Bente Nørgaard | Nørgaard Coaching
TILMELD NYHEDSBREV
Blog Jobsøgning Bente Nørgaard | Nørgaard Coaching Inviter 'djævlens advokat' med i din jobsøgning

Inviter 'djævlens advokat' med i din jobsøgning Populær

Skrevet af Bente Nørgaard | Nørgaard Coaching     05. December 2022     1075  

Vgt og hammer2 lilleEr du som aktiv jobsøgende ved at være rigtig godt træt af at høre om manglen på arbejdskraft og efterspørgslen på udenlandsk arbejdskraft - og at det skal gøres lettere for virksomhederne. At der mangler hænder samtidig med, at der er så mange ledige hænder...

Hjerte2Mangel på varme hænder i sundhedssektoren på hospitaler, plejehjem og SOSUassistenter. Varme hænder i institutioner til børn, psykiatri m.fl. Tekniske hænder i håndværkerbranchen særligt elektrikere samt solcellemontører, køl og anden teknik. Praktiske og tekniske hænder i produktionsvirksomheder og landbruget. Du kender behovet derude på arbejdsmarkedet.

Alligevel er du jobsøgende og ledig på arbejdsmarkedet, søger dagligt jobs, når du finder et passende match. Hvorfor i alverden vælger virksomheden ikke dig til jobbet? Jeg tænker, at du sidder med en følelse af, at du har gjort ALT, men faktisk kan vi altid give den et nøk ekstra. Det kan vi både fra den samme vinkel – men også fra en anden og andre. Det bliver nemlig også surt at få en bule i panden på det samme sted.

 

Hvis du nu skulle invitere 2-3 nye jobtyper fra efterspørgslen med til ansøgningsbordet

Jeg beder dig invitere "Djævlens Advokat" med til bordet, når du gentænker dine ansøgninger til dit hidtidige område – men også indtænke 2-3 nye jobtyper med - med øjne set fra "Djævlens Advokat". Du kender typen på jobbet. Disse kolleger er alle steder. De kan føles drønirriterende, fordi de lyder så kritiske. Det kan lyde som brok. Brok er negativ kritik, negativ mindset og tilgang. Det dur så ikke, da brok bliver brok. Derimod skal vi kigge på den konstruktive kritik, den bekymrende del – for det er ofte her, at guldet gemmer sig fra disse kolleger.

Ja og nej2Faktisk er denne type de mest loyale kolleger på arbejdspladsen – "limen", som holder medarbejdergruppen sammen. De frygter at mangle støtte og vejledning - og ønsker at finde sikkerhed og støtte. De opleves ofte som skeptikere, hvor de nøje vejer fordele og ulemper næsten på en guldvægt for at skabe tryghed og sikkerhed. Du kender måske allerede SWOT-analysen med styrker, svagheder, muligheder og risici, som sagtens kan være skeptikerens tænketank, inden de siger JA eller NEJ.

Hvad ville "Djævlens Advokat" kunne bidrage med til din ansøgning om de aktuelle jobmuligheder, som der p.t. efterspørges på? Som supplement til dine nuværende ansøgninger og måske ændre på i opsætningen for at nå bredere og længere ud, end det, som du hidtil har gjort. Nogle gange ser vi verden køre i ring, men sjældent er det en direkte kopi – snarere en lignende udgave med et nyt twist. Ligeså kan du gøre ved at invitere 2-3 nye jobtyper ind til ansøgningsbordet, når du har modet og når du vil, hvis altså du vil.

 

"Djævlens Advokat" ønsker tryghed og sikkerhed som din hjælper

Når der søges forandringsparathed, så beskriv dine konkrete erfaringer eller hvad du er klar til at ville tilegne eller give afkald på. Ændringen skal være tydelig, vil "Djævlens Advokat" have sikkerhed for.

Når der søges fleksibilitet, så beskriv fleksibiliteten som matcher, hvad der står i jobopslaget – men kig også grundigt på virksomhedens hjemmeside. Hvad forbinder virksomheden med fleksibilitet? "Djævlens Advokat" ønsker sikkerhed for at få forstå matchet mellem virksomheden og dig som den nye medarbejder.

Ofte ses også søgning på kreativ og løsningsorienteret ansøger. Her er det virkelig vigtigt med konkrete eksempler på kreativitet og løsninger, som du har gjort - evt. som en appetizer på en storytelling, som virksomheden ønsker at høre mere af – og som derfor kunne være signalet til at byde dig ind til jobsamtalen. "Djævlens Advokat" vil også kunne støtte dig i din gentænkning samt med de nye områder via elementerne fra "SWOT-analysen".

 

Den dag vi ikke vil lære mere, er vi ikke attraktive mere...

"Den dag vi ikke vil lære mere, er vi ikke attraktive mere", skrev en leder forleden på de sociale medier i en debat, som jeg tilfældigt læste. Bum. Dén sætning fik jeg lov til at låne – for den sætning er guld!

Hvornår har du senest løftet dine kompetencer, når du skimmer ned over dit CV? Udviklingen kræver, at vi er villige til at lære nyt. Måske har du tidligere haft et fast job i samme virksomhed eller branche, så dine kompetencer skal skinne igennem til matchet på det nye job – og ikke dine mange erfaringer fra det gamle job. Læs evt. også blogindlægget "Jobansøgningen er til din date". Det handler mest om fremtiden, som allerede er i morgen – ikke om gamle kærester...

Har du også husket at få det hele med på CVét af dét, som din kommende virksomhed vægter? Nogle gange glemmer vi, at vi har deltaget på kursus i et fagområde eller personligt område, som har styrket os. Det kan også være fra opgaver i et område, som vi ser som en selvfølge. Tænk "Djævlens Advokat" som ønsker at finde sikkerhed og støtte i at sende den matchende ansøgning på søgningsfeltet.

Mestring i jobbet skal både ske fagligt, personligt og socialt. Udover din faglighed i spil, skal du også beskrive din håndtering af udfordringer samt din evne til at indgå i fællesskabet. Til jobsamtalen kan du jo altid uddybe, så du blot i ansøgningen berører det ganske kort.

 

Mening i jobbet er vigtig – handler om værdier

Happy work2Mental sundhed får fremover en vigtigere betydning, end den har i dag. Det er verdensmål nr. 3 og dermed bæredygtighed. Det dur ikke, at vi fortsætter med at vækste stresskurven. Den skal knækkes med vækst i trivselskurven. Måske er virksomheden ikke helt på plads endnu. Du skal i hvert fald sikre dig, at dine værdier matcher virksomheden, så det ikke bliver en stresskilde. Mening er vigtig i jobbet - og du skal kunne trives i hverdagen. Husk også at teste denne del af med "Djævlens Advokat" som din hjælper ved ansøgningsbordet.

Lykke og held i jobsøgningen sammen med "Djævlens Advokat" som din loyale ven, der vil dig det bedste.

 

 

Mange hilsner
Bente
https://www.noergaard-coaching.dk/

 

Husk at gøre mindst 3 gode ting for dig selv i løbet af dagen hver dag – supplér også med 3 ting, som du er taknemmelig for. Skriv eller sig ordene højt inden sengetid, så falder du i søvn med smil på læben.

 

 

Er du som aktiv jobsøgende ved at være rigtig godt træt af at høre om manglen på arbejdskraft og efterspørgslen på udenlandsk arbejdskraft...?