Artikler om rekruttering
TILMELD NYHEDSBREV

Ansæt den perfekte kandidat i din virksomhed og spar tid, penge og ressourcer

Anst den perfekte kandidat lilleMan bør altid afsætte god tid og tilpas med ressourcer til rekruttering af en eller flere nye medarbejdere, da det kan blive yderst omkostningsfuldt at sløse med denne proces. Nina Vensild, som er ansat hos rekrutteringsbureauet Wise Professionals, giver i sidste del af denne artikel en række gode råd til, hvordan man kan øge sine chancer for at lande den perfekte kandidat.

Husker du, da Anders Breinholt var vært på TV2-programmet Go' Morgen Danmark?

Det gør du garanteret, for hans præstationer på skærmen genererede en masse postyr. Hans indsats som morgenvært fik ikke ligefrem morgenkaffen til at smage bedre hjemme i de danske stuer.

En ganske stor del af Go' Morgen Danmarks seere var nemlig, for at sige det mildt, ikke ligefrem fans af Breinholt, hvilket kan dokumenteres med, at han i 2009 præsterede at blive kåret som den dårligste morgenvært nogensinde af Ekstra Bladets læsere  —  hvis man da kan tale om en kåring i denne sammenhæng.

Betyder denne kåring så, at Breinholt er og var en dårlig tv-vært?

Nej, det gør den faktisk ikke... I 2013 præsterede selvsamme Breinholt nemlig at løbe med hæderen som 'årets mandlige tv-vært', da TvPrisen belønnede ham for hans værtspræstationer i Natholdet. Den fornemme hæder som årets mandlige tv-vært modtog Breinholt blot fire år efter, han var blevet kåret som den dårligste morgenvært nogensinde.

Skal denne hæder ses som et udtryk for, at Breinholt har udviklet sig ekstremt meget i løbet af fire år, eller hvad er forklaringen på, at han i 2009 bliver kåret som den værste morgenvært nogensinde, og at han i 2013 bliver kåret som årets bedste mandlige tv-vært

Forklaringen er ganske enkelt, at Breinholt var fejlcastet som morgenvært på Go' Morgen Danmark. Hans person, stil og kompetencer harmonerede ikke med Go' Morgen Danmarks koncept. En vært på Go' Morgen Danmark skal ikke være underfundig, skæv og fjollet, som Breinholt på mange måder er. En sådan vært skal i stedet for være omfavnende, alsidig og ekstremt tillidsvækkende.

Den knapt så flatterende kåring som den dårligste morgenvært nogensinde var hverken et udtryk for, at Breinholt var inkompetent som studievært eller et irriterende og frygteligt menneske. De negative reaktioner var derimod bare en helt naturlig konsekvens af, at holdet bag Go' Morgen Danmark ikke havde gjort deres rekrutteringsarbejde godt nok. De havde nemlig lavet et såkaldt fejlcast, da de valgt Breinholt, og dette blev dyrt for dem.

Eksemplet med Breinholt er valgt, fordi han er en offentlig person, og de fleste har kendskab til hans historie.

Der findes dog masser af lignende fejlcastingshistorier, og fejlcasting er på ingen måde udelukkende et fænomen, der finder sted inden for mediebranchen. Jeg har set eksempler på fejlcastinger i stort set enhver branche, og enhver virksomhed, som har prøvet at fejlcaste en kandidat, ved, hvor dyr en fornøjelse en sådan svipser er, både økonomisk og på image-fronten.

Havde redaktionen bag Go' Morgen Danmark i 2009 udført et grundigt og veldisponeret rekrutteringsarbejde, så var de aldrig endt med Breinholt. I stedet var de endt med en perfekt castet kandidat, og bum, så var postkassen til ris aldrig blevet så fyldt, som den blev.

Omhyggeligt og årvågent rekrutteringsarbejde er, uanset branche, ekstremt vigtigt. Yder man en grundig og professionel rekrutteringsindsats, vinder man altid på den lange bane.

Hvis man rekrutterer den rette kandidat, vil man højst sandsynligt spare meget tid på oplæring, da kandidaten forhåbentligt har nogle kompetencer og redskaber på forhånd, der gør, at han/hun hurtigt kan finde sig til rette i sin nye stilling. Samtidig vil den rette kandidat også bibringe nogle ny og givende viden til ens virksomhed og dermed forbedre denne og gøre den mere attraktiv.

Ender man derimod med at ansætte en fejlcastet kandidat, vil man sandsynligvis ende med at bruge rigtig mange ressourcer på oplæring, og man får næppe særligt meget glæde af de kompetencer, som den fejlcastede kandidat har, da disse ikke er relevante for ens virksomhed. Derfor kan det blive meget tidskrævende og dyrt at ansætte en fejlcastet kandidat.

Artiklen forsætter efter billedet

Anst den perfekte kandidat i din virksomhed og spar tid penge og ressourcer

 

Tips til godt rekrutteringsarbejde

Jeg har rådført mig med Wise Professionals' Nina Vensild, der i mange år har arbejdet grundigt og omhyggeligt med rekrutteringsarbejde, omkring vigtigheden af godt rekrutteringsarbejde, og hun siger følgende:

"Det er ikke alene ualmindeligt dyrt i tid og penge at foretage en fejlansættelse, men det har også en negativ intern signalværdi og virker uprofessionelt udadtil. En fejlansættelse kan, i perioden op til fejlen erkendes, forårsage stor skade i forhold til virksomhedens kunder, produkter og eksisterende dygtige og loyale medarbejdere – skader, som det kan tage lang tid at få rettet op på, og som ind i mellem sætter uoprettelige spor af mistillid hos en virksomheds interne og eksterne interessenter."

Hun giver følgende råd til, hvordan man bør arbejde med rekruttering i sin virksomhed:

"At finde den rigtige kandidat er en tillidssag hele vejen rundt for alle, der er involveret. Det er af stor betydning at skabe en så tæt relation til virksomheden, at dens kultur og værdier ligger under huden, inden processen begyndes med kandidaterne. Faserne i en rekrutteringsproces har slet ikke nogen værdi, hvis vi undervejs ikke har evnen og erfaringen til at lede efter "mennesket bag kandidaten" og kunne tænke ud af boksen i forhold til at få de individuelle og ægte kvalifikationer synliggjort – det er det specifikke talent, vi dyrker hos vores konsulenter, og grunden til at vi kan levere den høje kvalitet og give garanti for succes i en branche, hvor mange virksomheder har indtryk af, de sagtens kan klare opgaven selv og ofte sådan lidt med venstre hånd."

Jeg håber, at du føler nu dig godt rustet til at rekruttere den perfekte kandidat til din virksomhed. Hvis ikke, så er ved jeg, at Wise Professionals meget gerne assisterer dig i processen.

 

Af: Jesper Jensen

 

 

Nina Vensild fra Wise Proffesionals giver gode råd til at gøre din rekrutteringsproces mere effektiv.