Julekalender 2017
TILMELD NYHEDSBREV

 

Julekalender 2017 Teaser

 

Følg Henriks jagt på drømmejobbet


Følg med fra d. 1. december her på siden eller på Facebook: https://www.facebook.com/jobfisk/ 

 

 

24. December 2017 - Glædelig Jul

24. decemberKonen lod Henrik sove længe. Hun lavede kaffe og bagte boller, mens ungerne så fjernsyn. De var spændte, og det var hun også. På morgenbordet stod nemlig en ekstra pakke. Klokken 9:30 kunne ungerne ikke vente længere, og de sneg sig ind og vækkede ham.

23. December 2017 - Ansat, meen...

23. decemberYes! Han havde klaret det! Henrik var gået fra samtalen med ansættelseskontrakten i hånden med opstart til januar. Han kunne ikke være mere glad! Det var jo næsten helt perfekt. En okay løn, ikke så god som det han kom fra, men så havde han til gengæld fået lovning på nyt arbejdstøj i form af nye vandresko, bukser, trøje og en jakke. Plus der var en god frugtordning og fri kaffe. Jo det var slet ikke så ringe.

22. December 2017 - Overvejelser og forhandlinger

22. decemberNervøsiteten var kommet snigende i løbet af natten, men Henrik var alligevel optimistisk. Han og konen havde fået snakket fordele og ulemper godt igennem i går, og konen var pudsigt nok ikke begejstret for at det kun var en deltidsstilling, men på den anden side havde hun heller ikke været afvisende for, at det nok skulle kunne hænge sammen alligevel, hvis det var det Henrik ville.

21. December 2017 - Uopfordret ansøgning

21. decemberHenrik vågnede som en af de første den morgen. Frisk, veludhvilet, og klar til en ny dag. Han lavede kaffe til konen, og tog vandreskoene på. Han havde brug for at lave noget i dag. Noget der kunne få tankerne væk fra jobsøgningen for et øjeblik. Lige om lidt var det jul, og han havde stadig ikke noget job.

20 December 2017 - En kop kaffe er det første skridt på vejen

20. decemberTankerne havde kørt rundt i hovedet hele natten. Var det nu det rigtige han gjorde ved at skifte branche? Hans forrige job havde jo været trygt og rart, fremfor alt stabilt. Måske var han også ved at være lidt for gammel til at spassere rundt i bakkerne, konditionen var i hvert fald ikke, hvad den havde været efter 10 år på kontor. Men det kunne der selvfølgelig laves om på.

19. December 2017- Forberedelse

19. decemberDagen ville blive lang. Henrik kunne næsten ikke vente med at komme ud til naturfredningsforeningen i morgen. Han turde næsten ikke håbe for meget. Han vidste jo godt, at det kunne være småt med pengene sådan et sted, men en lille fod indenfor kunne måske alligevel hjælpe ham et stykke vej.

18. December 2017 - Headhuntet?

18. december 2Han havde besluttet sig! Han ville skifte retning i karrieren, men nu var spørgsmålet bare, hvilken var han skulle gå, og hvor han skulle søge, med det han gerne ville. Han havde aldrig besøgt et rekrutteringsbureau før. Han havde tænkt på det, men der var bare så mange at vælge imellem.

17. December 2017 - Skift retning

17. decemberDagen i går havde givet ham et kick! Det havde næsten gjort ham til et helt nyt menneske! De havde gået og gået gennem skoven, op og ned af bakkerne, og ungerne havde hygget sig. Måske lige bortset fra da de havde gået i så lang tid, at de næsten ikke var til at trække de sidste par kilometer hjem.

16. December 2017 - Gamle kollegaer

16. decemberKonen havde arrangeret familie hygge afslapningstur til skoven i dag. De skulle alle sammen ud og gå en god lang tur, og bagefter skulle de selvfølgelig have æbleskiver. Og Henrik var klar! Han havde altid elsket at tage på tur i naturen, få vind i håret, og kolde kinder.

15. December 2017 - Jobsøgning er hårdt arbejde

15. decemberEfter en hel dag på sofaen i går, måtte Henrik hellere stå op i dag. Og der gjorde han da også. Men da ungerne var sendt i skole, og konen efter tusind formaninger om, at han da lige kunne gøre det og det, og han også lige kunne søge job der og der, endelig tog af sted, var han fuldstændig udmattet.

14. December 2017 - Aldrig mere jobsøgning

14. decemberBiiip... Biip... Biiip!! Så sluk dog for det vækkeur! Han ville sove. Han ville ikke op af sengen. Det nyttede alligevel ikke noget. Han duede ikke til noget. Der var ingen, der kunne bruge ham til noget som helst. Afslag., afslag og atter afslag... Også var det ellers gået så godt til samtalen. Hvad var der galt med ham?

13. December 2017 - Afslag

13. decemberHenrik nærmest sprang ud af sengen den morgen. Han vågnede tidligt og lavede morgenkaffe til konen, og morgenmad til ungerne. Han nynnede endda med på julesangene i radioen, da han kørte ungerne i skole. Da han kom hjem ramte stilheden, og rastløsheden kom snigende. Han kiggede på telefonen hvert andet minut og klokken var kun kvart over 8

12. December 2017 - Klar til jobsamtale

12. decemberJobsamtalen! Henrik var spændt. Hans ben rystede under ham og hans hænder var fugtige, da han parkerede bilen hos virksomheden. Han havde brugt aftenen før på at undersøge virksomheden, og han følte sig godt forberedt. Han havde taget det pæne tøj på, og da han steg ud af bilen rettede han ryggen. Han var klar.

11. december 2017- Skal man søge job på de sociale medier?

11. decemberJobsøgning på de sociale medier. Han havde hele tiden holdt sig fra det, men nu havde han jo besluttet sig bede om hjælp hos netværket, så måske det var her han skulle starte? Han havde da i hvert fald en profil på både LinkedIn og Facebook.

10. december 2017 - Ræk hånden ud

10. decemberEfter julefrokosten dagen før, havde Henrik været fuld af tanker. Han havde haft virkelig svært ved at være åben omkring sin ledighed, og ikke mindst hvad han søgte. Og det var heller ikke mange, der havde kommenteret på hans fyring. I det hele taget var hans netværk ikke det største længere.

9. December 2017 - Julefrokostens dræberspørgsmål

9. decemberWeekend! Skønt, helt ærligt var det lige hvad han trængte til. Det der jobsøgning, det var altså hårdt arbejde. "Er du klar til julefrokosten i aften skat?" Det var konen, der halvt råbte ude fra køkkenet. De var inviteret til julefrokost på hendes arbejde, og som noget helt nyt var mændene også inviteret med. Om han var klar?

8. December 2017 - Kursus eller ej?

8. decemberMøg! P**! Og en masse andre bandeord. Han havde glemt det! Han havde ikke engang skænket det så meget som en tanke siden han forlod jobcentret. Og nu havde damen fra jobcentret, så pludselig ringet ham op her til morgen, og spurgt om han havde tænkt over, hvilket kursus han kunne tænke sig at komme på.

7. December 2017 - Jobsøgerens største fjende

7. decemberEndelig! Nu kunne det ikke blive bedre! Han havde officielt fundet ønskejobbet. Eller måske rettere sagt fundet en jobannonce med et job han virkelig brændte for, og som i øvrigt lå helt perfekt geografisk og med endnu mere fantastiske arbejdstider. Indeni jublede han, men nåede også på et splitsekund at blive en lille smule usikker.

6. december 2017 - Jobansøgningens svære kunst

6. decemberHan blev færdig med sit CV i går, så i dag gjaldt det jobansøgningen. Men hvad skal man lige skrive i sin jobansøgning? Han havde jo en ansøgning, men jobkonsulenten på jobcentret, havde jo ikke syntes den var noget særligt.

5. december 2017 - Hvordan skriver man et CV?

5. decemberAt skrive et CV. Hvordan gør man? Og hvordan skal det se ud? Hvordan skulle han få kortet hele sin karriere ned til max 3 sider? Lige nu fyldte hans CV 4 sider, der skulle jo nødig mangle noget, men nu havde han læst et sted, at CV'et altså max måtte være 3 sider og helst kortere, men hvad skulle han lige undlade?

4. december 2017 - Udnyttelse eller nye muligheder?

4. december"Nåårh Henrik, nu har du jo været ledig længe, så skal vi da vist snart have fundet et job til dig"

Ja hurra dame, du har jo ikke hjulpet med noget endnu. Mandag morgen stod på møde på jobcentret. Og det var jo ikke fordi han ikke ville have et arbejde. De hang bare ikke på træerne.

3. december 2017 - den grimme e-mailadresse

3. december1. søndag i advent, og en af Henriks ynglings dage. Søndag. En dag hvor Henrik gennem hele sin jobsøgning, havde følt han kunne slappe af, og ikke behøvede at tænke på sin jobsøgning. En dag på hele ugen, hvor han sov længe, varmede rundstykker i ovnen, læste morgenavisen og nød sin morgenkaffe i fred og ro.

2. december 2017 - Julegaveindkøb og den dårlige samvittighed

2. decemberHan vågnede tidligt, alt for tidligt. Typisk! Endelig kunne man sove længe, og så vågner man kl. 05:45, lysvågen og med øjne så store som tekopper. Han besluttede sig for at stå op. Han lavede en kop morgenkaffe og satte sig ved computeren. Han skulle aldrig have sat sig der, og det vidste han godt.

1. December 2017 - Fyret! Hvad så nu?

1. decemberI dag har Henrik været ledig i et halvt år. Et halvt år med jobsøgning, jobsamtaler, opture og nedture. Tålmodigheden har længe været på prøve, og håbet er heller ikke ligefrem lysegrønt længere. Men lige i dag er nedturen på sit højeste.

Finder Henrik drømmejobbet inden jul? Følg jagten på job i dette års julekalender.