Susanne Teglkamp | Konsulent og karriererådgiver
TILMELD NYHEDSBREV
Blog Karriere Susanne Teglkamp | Konsulent og karriererådgiver Ansøgningen - godt begyndt er halvt fuldendt!

Ansøgningen - godt begyndt er halvt fuldendt! Populær

Skrevet af Susanne Teglkamp     05. Marts 2018     4001  

Ansgningen - godt begyndt er halvt fuldendt lille"Med reference til den opslåede stilling som xx i firma yy, skal jeg hermed fremsende min ansøgning." Nej, nej, nej! Det er en ommer! Hvis du indleder dine ansøgninger i den stil, så kan det altså ikke undre, hvis du ikke oplever den store succes med at komme igennem nåleøjet og komme til en samtale.

Hvis du vil give din ansøgning lidt bedre chance for at falde i god jord hos modtageren, er her et par enkle råd:

 

Knald eller fald med første afsnit

Forestil dig at sidde i modtagerens stol. Lederen har lige fået en stor stak ansøgninger – måske langt over 100 ansøgninger - og halvdelen af dem starter på samme mekaniske måde. Du kvæler et lille gab og kaster et uinteresseret blik over resten af ansøgningen, inden du lægger den i nej-tak bunken.

Tilbage til dig som ansøger. Du skal selvfølgelig gøre dig umage med hele ansøgningen, men du skal i særlig grad bruge krudt på de allerførste linjer. Det er der, du har mulighed for at fange modtageren og stemme ham eller hende positivt, når de læser resten af din ansøgning.

 

Start med virksomheden

De fleste falder i den grøft, at de starter med at fortælle om sig selv og alle de gode ting, de har at byde på. Du skal i stedet starte med at fortælle, hvorfor du gerne vil have netop det job i netop den virksomhed. Hermed viser du, at du har forholdt dig helt konkret til virksomheden og at den er et bevidst tilvalg.

Artiklen fortsætter efter billedet 

Ansgningen - godt begyndt er halvt fuldendt

 

Men pas på balancen

Okay du starter med at fortælle, hvorfor du gerne vil netop den virksomhed. Men pas med at overgøre din positive opfattelse af virksomheden. Det kan let misforstås som uærligt og et forsøg på billig smiger og så ryger du hurtigt over i nej-bunken.

 

Den gode nyhed – din ansøgning behøver ikke at være lang

Hvis du skulle gå hen og blive helt træt over, at du skal bruge så meget krudt på de første par linjer i ansøgningen, så kan jeg berolige dig med, at du til gengæld ikke behøver at skrive en lang ansøgning. For lange ansøgninger gør nemlig også læseren træt. En kort og 'to the point' ansøgning på 1 side er langt bedre end flere siders fortællinger om alle dine fortræffeligheder.

 

Og så glem ikke CVet!

Og så skylder jeg dig lige at sige, at nok skal du gøre dig umage med ansøgningen – og særligt de første par linjer, men du skal bruge det meste af dit krudt på CVet. Det er ofte på CVet, at den første grovsortering af kandidaterne bliver foretaget. Ansøgningen er så det, der kan være det afgørende i finsorteringen, når man skal udvælge de kandidater, man vil have til den indledende samtale.

Er dit CV klar til at sende? Få et CV tjek

God vind med at skrive din næste ansøgning!

 

Læs også: 7 tips til en bedre ansøgning

 

 

 

 

Giv din jobansøgning en bedre chance med Susanne Teglkamps bedste råd!