Susanne Teglkamp | Konsulent og karriererådgiver
TILMELD NYHEDSBREV
Blog Karriere Susanne Teglkamp | Konsulent og karriererådgiver Pas på hvis du bliver forsøgt headhuntet!

Pas på hvis du bliver forsøgt headhuntet! Populær

Skrevet af Susanne Teglkamp     28. Februar 2019     2491  

Underskrift2Det er svært ikke at blive smigret, hvis man bliver kontaktet af en headhunter eller af virk-somheden selv og opfordret til at gå i en dialog omkring et konkret job. Hvis du bliver prik-ket på skulderen, så er det jo fordi, du har nogle kompetencer, har lavet nogle bemærkel-sesværdige resultater, har et unik netværk, et dybt branchekendskab eller andet, der gør dig interessant for virksomheden.

Bliver du headhuntet sidder du som regel også i en bedre position i forhold til at forhandle løn og øvrige vilkår end hvis du selv har søgt. Og det kan være særdeles fristende at sige ja tak til et job, hvor du bliver tilbudt mere i løn – måske op til 25% mere end det du får i dag. Men det er her, du skal holde tungen lige i munden og passe på, at du ikke lader dig lokke af anprisningerne af jobbet, mulighederne i jobbet og den høje løn.
Inden du siger ja tak, så overvej følgende:

 

Hvad betyder dit nuværende job for dig?

Går du glad på arbejdet de fleste dage i dit nuværende job, så er der grund til at tænke dig ekstra godt om, inden du takker ja til at blive headhuntet til et nyt job. Hvis du er glad for dit nuværende job, er det formentlig grunden til, at du ikke af dig selv er begyndt at kigge dig om efter et nyt job. Start derfor med at analysere, hvad det er der giver dig jobglæde i dit nuværende job. Du skal nemlig være rimelig sikker på, at du får tilsvarende elementer opfyldt i et nyt job.

 

Har du et klart billede af det nye job?

Hvis du bliver kontaktet af en headhunter, så glem ikke at headhunterens opgave er at finde gode kandidater og sælge jobbet til disse kandidater. Nogle headhuntere og bestemt også virksomhederne selv kan godt finde på at anprise virksomheden og jobbet mere end virke-ligheden måske kan holde til. Du skal derfor tillade dig selv at forholde dig kritisk og spørge ind til jobbet, hvilket ansvar og kompetencer, der følger med jobbet.

 

Pas p Hvis du bliver forsgt headhuntet

 

Tag referencer på den nye virksomhed

Måske kender du allerede nogen, der arbejder i den nye virksomhed eller som har arbejdet der. Overvej at kontakte disse mennesker og 'tag referencer' på virksomheden og ledelsen.

 

Hvis det lyder for godt til at være sandt

Der er jo et mundheld, der siger, at hvis noget er for godt til at være sandt, så er det det som regel også. Hvis du kun hører salgstalen men ikke noget om udfordringer, så vær var-som. Der er ikke nogen jobs og ikke nogen virksomheder der ikke også er udfordret på et eller andet plan.

 

Overvej at tale med din chef, inden du siger ja

Hvis du dybest set er glad for dit nuværende job, din chef og dine kollegaer, så overvej eventuelt at bruge et attraktivt jobtilbud som et afsæt for en samtale med din chef. Du skal selvfølgelig være opmærksom på, at mange chefer ikke bryder sig om at få en pistol for panden, som det let kan betragtes som. Omvendt kan det være et afsæt til at få en lønfor-højelse – måske ikke i den kaliber, som ligger i det nye job, men dog mere end du får i dag.

 Hvis du har gjort dit forarbejde ordentligt og det ser ud som et godt job, så tag springet! Men gør det for jobindholdet og mulighedernes skyld - gør det ikke for pengenes skyld. Et dårligt job kan aldrig opvejes af en høj løn.

 

Af: Susanne Teglkamp, Teglkamp & Co

 

 

Rekrutteringsbureauer og headhuntere i Danmark

 

 

 

Du skal ikke blive FOR imponeret, hvis du bliver kontaktet af en headhunter.