Ole Holdgaard
TILMELD NYHEDSBREV
Blog Rekruttering Ole Holdgaard Job som youtuber

Job som youtuber Populær

Skrevet af Ole Holdgaard     03. Januar 2018     2706  

Job som youtuber lilleGår du og drømmer om et job inden for SoMe, eller blive den næste Fie Laursen eller Alexander Husum, så får du her lidt tips og tricks til at få så meget succes, at du reelt kan bruge YouTube til at tjene penge, og dermed have et job.

Det geniale er, at det ene ikke udelukker det andet. Det vil sige, du kan sagtens blive en stjerne på YouTube, og samtidig bruge det til at få et job inden for marketing og de sociale medier. Men det vil være en klar fordel, at du først får succes på YouTube, med en masse visninger og abonnenter, før du søger ind på et marketingbureau.

 

Vejen til at blive en YouTube stjerne 

Det er nok ikke nogen overraskelse for dig, at det kræver hårdt arbejde at blive en succes og dermed en stjerne på YouTube-himlen. Du skal finde en niche, og have en personlighed, der gør, at du har star quality.

Prøv at definere din målgruppe. Ofte vil din målgruppe være samme alder, eller yngre end dig. Med målgruppe menes også, at du nogenlunde ved, hvilke emner du vil lave videoer om. Det dur eksempelvis ikke, at du den ene dag fortæller om, hvordan du træner din hest, og næste dag fortæller om tips og tricks til gaming såsom CounterStrike. Selvfølgelig kan man godt både elske heste og CounterStrike, men det er der nok ikke så mange i din målgruppe der gør.

Koncentrer dig i stedet for om at blive den vildeste til et af emnerne såsom: Skønhed, livsstil, gaming eller noget helt fjerde. Vælger du en af disse emner, som der potentielt er mange seer til, så har du et godt udgangspunkt, men det er også inden for disse emner, at der er flest youtubere, og dermed også mest konkurrence.

Artiklen fortsætter efter billedet

Job som youtuber

 

Vær god til at lave teasers – gerne via Instagram eller Snapchat. Lav fængende titler og små videoer, og opfordrer til at like dine posts. Dine videoer afspejler formentlig, at du er en person der eksempelvis er kreativ, en energibombe eller har humor. Krydrer du det med sjove snaps, så er du godt på vej, til at få flere visninger på din YouTube-kanal.

På YouTube kan du lave dine egne playlister. Det er en god idé for at få din målgruppe til at se flere af dine videoer. Vær ikke bange for at dine første videoer måske ikke er så geniale. Det handler i højere grad om at komme i gang. Du kan jo altid slette de dårligste af dine videoer igen, eller bruge dårlige videoer til at gøre lidt grin med dig selv, på et senere tidspunkt. Det gør de største youtubere også.

Når du så har fået en fast fanskare, så skab en god dialog med dine abonnenter. Læg gerne op til en diskussion, og tak for kommentarerne der kommer. Derved kommer du ud til endnu flere potentielle seere.

Det tager tid at opbygge en fanskare, men det er ligesom ketchup på en flaske. På et tidspunkt, så kommer der en ordentlig klat ketchup ud af flasken, efter at man har ventet og ventet på at ketchuppen kommer ud af flasken. Derfor skal du ikke miste modet, for det tager lang tid at blive populær på YouTube.

 

Job som influencer 

Derfor vil du måske også føle, at det tager lang tid, før at virksomhederne eller marketingbureauerne begynder at kontakte dig, med jobtilbud. Et job til typisk være, at du skal teste, eller reklamere for, et produkt, fordi en virksomhed gerne vil bruge dig, til at komme i kontakt med din målgruppe. Får du et sådan tilbud, vil du have titel af at være en såkaldt influencer.

En god måde at komme i kontakt med virksomhederne på er ved at lave en influencerprofil på eksempelvis Loggershut.dk. Hvordan du kan tjene penge via dette website, kan du læse mere om her: Sådan tjener du penge som youtuber

Når du så har fået succes på YouTube, og kender gamet om at være en dygtig influencer, så vil det være et plus for dig, når du skal skrive dit CV. Ikke bare hvis du skal arbejde i et marketingbureau, men også i en lang række virksomheder, da der i øjeblikket er stor efterspørgsel efter unge, der ved alt om SoMe.

 

 

Du kan sagtens blive superstjerne på youtube og samtidig bruge det til at få job indenfor marketing.