Dorte Peary - karrierecoach
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-R 340x60

Dorte Peary - karrierecoach

dorte_peary.jpg
Jeg er Karriere Coach og Executive Coach, og jeg er ekspert i, hvordan du kan udvikle din karriere og dig selv i den. Jeg er coach, mentor og vejleder for mennesker, der interesserer sig for deres karriere og for deres personlige udvikling, og jeg er konsulent, coach og rådgiver for mange af Danmarks store og mellemstore virksomheder og organisationer.

Jeg har arbejdet med karriereudvikling og udvikling af medarbejdere i over 20 år. Jeg er Certified Executive Coach og systemisk og narrativ proceskonsulent. Derudover har jeg studeret ledelse, psykologi, organisationsteori, kommunikation, filosofi og meget mere.

Jeg har en kommerciel økonomisk baggrund og har i min over 30 år lange karriere arbejdet i linjen, heraf peary logoca. 20 år som leder. Jeg har flyttet mig rundt mellem mange forskellige brancher fra revision over fagbevægelsen til erhvervsudvikling, arbejdsmarkedspolitik, airline og IT-branchen. Jeg har primært arbejdet i det private, men har også besøgt det offentlige, det halvoffentlige og organisationsverdenen. Og så er jeg også iværksætter.

Læs mere på www.peary.dk 

 


Er du Kvalificeret eller Kompetent?

Skrevet af Dorte Peary     20. Oktober 2014     5034   0

Hvad er forskellen? Den er stor, meget stor, og det kan være forskellen mellem succes og fiasko i din karriere. Kvalifikationer og kompetencer er nogle ord, der ofte bruges lidt i flæng. Både inden for daglig tale i forbindelse med karriereudvikling samt i forbindelse med jobsøgning og CV-skrivning.

Work Life Balance eller trivsel? – Hvad er vigtigst?

Skrevet af Dorte Peary     01. Februar 2014     8797   0

Work Life Balance har ikke har noget med balance at gøre. I stedet skal vi se på balancen mellem forskellige områder af trivsel - er budskabet fra en artikel i Gallup Management Journal.

Slut 2013 på en ordentlig måde

Skrevet af Dorte Peary     28. December 2013     7293   0

De fleste af os kaster os med maven fuld af and og konfekt direkte ud i det nye år. Med champagneglasset i hånden proklamerer vi med dødsforagt vores forsætter og mål for 2014. Vi vil helst se fremad, men ofte er det klogt lige at reflektere over, hvad vi har lært indtil nu.

Passion er godt, men det er ikke nok!

Skrevet af Dorte Peary     30. April 2013     4963   0

Det er blevet et næsten selvindlysende mantra, at bare du har fundet din passion, så kan du leve lykkeligt til dine dages ende. Passionen er blevet det manglende led til evig lykke.

Nu er det åbenbart ikke mere kun en partner, der skal gøre dig lykkelig, nu er det også jobbet. Når du lige har fundet det rigtige altså!

Er du stresset?

Skrevet af Dorte Peary     14. Februar 2013     4328   0

Hvis du nu var batteriet til din egen mobiltelefon, hvordan vil du så have det?

Ville du køre på pumperne og være totalt afhængig af oplader og nærliggende stikkontakt? Ville du køre på den sidste lille streg af strøm, gispende efter vejret, eller ville du være parat til at tage på langtur uden oplader? Hvor meget lader du dig selv op, før du bruger af batteriet? Er du mere optaget af din telefons energistatus end af din egen?

Er det OK at være ulykkelig – bare du bliver betalt for det?

Skrevet af Dorte Peary     20. Januar 2013     7585   0

Når jeg spørger de af mine kunder, der er kørt sur i karrieren om, hvorfor de bliver i deres job, så er svarene forskellige, men det kredser om de samme emner:

  • Jeg skal jo tjene penge.
  • Jeg har brugt 3 år på at vise, at jeg er god, så jeg kan blive forfremmet.
  • Jeg kan nok ikke få et andet job, sådan som tiderne ser ud nu.
  • Jeg skal lige være i dette job 2 år mere – det ser bedre ud på CV’et.
  • Jeg arbejder i et firma, som mine venner misunder mig for at være i.
  • Det bliver nok bedre.
  • Jeg har ikke tid til at søge et nyt job.
  • Jeg har ”kun” 7 år tilbage, til jeg skal pensioneres.

Har du Styr på dine Succes’er?

Skrevet af Dorte Peary     22. December 2012     8747   0

Når du er lidt erfaren i karrierebranchen, så vil du vide, at det ikke så meget er dine eksaminer og din blændende personlighed, der afgør, om du får dine forfremmelser, dit nye job, dine nye opgaver eller om du får fingre i det strategiske projekt, der kan give dig synlighed hos de rigtige mennesker i organisationen.

Der er kun en ting, der gælder: Dine resultater. Det er det, alle nye arbejdsgivere er interesseret i, og det er det, der bliver lagt mærke til i den organisation, du er i.

Med andre ord, det er ikke alt det, du kan, der tæller – det er det, du rent faktisk gør, med det du kan! Og resultater transformeres til succes, når du bliver vurderet af din chef og dine kolleger.

 

Som Henry Ford sagde:”You can’t build a reputation on what you are going to do.”

6 Tegn på Udbrændthed

Skrevet af Dorte Peary     03. December 2012     10229   0

Jeg har altid været den sidste, der opdagede det, når jeg var ved at brænde ud. Uanset om jeg var langt ude i udbrændtheden, eller blot var overtræt eller usundt stresset.

Og jeg mente, at folk omkring mig var ulideligt pylrede, når de blev ved med at fortælle mig, at jeg skulle huske at passe på mig selv! Det gjorde jeg jo! Men nogle gange skulle jeg jo give den en ekstra skalle, hvis jeg ville nå målet, være den bedste, have det gode resultat, den nye opgave, forfremmelsen, vinde konkurrencen etc. Den her situation var bare midlertidig, det var kun lige indtil ferien, den nye kollega begyndte, økonomien blev bedre, det her projekt var slut, fusionen var gennemført… Udfyld selv med dine forklaringer.

Men hvad er det, du skal holde øje med? Her er 6 tegn på udbrændthed. Hvis du har mere end et par stykker af dem, så har du et seriøst problem.

 

Fordi dit job og din karriere betyder noget. Jobfisk.dk er onlinemagasinet, der vil inspirere dig i dit job, din karriere og din jobsøgning. Jobfisk.dk er sitet, der motiverer og til tider måske venligt provokerer dig. På sitet får du ny viden, gode historier, et kærligt spark og til tider et godt grin.