Nyt-job.nu
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-R 340x60

Blog Rekruttering Nyt-job.nu blogger Der er ingen stillinger for tiden!

Der er ingen stillinger for tiden! Populær

Skrevet af nyt-job.nu     14. Februar 2010     4977  

"Der er ingen stillinger for tiden! Jeg checker Jobportalerne hver uge og der er ingen stillinger der modsvarer mine kompetencer- øv, møgkrise!!!!!!!!!" Den historie hører jeg meget tit. Krisen rummer en mængde muligheder for dig som jobsøgende.

Sætningen "Jeg er ved at give op - der er ingen stillinger annoncerede - jeg er ved at gå op i limningen", hører jeg stort sert hver uge fra personer der har kontaktet os i NYT-JOB.NU.

Jeg kan være enig i, at den økonomiske krise vi er midt i har ændret på meget, men ikke på om der er stillinger eller ej. Virksomheder og organisationer ansætter stadig medarbejdere, der er stadig personer der går på efterløn, pensioneres, udstationeres og der etableres stadig nye virksomheder. Stillingerne er der, selv virksomheder der har reduceret med flere hundrede medarbejdere ansætter ofte hurtigt igen. Der er et job til alle.

Dét krisen har ændret er:

 • Virksomhedernes/organisationernes forventninger til dig som fremtidig medarbejder
 • Måden du finder stillingerne på
 • Måden du præsenterer dig selv på i ansøgning og cv


Det vil sige, at det er dit eget tankesæt om, hvorledes du skal komme fra "nu-situationen" til "drømmejobbet", der er den afgørende faktor for, at der sker noget.

Det kræver vist et eksempel fra virkelighedens verden:

Martin kontaktede mig for ca. 1½ måned siden. Historien var, at han var blevet sagt op som mellemleder i en undervisningsorganisation. Årsagen var, at hans idealistiske holdning til hvad der burde gøres, ikke havde vundet gehør i det politiske system, og hans ildhu ramte ham i nakken! Urimeligt, men sandt.

"Jamen, der er ikke rigtigt nogle jobs der passer, måske skal jeg også overveje noget helt andet, men jeg aner ikke, hvad jeg skal gøre".

Martins jobsøgning havde været baseret på Job-i- Staten.dk og Folkeskolen.dk, og det var det.

Det vil sige, Martin havde baseret sin jobsøgning på, at det fembenede lam (= superstillingen) ville banke på døren til hans hus.

Det var en ommer!

Ny strategi:

 • Dét at få etableret samtale/interviewmuligheder er ALT
 • Netværket kortlægges og i særdeleshed netværkets netværk. Præsentation til netværket
 • Præsentation til potentielle arbejdsgivere
 • Jobagenter på en lang række portaler
 • Hvor kan Martins kompetencer og erfaringer ellers skabe værdi?

Der startede vi. Derudover drøftede vi nogle meget væsentlige forudsætninger for at kunne komme videre. Det var f.eks om det kunne være flere sideordnede deltidsstillinger - tidsbegrænsede ansættelser - hvor kunne Martins kompetencer ellers bruges (6 helt nye områder blev kortlagt) - at første mål måske var at komme indenfor og så udvikle sig i jobbet - hvad er det specifikt Martin kan bidrage med osv.

Det vil sige, Martin har på 4 timer (+ en masse hjemmearbejde) flyttet sig fra at være passiv til at være 100% fokuseret på, at ansvaret for at der sker noget er hans. Billedligt talt flytter

Martin sig fra tilskuerrækken i teatret til at stå på scenen og være aktøren i historien om sit eget liv. Og den erkendelse er efter min opfattelse helt afgørende. Alt andet er teknik!


Hvad er det virksomhederne og organisationerne forventer af dig i dag?

 • Ekstremt tydeligt fokus på hvad du kan bidrage med. Hvad er det for resultater du skaber der vil retfærdiggøre at man skal betale dig en løn? Det vil sige meget mere fokus på de resultater du mener du kan skabe - tydelige eksempler. Altså: Et meget tydeligt og direkte cv og en tilsvarende meget tydelig ansøgning. Det vil sige: Meget mere hvad du kan gøre for dem og mindre om dine egne forventninger
 • Fleksibilitet i ansættelsen: Hvorfor er de fleste stillinger definerede som 1/1 eller ½ tids stillinger? Hvis fleksibilitet er afgørende så match ønsket!

Der er meget mere i dette, men det må vente.

Martins situation er nu, at han har opnået:

 • 26 nye netværkspersoner
 • 2 samtaler allerede i uge 8 og 1 i uge 9 (Martin startede med kontakterne mandag den 8. februar)
 • Et meget bredere fokus på muligheder
 • En lyst til at eksperimentere idet han har forstået, at man ikke dør af at få et "nej"

Får Martin job? Det håber jeg naturligvis. Jeg ved efter mange år, hvor jeg har assisteret jobsøgende, at resultat og tid hænger uløseligt sammen med antallet af indsatser du gør. Og naturligvis også, at du gør noget nyt.

Jess Lottenburger-Lausen, NYT-JOB.NU

Der er ingen stillinger for tiden! Jeg checker Jobportalerne hver uge og der er ingen stillinger der modsvarer mine kompetencer- øv, møgkrise!!!!!!!!! Den historie hører jeg meget tit. Krisen rummer en mængde muligheder for dig som jobsøgende