Jeanette Pavlak | Pavlak Performance
TILMELD NYHEDSBREV
Blog Karriere Jeanette Pavlak | Pavlak Performance Du er godt nok MEGET aktiv på LinkedIn!

Du er godt nok MEGET aktiv på LinkedIn! Populær

Skrevet af Jeanette Pavlak     20. Februar 2019     1589  

Lbere2Er det rigtigt, at 'alt godt kommer til den, der venter' ? Mht. synlighed på LinkedIn er det i hvert fald usandt - uanset om du prøver at tiltrække job, kunder eller samarbejdspartnere. Men det ved du godt nu, hvor du er blevet en af de aktive LinkedIn-brugere.

Næsten hver dag hænger du lidt ud ud herinde og som oftest smider du flere likes og kommentarer, ligesom du er begyndt selv at skrive indlæg, hvor du deler ud af din viden. Den viden, som du anser for at være et af dine aktiver på din vej mod dit nye ønskejob.

Lige som du er begyndt at trives med din aktive brug af LinkedIn, bliver du til et netværksmøde mødt med sætningen: "Du er godt nok MEGET aktiv på LinkedIn!"

Lad os i første omgang kigge på sætningen med den aktive LinkedIn-entusiasts øjne. Alt efter din personlighed, kan det være, at du tænker "Skønt! Jeg er netop på LinkedIn for at blive set, og det lader til, at der bliver lagt mærke til mig :)". Men det kan også være, at du bliver i tvivl om, hvorvidt du er blevet for aktiv på LinkedIn. Du overvejer derfor straks at skrue ned for aktivitets-niveauet. Sandsynligvis befinder du dig et sted imellem.

Hvad kan det skyldes, at en af dine forbindelser oplever, at netop dit ansigt lidt for ofte dukker op i feedet på LinkedIn?

En årsag kan være, at din forbindelse selv kun har et ganske lille netværk på LinkedIn, og at du er en af de få aktive forbindelser vedkommende har. Hvis din forbindelse udvider sit netværk, vil du efterfølgende dominere knap så meget.

Hvis vedkommende ofte interagerer med din profil på LinkedIn - eksempelvis ved at like og kommentere dine indlæg eller kommentarer, så vil det også medføre, at du oftere vil dukke op igen, end hvis vedkommende blot forholder sig passivt til det.

 

Artiklen fortsætter efter billedet

Du er godt nok MEGET aktiv paa LinkedIn

 

Kan du overhovedet være for aktiv på LinkedIn - eller være aktiv på den forkerte måde? Ja, det vil jeg mene. Men det er ikke den enkelte forbindelses brok eller ros du skal bruge som pejlemærke for, hvorvidt det er tilfældet. Det kan eksempelvis være sådan, at det du deler på LinkedIn for tiden slet ikke er indenfor mit interesse-område, uden at dine indlæg behøver at fejle noget.

Derfor vil jeg foreslå dig at kigge på to ting: Reaktionerne på dine LinkedIn-indlæg og forholdet mellem dine forbindelser og dine følgere.

Hvis du poster en del LinkedIn-indlæg, der ikke får nogle kommentarer, så er det et forsøg værd at forsøge dig med en anden type indlæg. Skil dig ud fra de standhaftige typer, der vedholdende poster samme type indhold til trods for, at de sjældent får anden reaktion end nogle få likes.

I udgangspunktet er enhver forbindelse også en følger, men dine forbindelser kan stoppe med at følge dig, ligesom de kan vælge at følge LinkedIn-brugere de ikke er forbundet med. Derfor vil tallene for henholdsvis antal forbindelser og følgere som oftest ikke være helt ens. Hvis din følger-skare består af betydeligt færre mennesker end dit antal forbindelser, så er det måske tid til at kigge på dit eget aktivitetsfeed og overveje, om du bruger LinkedIn på en hensigtsmæssig måde. Få evt. en anden til at kigge med.

Aktivitetsfeedet på andres LinkedIn-profil er i øvrigt et godt sted at kigge, inden du takker ja til en invitation. Her kan du få en fornemmelse af, hvad du kan forvente i dit feed fra din nye forbindelse, hvis du takker ja til invitationen.

Du vil sandsynligvis selv på et tidspunkt opleve, at en af dine forbindelser fylder mere i feedet end du finder godt. Måske med indlæg, der ligger helt uden for dit interesse-område. Så er det tid til at stoppe med at følge vedkommende. Dette er blot en af flere måder at tilpasse dit feed, så det bliver mere givende for dig at besøge LinkedIn.

Måske har du lyst til at være med i nogle af mine grupper på LinkedIn. De handler ikke overraskende primært om netop brugen af LinkedIn :). Du finder link til dem i min optimistiske LinkedIn-artikel om grupperne på LinkedIn.

 

Du finder dine forbindelser her:
https://www.linkedin.com/mynetwork/

 

Du finder dine følgere her:
https://www.linkedin.com/feed/followers/

 

God fornøjelse med at være aktiv på LinkedIn

Jeanette

Kan du være for aktiv på LinkedIn? Få svaret her.