Nanna Agerlin
TILMELD NYHEDSBREV
Blog Karriere Nanna Agerlin Dine talenter er nøglen til en god karriere

Dine talenter er nøglen til en god karriere Populær

Skrevet af Nanna Agerlin     12. Oktober 2016     4680  

Talent lilleNår vi ikke trives i vores arbejde eller er jobsøgende, tror mange af os at løsninger er mere uddannelse og flere kompetencer. Vi skal være noget mere og kunne noget andet. Min erfaring er, at det ofte handler om noget helt andet, som vi ikke har ord for, nemlig vores talenter. 


Gallup International har gennem mange år forsket i talenter. Her viser resultaterne, at der er en stor sammenhæng mellem vores talenter og succes i arbejdslivet. Når vi har vores talenter i spil på arbejdet, er vi mere tilfredse og leverer bedre resultater. Når du kender dine talenter, er det lettere at skabe et meningsfuldt og succesfuldt arbejdsliv.

Mange af os kender ikke vores talenter. Vi er blevet set på udefra og vi har fået råd, som tog udgangspunkt i samfundets behov i stedet for det som vi har talenter og interesse for. Jeg møder mange mennesker, som i en tidlig alder blevet vejledt i en forkert retning. Rigtig mange fortæller også, at det var en tilfældighed, som var udgangspunktet for valg af uddannelse og karrierevej. Resultatet er, at vi ender i jobs, som ikke nærer os. Jobs, hvor det er knoklende og hårdt. Jobs, hvor vi har opnået middelmådige resultater lige meget, hvor meget vi har kæmper og knoklet. Jobs, hvor vi keder os og hvor det aldrig bliver rigtigt godt.

Mange af os kan ende med at miste troen på os selv. Vi forstår ikke, hvorfor vi ikke trives med vores job. Vi mister motivation og med det muligheden for at se løsninger og andre muligheder. Hvis du først er havnet i et sort hul og føler dig forkert, så er der er stykke vej tilbage til at genfinde troen på dig selv og finde ud af, hvad du er bedst til.

Prøv at tænke på dit arbejde og de opgaver, det består af. Højst sandsynligt har du opgaver du elsker og opgaver du helst ville være foruden. Når du har opgaver og arbejdsområder, hvor du ikke er specielt talentfuld, vil du opleve, at det er opgaver, som du skal tage dig sammen for at gå i gang med. De opgaver, som du trives med er dem, hvor du glemmer tid og sted. Når arbejdet giver mening, opnår vi arbejdsglæde og motivation. Meningsfulde opgaver, påvirker direkte vores trivsel og engagement. Dine talenter er en genvej til at forstå, hvad der giver mening for dig. Dine talenter viser, hvad du ikke kan lade være med at gøre. De giver dig et sprog for, hvor du er stærk, motiveret og engageret. Har du dine talenter i brug i dine arbejdsopgaver, vil det både give dig energi og du vil skabe størst værdi for din arbejdsplads.

 

Artiklen fortsætter efter billedet

Talent2

 


Se dig selv i et andet lys igennem en talenttest

Du kan lære dine talenter at kende igennem en talenttest. Dine talenter er ligesom de værktøjer du altid har i hånden. Din unikke talentpakke og din personlig erfaring fortæller tilsammen, hvor du har noget særligt at bidrage med og hvilke arbejdsopgaver du trives med.

Med en talenttest får du et sprog for dine talenter og en forståelse for, hvad du er bedst til og ikke kan lade være med at gøre. De fleste mennesker fortæller efter en talenttest: Jeg ved godt, at det er her jeg er bedst, men jeg kunne ikke sætte ord på det selv.

 

En tydelig beskrivelse af det du kan

En af mine klienter brugte talenttesten til lønforhandling. Hun fik en lønforhøjelse 5000 kr. Talenttesten gav hende ordene til tydeligt at kunne forklare, hvordan hun på baggrund af sine talenter har skabt de resultater hun har leveret til sin arbejdsplads. Hendes leder kunne meget klart se, hvilken værdi hun udgør. Jeg oplever ofte at mennesker, som er jobsøgende fortæller mig, at talenttesten giver dem et helt nyt filter i deres jobsøgning. Det bliver meget tydeligt, hvilke jobs de skal gå efter. Derfor bliver jobsøgningen langt mere målrettet.


Vi kan ikke selv se vores talenter

Hvorfor kan vi ikke selv se vores talenter? Som regel er det fordi de fleste af os ikke forstår, at vi får mest succes, når vi er os selv. Vi tror, at det som er nemt og indlysende for os, også er det for alle andre. Derfor kan vi ikke se at vores personlige talentpakke er noget særligt. For det er jo bare noget vi gør. Det er ikke noget, vi har "papir" på. Derfor regner vi ikke talenterne for noget. Når vi ikke kan forklare andre, hvad det er vi er bedst til og har talenter for, er det svært for os at beskrive det for en kommende arbejdsgiver. Derfor er det en god investering at tage en talenttest. Du kan også starte med at undersøge dine talenter på egen hånd:

 

Spørg dig selv:

 

  • Hvad har jeg altid elsket at gøre?
  • Hvornår glemmer jeg tid og sted?
  • Hvad er det jeg gør, når jeg glemmer tid og sted?

 

 

Kend dit talent og få et bedre arbejdsliv. Du kan starte her...