Kristoffer Sjølander
TILMELD NYHEDSBREV

Kristoffer Sjølander

kristoffer-sjoelanderNår jeg skal sælge mig selv allermest skamløst, plejer jeg at sige, at jeg har en kandidatgrad i Kommunikation (der handler om at kunne forstå og skrive til en konkret målgruppe) og Pædagogik & Uddannelsesstudier (der handler om kompetencer og hvad det egentlig er vi lærer på uddannelser og i virkeligheden).

Det er præcis det, jobsøgning handler om; at vise et andet menneske, at du kan det, som den anden gerne vil have.

Jeg har arbejdet med jobsøgning og jobrådgivning siden 2005, både hos Anden Aktører og A-kasser. Siden 2009 har jeg arbejdet i Institut for Karriereudvikling A/S, hvor jeg dag er Udviklingschef.

Det gør jeg, fordi jeg ELSKER det fag, som vi har til fælles, (næsten) lige så meget som jeg elsker at se smilet i øjnene hos dem, der går i job. Der er nemlig et fag i det, vi som rådgivere gør, selvom det nogle gange er svært at se.

Dét vil jeg gerne være med til at ændre. Derfor blogger jeg på jobfisk.dk.

Jeg kommer til at blogge om alt lige fra teorier bag rådgivningen, over undersøgelser, der viser hvad der virker.

Jeg blogger også om konkrete metoder, opgaver og spørgsmål, der hjælper dig i job, men det gør jeg fra Institut for Karrieudviklings hjemmeside.

 


 

 

Hvilket spil spiller du?

Skrevet af Kristoffer Sjølander     16. Maj 2017     2594   0

Jeg ved godt, at du ikke søger job for sjov.

Det giver alligevel mening at tænke på jobsøgning som et spil. Ikke fordi det SKAL være sjovt at søge job, selvom jobsøgning kan være sjovt, med den rigtige tilgang.

Når livet betyder noget

Skrevet af Kristoffer Sjølander     17. August 2016     3056   0

Bogen "Fra studie til arbejdsliv" sætter fokus på, hvordan mennesker tænker og føler i og om deres liv, hvordan de skaber mening ud af mere eller mindre åbenlyse tilfældigheder og hvordan de tænker om deres (arbejds)liv og karriere.

Anmeldelse af bogen "Fra studie til arbejdsliv" af Line Palle Andersen og Helle Bach Riis.

Ich bin, du bist...

Skrevet af Kristoffer Sjølander     02. August 2016     1800   0

For nogle måneder siden sad jeg sammen med en teamleder i et Jobcenter og fjollosoferede i tre minutter over, hvor svært det er at finde det rigtige ord, for dem, vi arbejder med.

WHY WE FIGHT

Skrevet af Kristoffer Sjølander     06. Juli 2016     2473   0

- hvorfor er jobrådgivning så spændende?

Så du også "Band of Brothers" (Dansk: Kammerater i Krig), dengang serien kom frem? Et af de sidste afsnit havde titlen "Why We Fight" og handlede om, at gruppen af soldater var blandt de første til at se rædslerne i KZ-lejrene.

Jeg blogger om alt lige fra teorier bag rådgivningen, over undersøgelser, der viser hvad der virker