Artikler om rekruttering
TILMELD NYHEDSBREV

Hvordan kan jeg præsentere min virksomhed for ansøgere?

Hvordan kan jeg prsentere min virksomhed for ansgere lilleMagtbalancen mellem arbejdsgiver og arbejdstager har forskubbet sig meget over de seneste år.

De tider, hvor arbejdsgiveren havde al magten, er ovre.

Det bliver oftere og oftere man hører, at ansøgere kan udvælge deres arbejdssted - især inden for IT. For stadig at kunne tiltrække ansøgere i disse tider, hvor magtforholdet er anderledes fordelt, må virksomheder tage deres image, og det de har at tilbyde, op til revision.

 

Hvad er det, ansøgere ønsker?

Der er flere og flere fagfolk om færre ledige stillinger, derfor søger ikke bare virksomheder, men også arbejdstager den løsning, der er passende for dem. Som arbejdsgiver kan du dog med få tricks dreje ansøgningsforløbet i den ønskede retning.

I den verden vi lever i, hvor alt går så hurtigt, er det også lige det netop ansøgere ønsker: Hurtigt svar. Ingen vil vente uger eller endda måneder på en tilbagemelding på et job. Derudover ønskes der transparens - også hvad angår afslag. Ingen er tilfreds med ligegyldige floskler, derfor bør du begrunde dine beslutninger rigtigt. Du skal give tilsagn eller afslag rettidigt og behandle ansøgere med respekt - ikke være nedladende.

Artiklen fortsætter efter billedet 

Hvordan kan jeg prsentere min virksomhed for ansgere

Sådan præsenterer du din virksomhed på den bedste måde.

Tal, data fakta er interessante, men dem har ansøgeren højst sandsynligt undersøgt på forhånd.

Du skal hellere præsentere dit produkt eller din tjenesteydelse og din vision. Derudover skal du fremhæve dine unikke sellingpoints og fortælle om virksomhedens betydning. Dernæst skal du komme ind på ansøgeren og dennes fremtid i virksomheden, dvs. forklare ansøgerens opgaver og skitsere dennes mulige karriere.

Derudover kan det betale sig at lade den viden, du får om ansøgeren gennem ansøgningen, indgå i præsentationen. Du skal vise ansøgeren, hvorfor denne skulle være interesseret i at arbejde i virksomheden. Men du må aldrig love noget, du ikke kan holde!

 

Den rigtige præsentation på messer

På messer skal du være autentisk og vise din virksomhed fra den rigtige side. Eftersom ansøgere får informationer og reklamegaver fra utallige stande, er det op til dig at skille dig ud fra mængden.

Det gør du med særligt opsigtsvækkende og nyttige gaver. Alle tilbyder kuglepenne, blokke ol. Ved du, at messen foregår i en periode, hvor det regner? Uddel små paraplyer. Er du aktiv inden for IT eller medier

Så kan dine ansøgere med sikkerhed bruge en USB-nøgle. Du kan finde mere inspiration og få mulighed for at bestille passende reklameartikler her.

 

Af Patricia Henriksen fra Dafina Gruppen 

 

 

Magtbalancen mellem arbejdsgiver og arbejdstager har forskubbet sig meget over de seneste år. De tider, hvor arbejdsgiveren havde al magten, er ovre, og det er på tide virksomhederne tager deres image op til revision