Bøger om karriere
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-G 340x60

Bøger om karriere

Det nye arbejdsliv som digital nomade

Digitale Nomader2Boganmeldelse: Digitale Nomader
Jeg vil starte med en advarsel. Når du læser denne bog, så kommer du til at sætte dit (arbejds-)liv til revision. Du kan ikke undgå det.

Tør du?

Hvem ved hvad det vil føre med sig?
Jeg ser flere muligheder: I den mest ekstreme udgave, farer du ud og sælger huset samt de fleste af dine ejendele, og inden du har set dig om, så sejler du ned af en mere eller mindre kendt flod i Sydamerika.

Er du ikke helt der, så vil du som minimum sidde tilbage og tænke over, om dit/jeres liv er sammensat på den rigtige måde. Har du den rigtige fordeling mellem arbejde på den ene side og livet med familien på den anden side? Og her er den "rigtige måde", den der gør, at I som familie er glade for tiden I har sammen og hver for sig. At livet ikke forsvinder i hverdagen.

Jeg vil næsten garantere, at denne bog sætter nogle af ovenstående tanker i gang hos dig. Måske kommer du frem til, at der ikke skal ændres noget. Perfekt. Du har overvejet det, og du kommer frem til at du har den helt rigtige sammenhæng.


Mille og Kristian er digitale nomader

Digitale Nomader2Digitale Nomader er på en gang Mille og Kristian Sjøgrens personlige fortælling, om hvordan de rev teltpælene op og flyttede til Spanien for at bo der i 10 måneder. Derfra gik det stærkt, og det blev til både jordomrejse og bosættelse flere steder i verden. Og ja, inden du spørger, de har også børn i skolealderen.

Det er er også en selvudviklingsbog. Ikke som du kender dem. Men på den måde, at når du læser bogen, så tvinges du op i helikopteren, og kommer til at se på dit eget liv. Er det egentlig på den måde, som du drømmer om? Og du får spørgsmålet (flere gange): Hvad holder dig egentlig tilbage? Hvor stor (eller lille) er risikoen egentlig, hvis du vil forsøge at sammensætte hverdagen på en anden måde? Og de prikker til os for at tage springet.

Og så er det en how-to guide. Vi får hel konkret inspiration til selv at kaste os ud i livet som digital nomade. Hjælp og ideer til hvad man kan gøre og inspiration til konkret hjælp. Det er bare at kaste sig ud i det.


Industrisamfundets ende?

Bogen falder samtidig ned i en diskussion, som virker til at blive større og større: Hvordan er det, vi skal sammensætte vores arbejdsliv i forhold til familielivet. At blive digital nomade er én løsning. Ikke en løsning der passer alle. Men en mulighed for nogle.

En positiv tilgang ved den digitale nomade er også, at her handler det ikke om at vi ikke skal arbejde. Det skal vi stadig. Det vil sige, at her er der stadig et skattegrundlag. Det handler ikke bare om at holde ferie eller være på pension. Nej, det er større end det. Bogen falder ind i en større diskussion om industrisamfundets tilgang til arbejdet. Er det ved at være tid til det endelige opgør med 8-16 tilgangen? Ja læs og vurder selv.

Bogen har som sagt en meget personlig tilgang, hvilket viser sig i både sproget og måden hvorpå den springer mellem emner og personlige beretninger. For nogle er det irriterende - for andre er det en kilde til inspiration.

Ser man bort fra det, og en enkelt trykfejl eller to, så får man her en bog, som med garanti vil sætte tanker i gang hos dig. Også hos dig, som ikke er enig med Mille og Kristians tilgang til livet. Men uanset hvad, så tager du stilling. Og kan vi så forvente mere...?

Bogen er værd at læse for alle der har sat spørgsmålstegn ved sammensætningen af deres egen hverdag. Men også for alle der arbejder professionelt med arbejdslivet. For er dette ikke en trend, som flere vil tage til sig. Det tror jeg.

 

Digitale Nomader – Et liv med mere eventyr og mindre hverdag

Af: Mille og Kristian Sjøgren

314 sider
Udgivelsesår: 2019
Sprog: Dansk

 

Annonce
Køb bogen Digitale Nomader hos Bog&idé

 

Køb bogen Digitale Nomader hos Saxo.com

 

 

"Digitale Nomader - Et liv med mere eventyr og mindre hverdag",

blev læst af Henrik Rygaard Jensen
Stifter & Indehaver, Jobfisk.dk

 

Boganmeldelse. Bogen om at tilrettelægge sit arbejdsliv og hverdag på en helt anden måde. Pas på, den sætter tanker i gang!