Kristoffer Hjerrild
TILMELD NYHEDSBREV
Blog Karriere Kristoffer Hjerrild Fra opvasker til selvstændig

Fra opvasker til selvstændig

Skrevet af Henrik Rygaard Jensen | Jobfisk.dk     06. Juli 2017     818  

computer-girl lilleNår man som teenager får sit første ungdomsjob er det ofte inden for servicebranchen. De fleste af os har haft jobs som opvasker, tjener, flaskedreng eller kasseassistent. Jobs, der alle kan bringe og give meget glæde, men det er de færreste af os, der brænder for at arbejde med det resten af livet.


Selvom vi oplever det som værende fedt, at tjene vores egne penge, og at blive mere uafhængige af vores lommepenge, har vi oftest ambitioner og drømme om en fremtid i andre jobs, med højere løn, mere status eller generelt mere relevans for vores interesser. Heldigvis kan vi bruge disse ungdomsjobs som springbræt for vores videre færden inden for erhvervslivet. De giver os erhvervserfaring og styrker vores samarbejdskompetence.

I dagens Danmark findes der utallige veje til at komme derhen, hvor man gerne vil ende. Mange af os har en barndomsdrøm om at blive brandmand, dyrelæge eller advokat. Nogle drømmer måske om at starte deres egen virksomhed.

Uddannelsesfeltet spænder over alt fra tekniske skoler, til professionsbachelorer, til kandidatgrader og ph d'er. Mulighederne er næsten uendelige, og det kan nogle gange virke uoverskueligt at beslutte sig for, hvad man egentlig vil arbejde med resten af sit liv. Her er det vigtigt at huske på, at man ikke er bundet til én branche, blot fordi man har uddannet sig inden for den. Har du f.eks. en uddannelse som folkeskolelærer, så har du specialiseret dig i at undervise andre i noget. Dette betyder ikke, at det skal være på en folkeskole. Du kan undervise ældre mennesker i at bruge computere og tablet, eller udvikle undervisningsmaterialer for rejsefirmaer.

Den samme idé fik en af stifterne af bot-shop.dk, Lotte Veideland, da hun startede sin virksomhed. Lotte er oprindeligt uddannet sygeplejerske, men er nu selvstændig ejer af både bot-shop.dk, samt diverse fysiske butikker. Hun har specialiseret sig inden for salg af Back on Track-varer, der er beregnet til folk inden for erhvervslivet, der har gener eller skader. Hertil bruger hun sin viden fra sygepleje-faget. Foruden Back On Track, sælger bot-shop også Horseware og travudstyr til ryttere og heste.

 

Artiklen fortsætter efter billedet...

Fra opvasker til selvstndig


Hvis skaden er sket

Nogle gange kan vi komme så galt afsted, at det måske kan ende med at gå ud over vores arbejdsevne inden for vores egen branche. Så er vi tilbage ved det vejkryds, vi stod ved, da vi var færdige i skolen.

Mange har oplevet frustrationen ved utallige kiropraktor- og terapeutiske besøg, og regningerne gør det ikke bedre. Kampene og de lange ventetider med forsikringsselskaberne virker næsten uoverkommelige, ovenpå daglige smerter og gener ved skaden. Er skaden allerede sket, er der dog forskellige tiltag du kan gøre dig, for at lindre evt. smerter og forebygge fremtidige skader.

På bot-shop.dk finder du hos Lotte et udvalg af diverse hjælpemidler såsom rygbælter, ankelstøtter, håndledsbind, skinnebensbandage og meget andet fra Back On Track. Virksomheden har specialiseret sig i at udvikle udstyr, der både lindrer, støtter og forebygger skader og gener af kroppens lemmer.

 

Tilføj kommentar

Sikkerhedskode
Opdatér


Det første job er sjældent drømmejobbet. Måske jobbet som iværksætter er