Nyheder
TILMELD NYHEDSBREV

Aktuelle historier og nyheder om arbejdsmarkedet, karrieren og jobbet

Herunder også sidste nyt om jobsøgning, rekruttering, arbejdsliv og ledighed med mere.

 

Har du en nyhed eller historie der er relevant for os, så send os meget gerne et tip eller din pressemeddelse på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

 

Seneste nyt

Må virksomhederne beholde din uopfordrede ansøgning?

M arbejdsgiveren beholde din lilleDe nye regler betyder, at virksomhederne skal beskytte de personoplysninger som en jobansøgning indeholder. Det betyder blandt andet at en fysisk jobansøgning skal låses væk, mens en digital ansøgning blot skal gemmes på en server. Det har fået flere virksomheder til at ændre deres brug af uopfordrede jobansøgninger og takke nej hvis de afleveres i hånden eller sendes via mail.

HK lancerer nyt freelancer bureau, der skal holde styr på økonomien

HK lancerer ny freelancer bureau lilleOrdene skat, moms og ordrebekræftelser kan sætte en stopklods for mange, der ønsker at prøve kræfter med freelance arbejde. Det behøver det ikke længere. Den 17. september 2018 lancerede fagforeningen HK et bureau for freelancere, hvor man kan oprette opgaver uden at skulle bøvle med papirarbejdet.

Ny jobportal vil udkonkurrere jobindex!

PatrickPresse4 lilleJobindex har længe haft monopol på det danske marked for jobportaler. Men det skal være slut, hvis det står til teknologivirksomheden Graduateland. De vil sætte nye standarder for dansk rekruttering og udkonkurrere Jobindex med deres nye karriere- og jobportal Carreerland – alt sammen ved brug af smart data og artificial intelligence (AI).

Vi er europamestre i jobskifte!

Europamester i jobskifte lilleEn af helt store overraskelser i Ballisagers rekrutteringsanalyse 2018 var virksomhedernes håb for hvor længe de ønskede at fastholde en medarbejder. Virksomhederne ønsker i gennemsnit kun at fastholde deres medarbejdere i 5,9 år. Og det var altså noget af en overraskelse for direktøren Morten Ballisager, der altid har haft en klar forventning om at virksomhederne gerne ville beholde sine medarbejdere i lang tid.

Ballisagers rekrutteringsanalyse 2018 er på gaden! - Hvad kan vi forvente?

Rekrutteringsanalysen 2018 lilleEndnu en gang har Konsulenthuset Ballisager spurgt ind til virksomhedernes ageren og holdninger inden for deres rekruttering.

927 private og offentlige virksomheder har i år besvaret 31 spørgsmål inden for disse 10 forskellige emner.

Supanas Brancherapport Rekruttering 2018: Problemer, muligheder og nye tendenser i rekrutteringsbranchen

Supanas Brancherapport rekruttering 2018 lilleDet kan være noget af en opgave at orientere sig blandt de mange 100 rekrutteringsvirksomheder, der findes i Danmark. Supanas brancherapport giver et indblik i rekrutteringsbranchen og sætter blandt andet fokus på problemer, muligheder og tendenser inden for rekruttering og udvælgelse af medarbejdere.

Rekrutteringsforsker skal gøre op med rekrutteringens vanetænkning

Rekrutteringsforsker skal gre op lilleDen 1. juni 2018 har Konsulenthuset Ballisager indgået et forskningssamarbejde med Kathrine Solgaard Sørensen, der de næste tre år vil forske i rekruttering og rekrutteringsprocesser.

Danske MeeW forenkler jobsøgningen – og skaber problemer for rekrutteringsbranchen

Danske MeeW forenkler jobsgningen lilleBlot 3 uger efter officiel lancering, fik den danske app MeeW stor international opmærksomhed og anerkendelse fra flere amerikanske nyhedssites deriblandt Google, Buzzfeed, Medium og Huffington Post.
6 måneder senere, med over 50.000 brugere, 20 medarbejdere og nytiltrådt CMO - ændrer MeeW arbejdsmarkedet for både de jobsøgende og virksomhederne, og skaber problemer for rekrutteringsbranchen.

Powerjobsøgerne indtager Jylland

Powerjobsgerne indtager Jylland lilleEt godt og stort netværk kan gøre forskellen på hvor længe man er jobsøgende, og desuden medvirke til om man lander jobbet eller ej. Jobsøgningsnetværket Powerjobsøgerne, der er drevet af ledige for ledige har stor succes med at få folk i job på Sjælland blandt andet i Frederiksberg Kommune. Nu kommer jobsøgningsnetværket til Jylland.

Jobsøgende - sådan kan du også skille dig ud fra mængden!

Jobsgende - sdan kan du ogs skille dig ud i mngden lilleDer er ingen tvivl om at evnen til at kunne skille sig ud fra mængden og sælge sig selv er en stor fordel i jobsøgningen. Og det er lige præcis hvad Michelle Fleron har gjort.

Hvordan lander du drømmejobbet? KarriereSpot, ny podcast serie - tager dig med bag den lukkede dør!

KarriereSpot Sort hvid lilleHar du egentlig nogensinde undret dig over, hvad der foregår på den anden side af bordet til en jobsamtale, hvad tænker virksomhederne og hvordan får du egentligt dit drømmejob?

Nordic Recruitment Days 2018

nordic recruitment day lilleNordic Recruitment Days vil til september, for sjette år i træk, danne ramme om vidensdeling af de nyeste internationale og nordiske rekrutteringstendenser.

Aktuelle historier og nyheder om arbejdsmarkedet, karrieren og jobbet. Nyt om jobsøgning, rekruttering, arbejdsliv og ledighed med mere.