Ledig og syg
TILMELD NYHEDSBREV

Ledig og syg

 

Her finder du artikler, hjælp og inspiration til din jobsøgning, hvis du er ledig, syg og/eller fleksjobber.

 

Forskellige bidragsydere

Artiklerne her vil komme fra forskellige bidragsydere. Du kan se de enkelte bidragsydere her under.

 

KomIgen logo

 

 


 

Ledig og syg - få information og inspiration

 

Ledig og sygemeldt

Ledig og sygemeldt på samme tid. Det sker desværre lidt for ofte, at ledige bliver til sygemeldte. Oftest på grund af stress eller depression. Måske har man mistet overblikket og føler sig presset af systemet? Måske er man bare helt tappet for kræfter efter en hård opsigelsesperiode eller lignende...

Hvad sker der, når man bliver sygemeldt?

Det er egen læge, som skal sygemelde dig, hvis han vurderer at du ikke længere kan stå til rådighed for din a-kasse på grund af sygdom. Lægen udfylder et skema, som sendes til Jobcentrets sygedagpengeteam. A-kassen skal naturligvis også have besked, så ring altid til din kontakt dér.

Ved længere tids sygemelding

I forbindelse med længerevarende sygdom iværksættes der ofte en afklaring af din arbejdsevne eller en optræning af din arbejdsevne (også kaldet praktik). Dette gøres som oftest i samarbejde med en jobkonsulent på Jobcentret. Hvis Jobcentret efterfølgende vurderer at din arbejdsevne er særdeles truet og nedsat, kan det i særlige tilfælde komme på tale at forlænge dine sygedagpenge udover varighed.

Hvordan skal man forholde sig som sygemeldt?

Som socialrådgiver har jeg mange års erfaring med sygemeldte. Jeg er meget stor tilhænger af en rigtig god kommunikation. Der opstår ind i mellem mistro til sagsbehandler og omvendt. For at undgå dette, er det meget vigtigt, at have en ærlig og konstruktiv dialog.

Få viden, inspiration og hjælp til livet som ledig, jobsøgende og sygemeldt.