Artikler om rekruttering
TILMELD NYHEDSBREV

6 rekrutterings-trends du bør overveje

6 rekrutterings trends du br overveje lilleMan kan ikke være den bedste til alting, og inden for rekruttering vil du rent faktisk heller ikke være det. Fordi de ting som er rigtige for dig, kan være fuldstændig ubrugelig i andre sammenhænge. Så når man skal rekruttere er det bedre at være bevidst og fuldt engagerede, end at gøre tingene halvt. Alligevel er der helt konkrete ting man bør overveje i rekrutteringen.

 

1: Personalisering vs automatisering

Vi har alle læst diverse blogindlæg og artikler om hvordan alting bliver mere og mere automatiserede, men gælder det også for rekrutteringen?

Sagen er at når tingene bliver mere automatiserede, går prisen for at finde nye medarbejdere ned. Det betyder at det ikke længere gælder om at nå så mange mennesker som muligt, men derimod gøre en forskel, og skabe en special og personlig rekrutteringsoplevelse. For mange arbejdsgivere er tiden knap, og det betyder at du er nødt til at overveje, hvor du vil sætte din rekruttering på "autopilot" og hvor du vil vise personlighed.

 

2: At opbygge "talent puljer"

Hvis du har bare den mindste idé om hvilke kompetencer du er vil kigge efter i fremtiden, kan det være en god idé opbygge "talent puljer" men det kræver at du begynder at tænke anderledes. I stedet for at tænke "Jeg skal finde den næste person til mit team, og komme videre" skal du i stedet tænke " Jeg skal finde de næste 10 (eller 100) personer til mit team over de næste 5 år". Ved at tænke mere langsigtede rekruttering vil det være nemmere for dig at planlægge fremtiden, og starter du med at investere tid i "talent puljen" ved du også hvor du skal finde talent i fremtiden. Alt afhænger dog af at du bruger din tid og ressourcer på at netværke hvor det giver mening på sigt.

 

3: At inkludere rekrutteringen i virksomhederne

Den som repræsenterer organisationen bedst, er ham som har mest viden omkring den, og dermed også ham som vil være bedst til at rekruttere organisationen. At få inkluderet dem som rekrutterer i organisationen, handler ikke kun om hvordan man organiserer sig selv, men også hvordan de rekrutterende forstår virksomheden, og har en reel interesse i hvordan virksomheden bedst arbejder. At finde en systematisk tilgang til løbende læring fra virksomheden, fx gennem hold- og leder møder, hvor man kan holde HR-afdelingen opdateret forretningsmæssigt, er nøglen til god rekruttering.

 

Artiklen fortsætter efter billedet 

6 rekrutterings trends du br overveje

 

4: Ny generations software der åbner op for nye tekniske muligheder

Lige nu er det nemmere end nogensinde at integrerer forskellige systemer med hinanden, og i fremtiden vil dette kun blive endnu lettere. Mere og mere vil vi kunne vælge vores ynglings moduler fra hvert system, forbinde dem og på den måde laves vores egne systemer. De gamle systemer bliver udfordret, og med denne trend der surfer på bølgen af ny teknologi, er der åbnet op for mange nye muligheder. Rekrutteringsmæssigt åbner det op for unikke oplevelse og mulighed personliggørelse i den tekniske del af rekrutteringen.

 

5. At udnytte dine "talent data"

Indsamling af "Talent data" har været en trend et stykke til nu, og det er nok meget godt. Men et kig på dine personale- data bør ikke være en årlig tilbagevendende begivenhed, men bør derimod være inkluderet og integreret i virksomheden og rekrutteringen. De virksomheder som indsamler og udnytter HR-data, gør dem typisk langt bedre end deres konkurrenter, når det kommer til rekruttering, fastholdelse og employer branding. Samtidig får lederne mulighed for at handle på baggrund af data, og det kan forbedre virksomhedens ledelseskvalitet. Det er derfor vigtigt at kunne forstå dataene i en kontekst og bruge dem naturligt i alle beslutninger. De virksomheder, der ansætter de rigtige medarbejdere og fastholder talenterne i længere tid, har nemlig en helt klar målbar økonomisk fordel i forhold til andre virksomheder.

 

6: Tilbage til det grundlæggende

Måske er det ikke så meget en trend, man alligevel noget vi skal mindes om en gang i mellem: De fleste ting vil falde i sidste ende, hvis du ikke har de grundlæggende ting på plads. Ingen af de fancy trends vil i praksis gøre dig eller din virksomhed noget godt, medmindre du har alle dine politikker, retningslinjer, processer, og systemer i orden. Det handler om enkle (men svære!) ting, som at holde kompetencerne i virksomheden i stedet for at stole på individer og standardisere, hvor det giver mening.

En robust infrastruktur skaber stabilitet, og gør det muligt at være kreativ og følge udviklingen, der hvor det virkelig betyder noget.

 

 

 

Kilde: https://hrblog-spotify-com.cdn.ampproject.org/c/s/hrblog.spotify.com/2017/06/28/6-recruitment-trends-to-consider/amp/ 

 

6 trends du bør overveje i din rekruttering