Kristoffer Hjerrild
TILMELD NYHEDSBREV
Blog Karriere Kristoffer Hjerrild 12 vigtige egenskaber som iværksætter

12 vigtige egenskaber som iværksætter Populær

Skrevet af Kristoffer Hjerrild     08. Juni 2017     3526  

ivrkstter lilleKristoffer Hjerrild er den stolte ejer af både Winkwink og et Magento-orienteret webbureau. Til dagligt skriver han selv en blog omkring netop iværksætteri og hele den verden han som virksomhedsejer har en del erfaring med. I dette blogindlæg fortæller han om de 12 vigtigste egenskaber man som iværksætter skal være i besiddelse af.

1) Springer ud i det

Det er ikke tilfældigt at første punkt omhandler modet til at springe ud i det ukendte. Det er nemlig lige det man bliver nødt til når man beslutter sig for at være iværksætter. Det er helt fint at overveje ens fremtidige situation, men en almindelige ide bliver først bliver omsat til god ide, når man arbejder på den. Stol på dig selv og kast dig ud i de ting, som føles rigtigt. Mange mennesker venter og venter og kommer i sidste ende aldrig i gang fordi de aldrig følte sig 100% klar – iværksætter handler på deres ideer! Realiteten er, at man aldrig bliver 100% klar, så kast dig hellere ud i det og tage udfordringerne hen af vejen. Start med en skrabet version af din ide og byg langsomt på. Det var sådan jeg i sin tid skabte Winkwink.

 

2) Ikke bange for at fejle

Det er aldrig rart at fejle, men som iværksætter kan det ofte ikke undgås, da der tages store risici. Det er egentlig også meget sundt, hvis man fejler med noget en gang i mellem og formår at rejse sig op igen. Jeg føler, som virksomhedsejer, at det faktisk trækker op, når en potentiel medarbejder fortæller omkring en situation hvor han/hun fejlede, men formåede at løfte sig selv op igen. For hvis personen siger han/hun aldrig har fejlet, hvordan vil personen så kunnet håndtere det, når det sker for første gang på vores kontor? Kloge hoveder siger, at det er okay at fejle, så længe der ikke er tale om den samme fejl.

 

3) Fokuserer ikke kun på resultater

Somme tider kan man blive fuldstændig drænet af, at man ikke føler, at man har opnået de resultater som man gerne ville. I det tilfælde bør man også være opmærksom på selve arbejde, man har fuldført da det ellers hurtigt kan virke demotiverende. Hvis du for eksempel arbejder med e-handel som jeg og din omsætning stiger langsommere end ønsket, så kan du i stedet fokusere på de glade og tilfredse kunder du har haft. Resultaterne skal nok komme løbende hvis du kæmper for det.

 

4) Er god til at sætte mål

Det siger egentlig sig selv, at jo mere præcist man kan præcisere sine mål, jo lettere er det også at nå dem. Så bliver man jo helt naturligt, mere bevidst omkring hvad det er man vil opnå og hvilken vej man skal, for at nå dem. Det kan både være langsigtede mål, såsom "min omsætning om 3 mdr. skal være XX" eller "jeg afsætte 2 timer (uden undtagelser) om dagen, de næste 2 uger". Man får også helt automatisk mere respekt for sig selv og sin virksomhed, ved at overholde disse mål. Husk hele tiden, at sætte nogle ambitiøse mål, som du stadig tænker er realistiske.

 

5) Er altid sulten efter mere

Mange kloge hoveder siger, "intet i verden er perfekt". Lige sådan er det med virksomheder, alting kan forbedres og hvis man har den indstilling, så skal man nok drive det til noget rigtig stort. Fx. oplever jeg gennem MagentoXperten, at mange webshopejere, ikke har nogen ambition om at ekspandere til udlandet senere hen. Det synes jeg er ærgerligt, da jeg selv opererer efter "Think big, or go home"-princippet. Sæt derfor nogle vilde og ambitiøse mål, men hav gå først efter delmålene før du sigter efter hovedmålet.

 

6) Har flere motivationsfaktorer end kun penge

Det er fint nok, at man drømmer om at være økonomisk uafhængig og bruge pengene som motivationsfaktor, så længe der også er andet der driver en. For mit eget vedkommende er pengene en stor del af motivationen, men ligeledes er mine virksomheders udvikling, mine kunders tilfredshed også årsagen til hvorfor jeg gider arbejde 80 timer om ugen. Hvis du finder et arbejdsområde som du brænder for og oprigtigt interessere dig for, så føles det ikke som arbejde.

 

Artiklen forsætter efter billedet 

12 vigtige egenskaber som ivrkstter

 

7) Er god til at droppe undskyldningerne

"Hvis jeg bare havde 100.000", "Hvis jeg bare havde tiden til at starte", "Hvis jeg bare havde et større netværk" og jeg kunne blive ved. Undskyldninger er der nok af og det resulterer kun i, at det hul man sidder fast i, bliver dybere og dybere. Prøv i stedet for undskyldningerne at remse nogle muligheder frem for alle begrænsninger og vend den om: "Jeg finder et alternativ i forhold til finansieringen", "Jeg omprioriterer min tid, så jeg har tid til at starte!" og "Nu søger jeg efter personer, som er samme sted som mig og danner en netværksgruppe!"

 

8) Udnytter sin mentale styrke

Som iværksætter er den mentale styrke en meget vigtig egenskab, som uden tvivl kommer til stor gavn. Når tingene bliver ukomfortable og usikkerheden melder sig, så skal man have en stor mentalt styrke, så man er udrustet til at kunnet berolige sig selv. Det er altid en udfordring at forhindre de negative tanker, men jo mere man øver, des bedre bliver man til at gemme dem af vejen og ikke mindst arbejde under pres.

 

9) Bliver ved med at kæmpe for succes

Der er mange virksomhedsejere i Danmark, som bremser virksomhedens ambitionsniveau ned lige så snart, at de har opnået en smule succes, men det er jo bestemt ikke måden, hvorpå man udvikler sig. I stedet skal man, hvis du spørger mig, blive ved med at kæmpe endnu hårdere, så man kan drive det til noget endnu større. Det var jo netop ens ambitioner og flittighed, som lønnede sig, så hvis man har nået overliggeren, så skal man huske flytte overliggeren endnu højere op.

Jeg synes det er et generelt problem i Danmark, at de fleste danskere ikke er ligeså ambitiøse som mange andre lande. I stedet for at være markedsleder i Danmark inden for ens område, skal man da hellere gå efter at blive det i Europa eller verden.

 

10) Udnytter sine muligheder

Hvis der pludselig opstår en god mulighed, så sørg for at gribe den. Hvis du har haft en god mavefornemmelse, så vil du højest sandsynligt fortryde mere at du ikke greb chancen end at du gik kastede dig ud i det. Vi har en tilbøjelighed til at fortryde ting vi ikke gjorde mere end ting som vi gjorde. Du behøver ikke engang at føle dig helt sikker eller klar, bare spring ud i det og tage udfordringerne hen af vejen.

 

11) Erkender at ens største konkurent er en selv

Man skal altid være meget påpasselig med at sammenligne sig selv med andre mennesker/konkurrenter, da vi jo langt fra er ens. Fokusere derimod på dig selv, men lad dig samtidig inspirere af andre. Du skal jo ikke ende som en kopi, men finde ud af hvad der virker, så du er den bedste version af dig selv. Det er også noget jeg tænker meget over i forhold til Winkwink, altså hvordan vi kan blive den bedste version af os selv.

 

12) Er meget ambitiøs

Det sidste punkt en ambitioner, som jeg har været lidt inde på, men det er altså bare virkelig vigtigt at være ambitiøs og sætte sig nogle høje mål. Din arbejdsindsats og energi bliver automatisk tvunget til at arbejde på højtryk hvis dit mål er at din webshop omsætning skal være 500.000 om måneden end hvis det skal være 100.000 om måneden. Det skal selvfølgelig ikke være helt urealistisk og give dig grå hår, men sørg for at være ambitiøs. Meget ambitiøs!

 

 

I dette blogindlæg fortæller Kristoffer Hjerrild om de 12 vigtigste egenskaber at have som iværksætter.