Blogs om karriere
TILMELD NYHEDSBREV

LinkedIn: Fra kedelig CV-database til professionel legeplads

Skrevet af Jeanette Pavlak     08. April 2019     3846   0

Når den ene ser en kedelig ørken, hvor den anden ser en frodig oase, drejer det sig ikke nødvendigvis om øjnene, der ser. Nogle gange handler det om, at de to beskuere befinder sig to forskellige steder i landskabet. Dette er tilfældet med LinkedIn.

Pas på hvis du bliver forsøgt headhuntet!

Skrevet af Susanne Teglkamp     28. Februar 2019     3784   0

Det er svært ikke at blive smigret, hvis man bliver kontaktet af en headhunter eller af virk-somheden selv og opfordret til at gå i en dialog omkring et konkret job. Hvis du bliver prik-ket på skulderen, så er det jo fordi, du har nogle kompetencer, har lavet nogle bemærkel-sesværdige resultater, har et unik netværk, et dybt branchekendskab eller andet, der gør dig interessant for virksomheden.

9 trin til den perfekte jobansøgning

Skrevet af Jakob Kaae | Markedsdirektør, Garuda     26. Februar 2019     20401   0

Mange siger, at den traditionelle jobansøgning snart forsvinder. Deres argument er, at flere og flere job bliver besat via netværk, anbefalinger og LinkedIn. Men som du kan læse i mit seneste indlæg her på Jobfisk "Til jobansøgerne: jobopslaget er stadig HR's vigtigste rekrutteringsværktøj", foretrækker virksomhederne stadig, at kandidater søger skriftligt.

Du er godt nok MEGET aktiv på LinkedIn!

Skrevet af Jeanette Pavlak     20. Februar 2019     3052   0

Er det rigtigt, at 'alt godt kommer til den, der venter' ? Mht. synlighed på LinkedIn er det i hvert fald usandt - uanset om du prøver at tiltrække job, kunder eller samarbejdspartnere. Men det ved du godt nu, hvor du er blevet en af de aktive LinkedIn-brugere.

Talenterne og hold B?

Skrevet af Sara Bahr | Betterwork     15. Maj 2018     2325   0

I en rekrutteringsproces skal vi overveje i hvilket omfang og hvordan vi anvender ordet "talent", fordi det kan sende de forkerte signaler og få de fungerende medarbejdere til at føle sig placeret på hold B.

Videorekruttering: Kan du sælge dig selv på video?

Skrevet af Jakob Kaae | Markedsdirektør, Garuda     03. April 2018     2972   0

Flere og flere virksomheder bruger videointerviews, når de rekrutterer nye medarbejdere – blandt andet store spillere på markedet som Dansk Supermarked og JYSK.

Tiltræk ønskejobbet via LinkedIn - Sådan skiller du dig ud

Skrevet af Jeanette Pavlak     14. Marts 2018     9248   0

På LinkedIn har du sandsynligvis allerede en profil. Sammen med de mange andre jobsøgende konkurrerer du nu om opmærksomheden fra din kommende chef. Men hvordan skal han opdage, at det lige netop er DIG, der vil være et aktiv for virksomheden ? Hvordan skiller du dig ud ?

Ansøgningen - godt begyndt er halvt fuldendt!

Skrevet af Susanne Teglkamp     05. Marts 2018     5534   0

"Med reference til den opslåede stilling som xx i firma yy, skal jeg hermed fremsende min ansøgning." Nej, nej, nej! Det er en ommer! Hvis du indleder dine ansøgninger i den stil, så kan det altså ikke undre, hvis du ikke oplever den store succes med at komme igennem nåleøjet og komme til en samtale.

Hvordan får man flere relevante ansøgninger?

Skrevet af Jakob Kaae | Markedsdirektør, Garuda     10. Januar 2018     3269   0

Er mange ansøgninger lig med et godt jobopslag? Ikke nødvendigvis. Et velfungerende jobopslag behøver ikke at animere en masse kandidater til at søge. Men det skal tale til de rigtige.

7 kendetegn: Hvad er compassion focused leadership?

Skrevet af Jakob Kaae | Markedsdirektør, Garuda     21. November 2017     3900   0

Et af de helt store buzzwords i år er 'compassion focused leadership', men hvad er det, og hvordan finder du det hos din leder? De spørgsmål undersøger jeg her i artiklen med udgangspunkt i bogen "Den generøse leder" af Finn Havaleschka.

Bliv klogere på din karriere