Artikler om rekruttering
TILMELD NYHEDSBREV

Ændringer i rekrutteringsbranchen

ndringer i rekrutteringsbranchen lilleDet kan være en stor udfordring at danne sig et overblik over de mange rekrutteringsvirksomheder, der findes i Danmark. Derfor har Supana gjort et forsøg på at skabe transparens i branchen, og gøre det overskueligt for kunderne at få en indsigt i leverandørernes kvalitet og rådgivning.

Dette er gjort ved en detaljeret analyse af 30 rekrutteringsvirksomheders KPI og performance profiler. Grundlaget for sidstnævnte er spørgeskemabesvarelser fra 1.199 validerede respondenter.

Billedet nedenfor indikerer, hvem de største på markedet er;

graifk bedste rekrutteringsbureauer

 

Hvordan går det med branchen?

Rekrutteringsbranchen er i vækst, og antallet af ansatte i branchen er steget med mere end 12% det seneste år. Det hænger dog ikke sammen med den økonomiske situation, som næsten er i nulvækst. Dette kan resultere en øget konkurrence med en efterfølgende overkapacitet og prispres. Medarbejdervæksten indikerer, at branchen ikke investerer i de nye teknologier såsom AI, hvilket giver anledning til bekymring.

Den teknologiske udvikling i branchen forandrer kundeadfærden efter de sociale mediers indtagen i rekrutteringsprocesserne. Kandidater og virksomheder har helt andre forventninger til rekrutteringsprocessen, og det ændrer fundamentalt på spillereglerne i det daglige rekrutteringsarbejde.

Individualisering og hastighed af virksomhedernes leveringsevne bliver langt mere essentielt for kundernes oplevelse. Som billedet ovenfor indikerer, er Speedrecruiters nr. 1 på listen, og det tankevækkende er, at netop de har machine learning og digitalisering som en central del af deres ydelse. Der er stor chance for, at det er starten på en grundlæggende ændring i branchen, hvor der mere aktivt bliver målt og indsamlet data fra kunderne omkring rekrutteringsarbejdets aktiviteter og præsentationer, uanset om der er tale om interne processer eller virksomhedernes ydelser.

Artiklen fortsætter efter billedet 

ndringer i rekrutteringsbranchen

 

Bliver branchen overhalet af de nye teknologier?

Flere mener, at machine learning og big data overtager rekrutteringsvirksomhederne. AI bliver trænet med at hjælpe arbejdsgiverne med at automatisere aspekter af rekrutteringsprocessen, såsom ansøgninger og CV. På denne måde kan machine learning identificere de bedste kandidater til stillingen, og derved bliver der sprunget et led over i den menneskelige proces.

Men om big data overtager hele processen er dog usandsynligt. Den endelige beslutning om at vælge kandidaten til sidst, vil stadig blive gjort af den menneskelige fornuft og dømmekraft.

 

 

Virksomhederne fortæller at de mangler arbejdskraft. De fortæller, at de jobsøgende ikke altid gør sig umage, når de søger.
Men hvordan ser de jobsøgende på virksomhedernes rekruttering - Få svaret her

 

Læs flere artikler om rekruttering her 

 

Det kan være en stor udfordring at danne sig et overblik over de mange rekrutteringsvirksomheder, der findes i Danmark. Derfor har Supana gjort et forsøg på at gøre det overskueligt for kunderne at få en indsigt i leverandørernes kvalitet og rådgivning.