Henriette Toxdorf
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-R 340x60

Henriette Toxdorf

henriette-toxdorfJeg er et sprogmenneske med mange facetter. Min uddannelsesmæssige baggrund er en cand.mag. i engelsk og internationale studier, og jeg har arbejdet med kommunikation, marketing og administration i mange år, bl.a. som tekstforfatter, marketingkoordinator og indkøber.

Titler interesserer mig ikke, det er arbejdsopgaverne og de mennesker, jeg omgiver mig med til daglig, der er vigtige. Og jeg elsker, når jeg gør en forskel.

Det er min hensigt at bruge bloggen til at skrive om emner, der vedrører arbejdslivet: Ledighed, jobsøgning, jobskifte, balance mellem job og privatliv, konflikter på jobbet og hvad der ellers falder mig ind. Jeg håber, at du har lyst til at læse med...

 

Se også min LinkedIn-profil her: http://dk.linkedin.com/pub/henriette-kjeldgaard-toxdorf/0/692/48a


Den moderne kvinde

Skrevet af Henriette Toxdorf     20. April 2014     3683   0

Da jeg var hjemme hos mine forældre, på vinterferie meed mine piger, trak min mor mig til side og stak mig en gammel bog fra 1948, som hun syntes, jeg skulle læse.

Sidder på nåle!

Skrevet af Henriette Toxdorf     18. December 2012     9505   0

Ja, sådan omtrent. For pludselig går det stærkt, og så er drømmejobbet inden for rækkevidde, måske?

Hvad snakker jeg om? Jo, ser I, jeg har sendt en lang række uopfordrede ansøgninger ud siden jeg blev ledig i begyndelsen af november. Langt de fleste har jeg fået pæne afslag på. Men en af dem, som jeg ikke havde hørt fra, og som jeg ikke havde fået fulgt op på, kastede en telefonopringning af sig torsdag i sidste uge.

Nye muligheder og nye udfordringer

Skrevet af Henriette Toxdorf     06. December 2012     3767   0
Jeg glæder mig i denne tid, nu falder julesneen hvid, så ved jeg, julen kommer... Og når nu det ikke kan være anderledes, så er det såmænd ikke så tosset at være jobsøgende i de mørke måneder. Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Jeg tillader mig at nyde, at jeg ikke skal tidligt op hver eneste morgen, men kan planlægge min jobsøgningstid således, at jeg kan sove længe, når jeg har behov.

Hurra - jeg er blevet arbejdsløs!

Skrevet af Henriette Toxdorf     18. November 2012     8529   0

OK, det var måske en lidt provokerende overskrift, men det fik dig da til at læse videre, ikke?

Jeg blev officielt arbejdsløs den 1. november, og siden har jeg brugt tiden på at bringe alle de ting i orden, som forventes og forlanges af mig som jobsøger og dagpengemodtager. Jeg har også været til møde på Jobcenteret, hvilket var en forbavsende positiv oplevelse.

Forandringsparat eller firkantet?

Skrevet af Henriette Toxdorf     10. Juni 2012     4506   0

Jeg har gået tænkt på en ting. Hvor forandringsparat skal man være? Hvornår er man forandringsparat, og hvornår er man firkantet, når man forholder sig til, at arbejdsgiveren stiller nye krav til ens indsats og arbejdsopgaver? Hvor længe kan arbejdsgiveren forvente en ekstra indsats, og hvor meget forandringsparathed kan han med rimelighed forvente? Hvor meget skal man som arbejdstager strække og bøje sig, inden det bliver for meget, og man har lov at sige fra?

Et let offer?

Skrevet af Henriette Toxdorf     18. Marts 2012     4174   0

For nylig blev jeg kontaktet via LinkedIn af en anden bruger, der havde et forslag til en forretningsmulighed, som han syntes, jeg havde kvalifikationerne til. Lidt nysgerrig er man vel altid, og måske var det interessant, man er vel i markedet for nye udfordringer. Så jeg indvilligede i at mødes over en kop kaffe, så han kunne fortælle mere om denne forretningsmulighed.

Kom 7 minutter for sent til jobsamtale, og blev sendt hjem!

Skrevet af Henriette Toxdorf     02. Marts 2012     6777   0

Man skal høre meget, før ørene falder af, og denne historie, fortalt af en tidligere kollega og ven, som også er jobsøgende for tiden, tåler at blive genfortalt. Det er ikke småting, man kan komme ud for på sin vej gennem jobsøgningsjunglen. Her er den så:

Kom i morgen, eller glem det!

Skrevet af Henriette Toxdorf     27. Februar 2012     4870   0

Jeg er lige gået glip af en jobsamtale. Og, ja, også et job, naturligvis! Jeg blev ringet op torsdag ved middagstid af en rekrutteringskonsulent, som ville have mig til samtale fredag. Jeg var en af 6 kandidater, som var udvalgt blandt ca. 300 ansøgere til at komme til en hurtig samtalerunde. Glæden - og frustrationen - var stor, for det kunne jeg desværre ikke, da jeg var på vinterferie hos familien i Jylland med mine to piger.

Hvad bliver det næste?

Skrevet af Henriette Toxdorf     17. Februar 2012     10122   0

Jeg er træt, DØD-træt, af afslag. Og jeg har endda ikke fået særlig mange. Eller. Ja, alt er jo relativt. Jeg har helt præcis fået 27, og jeg har til dato søgt sølle 30 stillinger, så jeg skulle måske i virkeligheden ikke pive? Men det ændrer ikke ved det faktum, at jeg er irriteret, og ikke mindst frustreret, over ikke engang at været inviteret til en eneste samtale efter alle mine anstrengelser ved tastaturet. ØV!

Men i det mindste har jeg da mit gode helbred...

Skrevet af Henriette Toxdorf     31. Januar 2012     3544   0

Forleden blev jeg gjort opmærksom på, at en tidligere kollega netop er død - blot 55 år gammel. Jeg har ikke haft kontakt med ham i mange år, så det kom som lidt af et chok. Ifølge dødsannoncen tilbragte han sine sidste dage på hospice, så det er formentlig en grim sygdom, der har kostet ham livet i utide. Jeg ved, at han efterlod sig et par børn, og jeg har den dybeste sympati for de stakkels unger, som nu må undvære deres far for altid.

Nårh, har du så fået nyt job?

Skrevet af Henriette Toxdorf     27. Januar 2012     8165   0

Aaaarrrgh! - Jeg er ikke engang rigtig ledig endnu, men jeg må allerede NU lægge øre til alle lediges hade-spørgsmål nr. 1! Støn!! Langt de fleste siger det ikke i en ond mening, det er bare sådan det oplagte emne at spørge til. I stedet for at spørge "Hvordan går det?" eller noget andet i den stil. Og det er også fint nok i starten, og man svarer venligt og beredvilligt, men hvis man når at gå ledig i længere tid, så bliver man efterhånden pænt træt af netop dét spørgsmål!

Sådan begyndte det - stoleleg for voksne

Skrevet af Henriette Toxdorf     21. Januar 2012     8717   0

Hej alle sammen!
Ja, jeg føler, at jeg sidder midt mellem to stole for tiden. Og det er ikke noget specielt rart sted at sidde, skulle jeg hilse og sige. Jeg blev opsagt i november, og jeg har 4 måneders opsigelse, men da jeg ikke er fritstillet i min opsigelsesperiode, skal jeg møde på arbejde frem til slutningen af marts. Og det er med lidt blandede følelser, at jeg møder op.

Vil du ikke nok lade være med at ringe?

Skrevet af Henriette Toxdorf     23. Januar 2012     9742   0

Tjah, lige så hurtigt som man kan få produceret ansøgninger, lige så hurtigt kommer der afslag retur i inbakken. Det skal man regne med, med mindre man hører til de udvalgte få, som er voldsomt efterspurgte på arbejdsmarkedet. De behøver vel i øvrigt slet ikke at skrive jobansøgninger, da de får jobtilbuddene serveret og kan vælge og vrage. Bare det var mig.

Det er min hensigt at bruge bloggen til at skrive om emner, der vedrører arbejdslivet: Ledighed, jobsøgning, jobskifte, balance mellem job og privatliv, konflikter på jobbet og hvad der ellers falder mig ind. Jeg håber, at du har lyst til at læse med...