John Harmsen | Trivselsekspert
TILMELD NYHEDSBREV
Blog Karriere John Harmsen | Trivselsekspert Hver anden er sur på sin chef!

Hver anden er sur på sin chef! Populær

Skrevet af John Harmsen | Trivselsekspert     22. August 2017     2043  

Hver anden er sur p sin chef lille "Min chef har virkelig tabt småkagerne. Han aner intet om hvordan arbejds-forholdene er udenfor hans trygge 4 vægge på sit kontor"

"Min chef stiller urimelige krav og evner ikke at anerkender det jeg og mine kolleger faktisk laver".

Årsagerne til utilfredsheden med cheferne kan være mange.

Ny måling viser, at 44% af os danskere, har været – eller er – irriteret på deres nærmeste chef.
Og det er målt i en periode over kun 2 måneder.

Det viser en stor undersøgelse som Dansk Erhverv har gennemført.

Undersøgelsen viser også, at kun 16% af de, der er utilfredse med chefen, rent faktisk fortæller chefen det. I stedet tier vi stille, eller brokker os til kolleger og familie.

52% brokker sig "kun" over sin chef til kolleger, imens 47% også lader irritationen gå ud over familien. Kun 6% går også til Tillidsmanden med problemerne, imens 24% af os blot bidder irritationen i os, og ikke indvier andre i vores frustrationer.

Artiklen forsætter efter billedet

Hver anden er sur p sin chef

Det er usundt

Hvis en frustration strækker sig over længere tid, er det decideret usundt for dig. Uanset om du får luft for din frustration eller ej.

Husk gerne på, at de færreste chefer er tankelæsere, så måske er chefen slet ikke klar over, at du er frustreret? "Det må han sgu da vide", tænker du måske. Ja, måske er chefen klar over det – måske ikke. I hvert fald er det kun rimeligt, at man går til personen, der rent faktisk er en del af frustrationen. Hvis det ikke hjælper, må man spørge sig selv, hvad der så kan gøres ved problemet.

Måske bunder chefens frustrerende handlinger i nødvendige beslutninger, han blot ikke har delt med personalet?
Måske den frustreret part ændre sit mind-set, så det ikke går så meget på. (Det er ikke så let, det ved jeg) Faren ved at ændre mind-settet kan være, at man bliver ligeglad. Og det er farligt, både for medarbejderen og for arbejdspladsen!

Hvis frustrationerne går på vilkår, der bare ikke er til at ændre, må man i sidste ende gøre op med sig selv, om man kan leve med det, eller om man skal finde en anden arbejdsplads. En dagligdag i midten af de 2 muligheder er for opslidende for de fleste medarbejdere. Inkl. Kolleger og familie.

 

Rigtig god arbejdslyst

De bedste hilsner
John Harmsen
ArbejdsglædeMinisteriet.dk

44% af os danskere, har været – eller er – irriteret på chefen. Det kan blive nødvendigt at ændre sin holdning, og eller måske skifte arbejdsplads.