Jobsøgning | Hjælp til jobsøgningen - tips & tricks
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-R 340x60

Jobsøgning | Hjælp til din jobsøgning - tips og råd til søgning af job

Hjælp til din jobsøgning

Her finder du masser af hjælp og gode råd til din jobsøgning.
På Jobfisk.dk finder du bl.a. et hurtigt overblik over jobdatabaser, fagdatabaser, vikar- og rekrutteringsbureauer med alle relevante oplysninger. Det betyder, at uanset om du besøger Jobfisk.dk som jobsøgende eller som ansvarlig for rekruttering, kan du hurtigt finde de oplysninger og den hjælp du har brug for.

Hjlp til din jobsgningJobsøgning er ikke nemt

 

Jobsøgning er ikke nemt. Det er vi klar over hos Jobfisk.dk. Ofte har ingen fortalt os hvordan en god jobsøgning foregår. Derfor har vi samlet en række interessante links og aktører, der kan hjælpe dig videre med din jobsøgning.

Du kan bl.a. finde hjælp til at skrive en god jobansøgning og lave et godt og overskueligt CV. Du finder også en række muligheder for at få proffesionel hjælp i din jobsøgning.

 

Få et overblik over artikler om jobsøgning her og bøger om jobsøgning her.

På Jobfisk har vi også en del fast tilknyttede bloggere, der blogger om jobsøgning m.m.

Klik her og se deres nyeste blogindlæg.  


Alt sammen er for at hjælpe dig godt i gang med din jobsøgning og videre i dit arbejdsliv.

På forsiden af Jobfisk.dk finder du altid sidste nye om jobsøgning, karriere, arbejdsliv og rekruttering.  

 

 


 

Gode råd til jobsøgningen

At gå fra at arbejde 37 timer om ugen eller mere til at gå ledighed, og pludselig være tvunget ind i en situation, som man ikke ved hvornår man kommer ud af, kan for mange jobsøgende være rigtig hårdt. Mange er faktisk ikke klar over, hvor lang tid jobsøgning egentlig tager, eller hvordan man griber det bedst an.

At søge job og gå til jobsamtale kan sammenlignes med at gå til en eksamen. Du skal yde dit bedste for at få et optimalt resultat. I jobsøgningen er oddsene for at "bestå" bare dårligere, der er nemlig kun 1 ud af 100 eller flere som får jobbet. Og det stiller i sig selv store krav til dig som er jobsøgende. Læs Anne stryhns 5 gode råd til jobansøgningen og 5 gode råd til jobsamtalen og få den bedste start i din jobsøgning. 

Tests - inden du skal til jobsamtale 

Test er efterhånden svært at komme uden om i forbindelse med jobsamtalen, så man kan jo lige så godt prøve at forberede sig. Selv om testene ikke nødvendigvis er de samme som du vil blive udsat for til jobsamtalen, kan det alligevel være en fordel at have prøvet det før, og det kan samtidig være med til at afklare dine styrker, kompetencer og fremtidig karriere.  

Her er et par muligheder for at prøve et par gratis test. De er alle interessante, og kan give noget at tænke over i forhold til job og nuværende/fremtidig karriere.

 

Netværk for jobsøgende

På denne side finder du links til netværk for jobsøgende - både de personlige og de elektroniske. 

Jobsøgning kan ofte være et ensomt job. Derfor kan det være en god ide at deltage i et netværk af andre jobsøgende. Det bliver måske ikke mere spændende sammen med andre, men det er godt at dele tips, gode råd, glæder og sorger med andre, der er i samme situation. Jobsøgningen bliver aldrig det samme efter du har meldt dig ind i et jobsøgningsnetværk. 

 bger

Bøger om jobsøgning

Der findes efterhånden en lang række bøger, der kan hjælpe dig i din jobsøgning eller karriere. Selvom det kan være et stort skridt i din jobsøgning, at bruge penge på en bog, er det penge, som kan være givet godt ud i sidste ende. Derudover kan det være en hjælp i jobsøgningen, at have et fysisk opslagsværk, man kan støtte sig op ad og som kan inspirere, både når man er i gang med at skrive CV og jobansøgning, når man skal til jobsamtale, eller når karrieren går i stå.

Vi har samlet en lang række af dem her: Bøger om jobsøgning

 

E-learning, onlinekurser, efteruddannelse, konferencer og meget mere

Som jobsøgende vil du have meget størrere fleksibilitet i din hverdag. Udnyt den ekstra tid og fleksibilitet til at evaluere din karriere og opnå nye faglige kompetencer. Med et kursus kan du skabe nye muligheder i din jobsøgning og din karriere.

Find onlinekurser her

Se andre muligheder for kursus og efteruddannelse for ledige her 

Kursus i digital jobsøgning

Når du er jobsøgende kommer du ikke udenom de sociale medier. Hvornår har du opdateret din LinkedIn-profil? Og hvad med din Facebook-profil - er den arbejdsgivervenlig? Og vidste du at masser af jobs udelukkende slås op på Twitter? Få styrket din faglige profil på de sociale medier, så du når i mål med din jobsøgning. – Læs mere her

 

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Artikler om jobsøgning og karriere

Her har vi samlet en række af de bedste artikler og blogindlæg med tips og gode råd om jobsøgning, jobsamtaler, ledighed, og karriere. 

 

jobsgningArtikler med gode råd til din jobsøgning  

Jobsøgning er en svær størrelse, og det kan være svært at vide hvordan man lige kommer i gang. Hvad skal man og hvad skal man ikke når man søger nyt job? Her finder du de bedste tips og gode råd til jobsøgningen, og måske et svar på dine spørgsmål.

 

linkedin twitter facebook2Jobsøgning på de sociale medier - gode råd

I nutidens jobsøgning bliver det svært at komme udenom de sociale medier, og her er det vigtigt at vide hvordan vores opførsel på de sociale medier kan påvirke og ikke mindst bruges positivt i vores jobsøgning. Her får du et overblik over de vigtigste tips og gode råd til din jobsøgning på de sociale medier. 

Jobsøgning på Facebook: 

Jobsøgning på Twitter: 

Jobsøgning på LinkedIn: 

 

ledigHjælp til frustrende ledighed og jobsøgning

Som ledig kan det være svært at holde motivationen og humøret oppe. Ledigheden kan føles lang og tung, og oplever man at få mange afslag i sin jobsøgning, kan det være svært at holde modet oppe. Her får du idéer og gode råd til hvordan du kan holde modet oppe i jobsøgningen, indtil du får job igen.

 

Ledig: Gode råd til din økonomi 

Som jobsøgende er det ikke usandsynligt, at du mærker et pres på økonomien, som kan føles temmelig anstrengt, hvis du ikke har tilpasset dine udgifter. Når økonomien er anstrengt, kan det være svært at holde fokus på jobsøgningen. 

Her får du gode råd til at klare økonomien trods ledighed, så du kan få ro til din jobsøgning. 

 

jobsamtaleGode råd til jobsamtalen

Endelig er jobsamtalen i hus, men hvordan er det nu lige man gør et godt indtryk? En jobsamtale kan være nervepirrende, og man vil selvfølgelig gerne gøre et godt indtryk.

Her finder du gode råd og vejledning til den gode jobsamtale, og dermed også muigheden for at give din kommende arbejdsgiver et godt indtryk fra starten.

 

karriereGode råd til karriere

Er din karriere gået i stå? Drømmer du om at komme bare lidt højere op af rangstigen? Eller måske skal der bare ske noget helt nyt? Her kan du læse alt om karriere, og måske finde ud af hvad dit næste skridt i din karriere er.

 


 

Professionel hjælp til din ansøgning og CV

HIRE MEEn vigtig del af jobsøgningen er dit CV. For mange arbejdsgivere er det nemlig dit CV og ikke din jobansøgning, der ligger til grund for den første del af (fra-)sorteringen.

Her finder du inspiration, hjælp og vejledning til det gode CV. Du finder også en GRATIS CV-skabelon, hvis du skal have hjælp til at komme godt i gang med CV skrivningen. 

Føler du at du allerede har et godt CV, så kan det være, at dit CV skal have et CV-tjek.

Læs mere om CV-tjekket her...

 

 

 


 

Jobsøgning og LinkedIn  

LinkedIn kommer du heller ikke uden om, når du er jobsøgende. LinkedIn er det sociale medie målrettet erhvervslivet, hvor du kan holde styr på dit netværk og dine proffessionelle kontakter. På LinkedIn har du muligheden for at synliggøre dig selv og dine faglie kompetencer, derfor er det utrolig vigtigt at du har en god og opdaterede LinkedIn profil, hvis LinkedIn skal fungere godt i din jobsøgning.

 

På LinkedIn har du også mulighed for at finde Jobfisk.dk LinkedIn gruppe, hvor du blandt andet kan netværke med andre jobsøgende og karriereinterresserede, få gode råd til jobsøgningen og meget mere. 

Du finder Jobfisks LinkedIn gruppe for karriereinteresserede her...

 

Skaber din LinkedIn profil tillid til din person og dine faglige kompetencer?  Få en GRATIS test af din LinkedIn-profil, og find ud af hvor god din LinkedIn profil egentlig er. 

Læs mere her...

En opdateret LinkedIn-profil er måske næste skridt i din karriere.

 

 

 

Din Jobsøgning starter her. De rigtige links og artikler der kan hjælpe dig med din jobsøgning, ansøgning og CV.