Nyheder
TILMELD NYHEDSBREV

Aktuelle historier og nyheder om arbejdsmarkedet, karrieren og jobbet

Herunder også sidste nyt om jobsøgning, rekruttering, arbejdsliv og ledighed med mere.

 

Har du en nyhed eller historie der er relevant for os, så send os meget gerne et tip eller din pressemeddelse på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

 

Seneste nyt

Job og godt uge 15 - 2021

JobHer finder du kort og godt fra uge 15, 2021 om om job, arbejdsmarked, karriere med meget mere.

 

Opdateres løbende i løbet af ugen...

Job & godt uge 14 - 2021

JobHer finder du kort og godt fra uge 14, 2021 om om job, arbejdsmarked, karriere med meget mere.

 

Opdateres løbende.

Ny landsdækkende positivliste

Aeble og boger lilleStar har udgivet ny landsdækkende positivliste, som er gældende frem til d. 29. februar 2020. Positivlisten fortæller hvilke kurser der et muligt at tage under 6 ugers jobrettet uddannelse.

Jobrekorder lægger pres på virksomhederne

Jobrekorder lgger pres p virksomhederne lilleMåned efter måned stiger beskæftigelsen, og vi oplever konstant nye jobrekorder. Det lægger pres på virksomhederne, som har svært ved at finde de nødvendige kvalificeret medarbejdere.

Fremtidens arbejdsmarked er fyldt med deltidsjobs

Fremtidens arbejdsmarked er fyldt med deltidsjobs lilleDer er i dag flere lønmodtagere end nogensinde før viser tal fra Ballisagers Jobbarometer for 2. halvår. Samtidig rekrutterer mange af landets virksomheder forgæves.

Må virksomhederne beholde din uopfordrede ansøgning?

M arbejdsgiveren beholde din lilleDe nye regler betyder, at virksomhederne skal beskytte de personoplysninger som en jobansøgning indeholder. Det betyder blandt andet at en fysisk jobansøgning skal låses væk, mens en digital ansøgning blot skal gemmes på en server. Det har fået flere virksomheder til at ændre deres brug af uopfordrede jobansøgninger og takke nej hvis de afleveres i hånden eller sendes via mail.

HK lancerer nyt freelancer bureau, der skal holde styr på økonomien

HK lancerer ny freelancer bureau lilleOrdene skat, moms og ordrebekræftelser kan sætte en stopklods for mange, der ønsker at prøve kræfter med freelance arbejde. Det behøver det ikke længere. Den 17. september 2018 lancerede fagforeningen HK et bureau for freelancere, hvor man kan oprette opgaver uden at skulle bøvle med papirarbejdet.

Ny jobportal vil udkonkurrere jobindex!

PatrickPresse4 lilleJobindex har længe haft monopol på det danske marked for jobportaler. Men det skal være slut, hvis det står til teknologivirksomheden Graduateland. De vil sætte nye standarder for dansk rekruttering og udkonkurrere Jobindex med deres nye karriere- og jobportal Carreerland – alt sammen ved brug af smart data og artificial intelligence (AI).

Vi er europamestre i jobskifte!

Europamester i jobskifte lilleEn af helt store overraskelser i Ballisagers rekrutteringsanalyse 2018 var virksomhedernes håb for hvor længe de ønskede at fastholde en medarbejder. Virksomhederne ønsker i gennemsnit kun at fastholde deres medarbejdere i 5,9 år. Og det var altså noget af en overraskelse for direktøren Morten Ballisager, der altid har haft en klar forventning om at virksomhederne gerne ville beholde sine medarbejdere i lang tid.

Supanas Brancherapport Rekruttering 2018: Problemer, muligheder og nye tendenser i rekrutteringsbranchen

Supanas Brancherapport rekruttering 2018 lilleDet kan være noget af en opgave at orientere sig blandt de mange 100 rekrutteringsvirksomheder, der findes i Danmark. Supanas brancherapport giver et indblik i rekrutteringsbranchen og sætter blandt andet fokus på problemer, muligheder og tendenser inden for rekruttering og udvælgelse af medarbejdere.

Ballisagers rekrutteringsanalyse 2018 er på gaden! - Hvad kan vi forvente?

Rekrutteringsanalysen 2018 lilleEndnu en gang har Konsulenthuset Ballisager spurgt ind til virksomhedernes ageren og holdninger inden for deres rekruttering.

927 private og offentlige virksomheder har i år besvaret 31 spørgsmål inden for disse 10 forskellige emner.

Rekrutteringsforsker skal gøre op med rekrutteringens vanetænkning

Rekrutteringsforsker skal gre op lilleDen 1. juni 2018 har Konsulenthuset Ballisager indgået et forskningssamarbejde med Kathrine Solgaard Sørensen, der de næste tre år vil forske i rekruttering og rekrutteringsprocesser.

Aktuelle historier og nyheder om arbejdsmarkedet, karrieren og jobbet. Nyt om jobsøgning, rekruttering, arbejdsliv og ledighed med mere.