Artikler om karriere
TILMELD NYHEDSBREV

Overraskelser og indsigter: Sådan ser virkeligheden ud, når du skifter karriere

Når du skifter job eller karriere, kan det være en utrolig rejse, der byder på masser af forandring og transformation. Virkeligheden er også, at mange af os vil blive nødt til at gå igennem denne oplevelse på et eller andet tidspunkt, mens vi er aktive på arbejdsmarkedet.

Når det gør ondt at gå på arbejde

Hovedpine2Gud, hvor jeg været der flere gange end jeg har lyst til at tænke på.

Med ondt i maven.
Tårerne lurende i øjnene.
Et falsk smil, der ikke nåede langt.

Kunne du tænke dig at automatisere din karriere?

LinkedIn-ButtonMåske ved du ikke, at der dagligt sidder både headhuntere, rekrutteringskonsulenter, HR-medarbejdere og ledere som søger LinkedIn tyndt for at finde den helt rigtige nye medarbejder.

Måske er det lige netop dig, de søger efter. Desværre har du endnu ikke gjort det forarbejde, der skulle sikre dig, at du bliver vist som et muligt match.

E-handel som 6 ugers jobrettet akademifag i Midtjylland

E-handel undervisning beskaret2Der er behov for arbejdskraft med kompetencer i e-handel. Det peger flere undersøgelser på. Hvilket jo giver god mening, da en stor del af vores indkøb allerede er flyttet fra de fysiske butikker og over i netbutikkerne. De seneste år er handlen i webshops steget med omkring 20% årligt. Ikke mindst corona-situationen har skabt stor vækst i webbutikkerne og dermed øget behov for arbejdskraft.

Dagpengeregler for selvstændige: Få styr på reglerne

Dagpengeregler for selvstndige lilleMange danskere drømmer om friheden ved at være selvstændig, men det er ikke alle, der tør sætte alt på spil og starte en spritny virksomhed op fra bunden. Hvis man har en a-kasse med ombord, er det dog lidt lettere at turde tage springet – så læs med her og få styr på din a-kasse!

God trivsel sikrer øget vækst

Trivsel sikrer get vkst lilleHvis du til daglig arbejder med kommunikation eller HR, så ved du hvor vigtigt det er arbejde med mennesker – både i forhold til kommunikation, men også med medmenneskeligheden på en arbejdsplads, hvor alle skal trives. At alle kan trives, betyder at folk på arbejdspladsen, og dermed hurtigere kan bidrage om en virksomheds vision om øget vækst.

Husker du egentlig at holde pause?

Husker du at holde pauser lilleSom det pligtopfyldende menneske du er, har du nok et lidt anstrengt forhold til pauser.

I erhvervslivet - faktisk i vores liv generelt - er ordet pause nemlig blevet et rigtig fy-ord. Pauser er lig med ineffektivitet, og er altså ikke noget man praler med, at man bare lige tager.

Jakob: Karrieremand og selvstændig på en gang – sådan gør han

shareone jakob 3Jakob har travlt. Hans karriere kører på skinner. Han har et godt job, som han er glad for. Han blev far for 10 måneder siden. Og så har han valgt at starte op som selvstændig. En drøm han har haft fra han var en lille dreng.

Penge til kompetenceudvikling: 4 faste udgifter du nemt kan minimere

Penge til kompetenceudvikling lilleKompetencer er altid vigtige, og på et konkurrencepræget jobmarked er de vigtigere end nogensinde. Stræber du efter en forfremmelse eller mere ansvar på dit arbejde? Leder du efter et nyt job eller erhverv?

5 smarte sparetips, der gør din tid som ledig meget nemmere

5 smarte sparetips der kan gre din tid som ledig meget nemmere lilleLad os bare være ærlige: Det er ikke fedt at blive fyret eller gå ledig.

For selvom en fyreseddel kan vise sig at være et positivt vendepunkt, hvorfra du kan jagte en helt ny drømmekarriere, ændrer det ikke på, at det er en gevaldig økonomisk rutsjetur at gå fra løn til dagpenge eller kontanthjælp.

Hvorfor går DU på arbejde?

Hvorfor gr du p arbejde- 1 lilleHvorfor går du på arbejde? De fleste vil sikkert svare "fordi jeg får løn for det!" hvis de skulle skære helt ind til benet. I hvert fald vil de færrest arbejde, hvis ikke de fik løn for det. Der skal mad på bordet, og vi skal forsørge både os selv og vores familie. Men mon ikke der er andre grunde til at vi går på arbejde? Det bør der i hvert fald være.

Sov trygt om natten: derfor er det vigtigt med en a-kasse

A-kasseDu står for tiden og søger et arbejde og en fast indkomst sammen med flere tusinde andre danskere, og selvom du skulle være heldig at finde vej til HR-chefens bord og igennem ansættelsessamtalerne, kan fremtiden som bekendt være svær at spå om. Det kan derfor være en god idé at melde sig ind i a-kasse og sikre sig økonomisk for fremtiden.

Ved du hvilken a-kasse der er bedst for dig?

ved du hvilken a-kasse der bedst for dig lilleButiksassistent? Mekaniker? Akademiker? Kosmetolog? Hvilken a-kasse skal jeg vælge og hvilken a-kasse er bedst for mig? Spørgsmålet mange stiller sig selv, når man skal ud vælge eller måske skifte a-kasse. Og det kan det være svært at vælge, for der findes rigtig mange a-kasser i Danmark, og det kan være svært at finde den rigtige, og måske også den med flest fordele.

6 ting du bør forhandle om udover din løn

Penge3Lønnen er den største motivationsfaktor! Det vil mange nikke genkendende til, hvis man spørger hvad der er vigtigst i forhold til et job. Men løn kan være en svær ting at forhandle om; en arbejdsgiver kan have svært ved at retfærdiggøre lønforskelle på en arbejdsplads og det vil særligt for en nyansat være svært, at komme med de store lønkrav. Men har du tænkt over, at der er mange andre ting end løn der kan være værd at forhandle om – og som i sidste ende kan have lige så stor værdi for dig?

4 Excel tips som skiller dig ud til jobsamtalen

excel-lilleExcel er et af de mest anvendte softwareprogrammer i verden. Hvis du tager et kig henover skrivebordene på alle arbejdspladser, finder du i hvert fald en håndfuld åbne Excel-ark på skærmene.

Fem tegn på at du bliver mobbet på jobbet

MobningMobning er så tabubelagt et emne på mange arbejdspladser, at medarbejderne helt undlader at tage det op, hvis de føler sig som ofre.

Det er et skjult uhyre.

5 tips til (økonomisk) overskud i din ledighedsperiode

Overskud2Det at være ledig kan være en svær tid. Uanset om du er nyuddannet eller har adskillige jobs, der pryder CV'et. Men husk på, at du ikke er alene. De fleste oplever i løbet af deres karriere at være ledig i en kortere eller længere periode.

Opdateringer om jobskifte på LinkedIn kan koste dyrt

LinkedIn-ButtonTo medarbejdere skal hver betale 100.000 kroner til deres tidligere arbejdsgiver, fordi de fortalte om jobskifte til konkurrerende virksomhed på LinkedIn, mens de var underlagt en konkurrenceklausul. Dommen bør få virksomhederne til at sætte større fokus på medarbejdernes brug af sociale medier, mener advokat.

Underkategorier

 • Karriereportrætter

  Portrætter af spændende, interessante, almindelige ualmindelige mennesker og deres job.

 • Job i udlandet

  Mange danskere søger hvert år ud i verden for at prøve jobmulighederne under andre himmelstrøg. Nogle af dem som en del af deres karriere og for en kortere årrække - andre finder drømmejobbet og flytter aldrig tilbage til Danmark igen. Uanset om folk tager job i udlandet for karrierens skyld, for udfordringens skyld eller fordi der er et større formål, der ligger til grund, så har de en ting til fælles: De elsker deres job og de udfordringer, deres karriere bringer.

   

  Læs her om en række danskere og deres job i resten af verden.

  '

   

  Arbejder du selv i udlandet og vil deltage med din historie, eller kender du en der gør, så giv os gerne et tip på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

   


 • Økonomi

  Artikler om økonomi i sammenhæng med job, karriere, ledighed m.m.

 • Uddannelse

  Uddannelse, kurser og videreuddannelse er vigtigt i forhold til karrieren og mulighederne på arbejdsmarkedet. 

Fordi dit job og din karriere betyder noget. Jobfisk.dk er onlinemagasinet, der vil inspirere dig i dit job, din karriere og din jobsøgning. Jobfisk.dk er sitet, der motiverer og til tider måske venligt provokerer dig. På sitet får du ny viden, gode historier, et kærligt spark og til tider et godt grin.