Få nemt og gratis den nyeste viden om jobsøgning, karriere og rekruttering ved at tilmelde dig vores nyhedsbreve.
Jakob Kaae er markedsdirektør hos den aarhusianske HR-virksomhed Garuda, der arbejder med personprofiler og logiske test indenfor HR områderne rekruttering, onboarding samt fastholdelse og udvikling. Jakob Kaae har selv læst en MBA i forretningspsykologi og har de seneste 10 år arbejdet med HR og ledelse.
Jakob blogger om rekruttering, karriere og jobsøgning.
Følg hans blog her.
Flere og flere virksomheder bruger videointerviews, når de rekrutterer nye medarbejdere – blandt andet store spillere på markedet som Dansk Supermarked og JYSK.
Er mange ansøgninger lig med et godt jobopslag? Ikke nødvendigvis. Et velfungerende jobopslag behøver ikke at animere en masse kandidater til at søge. Men det skal tale til de rigtige.
Et af de helt store buzzwords i år er 'compassion focused leadership', men hvad er det, og hvordan finder du det hos din leder? De spørgsmål undersøger jeg her i artiklen med udgangspunkt i bogen "Den generøse leder" af Finn Havaleschka.
Vi snakker enormt meget om ledelse i disse år. Der bliver udgivet utallige bøger og artikler om emnet. Udbudt kandidatgrader, MBA'er og mini-MBA'er i ledelse. Og afholdt seminarer samt konferencer, der stræber efter at udvikle lederne.
Jobsamtaler er gode oplevelser for mig. Jeg møder velforberedte kandidater, der glæder sig til at snakke med mig, og som motiveret forsøger at vise, hvorfor de passer ind i jobbet. De er velklædte, høflige og har brugt timer eller dage på at skrive ansøgningen og sætte CV'et op. Ellers var de ikke kommet til samtale.
Mange siger, at den traditionelle jobansøgning snart forsvinder. Deres argument er, at flere og flere job bliver besat via netværk, anbefalinger og LinkedIn. Men som du kan læse i mit seneste indlæg her på Jobfisk "Til jobansøgerne: jobopslaget er stadig HR's vigtigste rekrutteringsværktøj", foretrækker virksomhederne stadig, at kandidater søger skriftligt.
Fra første halvår 2015 til første halvår 2016 blev der registreret næsten 800.000 jobskift i Danmark. Det svarer til mere end hver fjerde lønmodtager og er en stigning på 22 % siden 2009. Eksperter ser det som et tegn på, at de økonomiske konjunkturer bevæger sig stødt opad, og at arbejdsgiverne derfor ansætter flere, mens arbejdstagerne føler sig mindre bundet til deres job.