Ole Holdgaard
TILMELD NYHEDSBREV
Blog Rekruttering Ole Holdgaard Brug video til Employer Branding og rekruttering

Brug video til Employer Branding og rekruttering Populær

Skrevet af Ole Holdgaard     06. Juli 2017     1457  

youtube lilleI Danmark er YouTube den 2. største søgemaskine, næst efter Google. YouTube bliver i dag brugt til alle slags søgninger, og er ikke kun en markedsføringskanal overfor de unge i generation X, Y eller Z. Sidstnævnte bliver også kaldt for 'iGenerationen', hvilket afspejler, at denne generation har fået internettet og smartphones ind med modermælken.

Og det er via denne præmis, at du finder svaret på, hvorfor det er vigtigt, at du bruger video i hele processen fra: Employer Branding til rekruttering og onboarding.

 

Video – Hvad skal jeg tænke på?

Prøv at gå nedenstående liste igennem, så ved du langt mere om, hvilken video du skal lave:

 

 • Din virksomheds corporate video, der er beregnet til at skaffe nye kunder, virker alt andet lige ikke, når du skal søge nye medarbejdere.
 • Overvej om din video bruges til at tiltrække, eller uddanne medarbejdere.
 • Videoen skal blandt andet afspejle jobbet´s faglighed, så du forventningsafstemmer med de potentielle ansøgere om, hvad jobbet kræver. Det er også med til at sænke din: Medarbejder turn rate.
 • Hvem er din ønskede ansøger? Det kan relatere til eksempelvis studieretning eller universitet, men også international profil og alder.
 • Brug gerne en medarbejder fra din virksomhed, som ambassadør i videoen.
 • Skal videoen bruges på Facebook, så skal videoen maksimum vare cirka 25 sekunder. Og samme antal sekunder kan du godt bruge som hovedregel til andre medier.
 • Hvilke markedsføringskanaler vil du bruge? I dag bruger man ikke kun én kanal, men man laver flere touchpoints. Din video kan både bruges til: Jobportaler, dit website og sociale medier.
 • Vil du bruge en youtuber som medie, dvs. en influenter, der har en stor fanskare?
 • Skal din video samtidig bruges til at formidle jeres virksomhedskultur, som kan give jer flere kunder i butikken, qua I har eller gerne vil skabe et stærkt brand image?
 • Få en professionel til at hjælpe dig med at lave story board, videoen og en markedsføringsstrategi.

 

Artiklen fortsætter efter billedet...

Brug video til Employer Branding og rekruttering

 

Rekrutteringsvideo

Ud over at bruge video som hvervekampagne, så kan du også bruge video som en del af rekrutteringsprocessen. Hvis du lader ansøgerne lave en selfievideo, har du et screeningsværktøj, som både tilgodeser ansøgerne og dig. Ikke fordi at ansøgerens udseende er afgørende for dit valg af kommende medarbejder, men primært på grund af to ting:

 

 1. Ansøgeren kan lave mange videoer, og godkender kun den bedste version, som du ser. Videoen vil være autentisk, og en curlingmor har ikke mulighed for at rette ansøgningen, da der er tale om video, og ikke tekst.
 2. De 3 første minutter i en jobsamtale er afgørende for, om du har et positivt eller mindre positivt indtryk af ansøgeren. Det kan godt være at videoscreeningen på den korte bane tager længere tid, end at læse en tekst, men du sparer en del tid i første samtalerunde, ved at brug video som rekrutteringsværktøj.

 

Hvis du gerne vil se eksempler på, hvordan video kan bruges som en del af rekrutteringsprocessen, kan du læse videre her: Video til Employer Branding og rekruttering.

 

Brug YouTube aktivt i rekrutteringen og employer brandingen. Det virker...