og ambitioner. Samtidig kan teambuilding styrke personlige relationer mellem ansatte og bidrage til, at styrker og svagheder kan udnyttes og håndteres bedre i virksomheden. Foruden at styrke sammenholdet bidrager teambuilding og andre firmaevents også til en højere arbejdsmoral, og styrker organisationen som helhed. Derfor bør du prioritere teambuilding og firmaevents i din virksomhed.

 

Her finder du en samlet liste med firmaer der tilbyder teambuilding og firmaevents.

 

 

 

 

Her finder du en samlet oversigt over databaser heriblandt rekrutterings og vikarbureauer, jobdatabaser, fagdatabaser m. m.