Artikler om rekruttering
TILMELD NYHEDSBREV

Virksomheden og den internationale medarbejder har fået deres egen mand i Randers

"Selv om hverdagen i de fleste virksomheder lige nu er præget af finanskrise - eller "vækstpause" som jeg hellere vil kalde det -, så bliver rekruttering af kvalificeret arbejdskraft også fremover en af de største udfordringer for både private og offentlige virksomheder i Randers-området."

Udtalelsen kommer fra Svend Aage Møller, den nye projektleder og "netværksagent", som pr. 1. august er tiltrådt hos Randers Erhvervs- & Udviklingsråd som koordinator for projektet "Udenlands Arbejdskraft - én indgang."

Svend Aage Møller er selv en slags udenlandsk arbejdskraft.
"Jeg har godt nok altid været dansk, men er opvokset som del af dansk mindretal i Tyskland og kom til Danmark som 20-årig for at læse, så jeg har på egen krop oplevet at skifte land."

Svend Aage Møller har altid arbejdet med mennesker. Først som pædagog og som leder af ungdomsinstitutioner, senere indenfor kulturområdet og i de seneste 20 år med arbejdsmarkedspolitik.
"Som projektleder, udviklingschef og direktør for egen konsulentvirksomhed har jeg arbejdet med længevarende EU-finansierede uddannelsesforløb, hvor samarbejdspartnerne har været kommuner, AF og virksomheder.

De mange år som projektmager har givet mig et stort netværk både internationalt og her i regionen og har givet mig et solidt kendskab til fonde og udviklingsmuligheder."

Parallelsamfund - nej tak

Svend Aage Møller ser det som et af de største mål for projektet "at gøre det bedre end da vi inviterede tyrkerne til Danmark i 70'erne."
"Dengang fik vi skabt et fuldstændig lukket parallelsamfund, hvor vi samlede medarbejderne i store ghettoer og intet gjorde for at integrere dem i det danske samfund. Det kan og skal vi gøre bedre i dag", siger Svend Aage Møller.

Vil være udfarende

"Jeg ser det som mine absolut vigtigste opgaver at få skabt et nyt netværk omkring den udenlandske arbejdskraft for på den måde at synliggøre Randers som en attraktiv by at bo og arbejde i. Som netværkskoordinator vil jeg gerne være den udfarende, som starter og støtter netværk, men jeg kan ikke gøre det alene. Som ny i Randers har jeg meget brug for et lokale kontakter, så jeg hører meget gerne fra virksomheder, foreninger og grupper af udenlandske medarbejdere her i byen, som kunne tænke sig at samarbejde med mig."

 

svend aage mller.jpg
Svend Aage Møller er pr. 1. august tiltrådt som koordinator og netværksagent for projektet "Udenlandsk arbejdskraft Randers - én indgang", der skal sikre, at Randers er forberedt på det kommende arbejdsmarked med hensyn til at tiltrække og fastholde udenlandsk arbejdskraft. Svend Aage Møller har sin base hos Randers Erhvervs- & Udviklingsråd.

 

Besøg Randers Erhvervs- & Udviklingsråd her

 

Selv om hverdagen i de fleste virksomheder lige nu er præget af finanskrise - eller vækstpause som jeg hellere vil kalde det -, så bliver rekruttering af kvalificeret arbejdskraft også fremover en af de største udfordringer for både private og offentlige virksomheder.