Artikler om karriere
TILMELD NYHEDSBREV

Jakob: Karrieremand og selvstændig på en gang – sådan gør han

shareone jakob 3Jakob har travlt. Hans karriere kører på skinner. Han har et godt job, som han er glad for. Han blev far for 10 måneder siden. Og så har han valgt at starte op som selvstændig. En drøm han har haft fra han var en lille dreng.

Jakob Øgendahl Larsen er egentlig ansat på fuld tid hos Nordea som en del af bankens nye satsning på startups og vækstvirksomheder, men det afholder ham ikke fra at starte sin egen forretning op sideløbende.

Han har lanceret virksomheden ShareOne, hvor brugerne kan dele alle tænkelige ting med hinanden. Hvor Airbnb fx er begrænset til hoteller, så er ShareOne platformen for alt mellem himmel og jord, der kan deles. ShareOne platformen giver dig muligheden for at tjene penge på dine ting ved at udleje/dele dem med andre, og det kan være ALT, lige fra barnevognen, der står og samler støv i kælderen til dit tøj i skabet, håndmixeren eller støvsugeren. Selv kalder Jakob Øgendahl Larsen hans koncept for "eBay for deleøkonomi".

Sitet har nu været online i ca. et halvt år. Inden da er der gået et år med forarbejde, research og udarbejdelse af selve sitet og platformen det kører på. Det har været et fuldtidsarbejde. Alligevel har han formået at passe "det rigtige" arbejde også. At kunne passe 2 fuldtidsjobs + det ekstra har været en nødvendighed for at kunne få økonomien til at hænge sammen. Han har nemlig selv finansieret det hele.

Og så er han for resten da også lige blevet far i denne periode.

Hvornår han sover må stå hen i det uvisse.

Artiklen fortsætter efter billedet 

shareone banner

 

Skal – skal ikke være selvstændig

Det er det store spørgsmål som mange stiller sig. Det gjorde Jakob også. Men på en måde var han aldrig i tvivl. Han har altid vidst at han gerne ville have foden under eget bord på en eller anden måde.

Som dreng gik drømmen på at blive rig. I dag er han drevet af noget andet og større. Det handler om at gøre en forskel. Og det kan han se, at han har mulighed for at gøre med ShareOne.

ShareOne handler ikke kun om at opfylde en drøm hos ham selv. Det handler også om at gøre en forskel i verden. Og skulle drengedrømmen gå i opfyldelse på denne bekostning, så gør det ikke noget – men det er ikke der drivkraften ligger.

Jakob vil gøre en forskel. Ikke kun i forhold til at spare på ressource ved at gøre det nemmere for dig og mig at dele vores plæneklipper eller støvsuger. Det handler også om den lokale forskel. Jakob drømmer om at kunne ansætte medarbejdere, der befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet. Det kan være udsatte lige fra unge uden uddannelse, fleksjobbere, til den hjemløse, der ikke rigtig kan se sig selv ud af situationen. Mennesker hvor det at få et godt meningsfyldt arbejde måske betyder lidt mere. Det håber og tror han i hvert tilfælde på.

 

Hvad skal der til for at blive selvstændig?

Når man som Jakob på denne måde både satser både tid og alle sparepengene er det måske en fordel at vide præcis hvad man kaster sig over, kunne andre tænke.

Men sådan behøves det ikke at være. Jakob er drevet af passionen, men uden den store viden inden for det konkrete område.

I stedet har han ifølge sig selv et godt fundament i hans økonomiske uddannelse. Han ved hvordan pengene skal bruges rigtigt. Men måske endnu vigtigere nævner han sin målrettethed. En ting som han har fået ind under huden som tidligere elite taekwondo kæmper. Og lige præcis den målrettethed og evne til at fokusere, som ham har fået der, vurderer han i dag til at være sin vigtigste kompetence.

Det er nemlig Jakobs holdning at man ALTID skal yde sit bedste. Selvom en stor del af det været passionen for det at blive herre i eget hus, så er det målrettetheden og ikke mindst viljen, der har skabt det resultat han står med i dag. For man skal som selvstændig kunne tage rigtig mange tæsk. Også når man er selv om det og ikke har en at tage tæskene med, skal man være i stand til at kunne fortsætte.

Derudover giver Jakob ikke meget for janteloven. Han mener folk skal knokle for at nå deres mål, og at man aldrig får noget foræret i dette liv.

Og hvis det passer så skal virksomheden nok blive en succes.

 

shareone jakob 3Jakobs 5 bedste råd til dig, der er klar til at kaste dig ud i at blive selvstændig.

  1. Gør dit forarbejde ordentlig
  2. Du skal acceptere at det bliver hårdt arbejde, også hårdere end du måske forventer men fortsat
  3. Vær målrettet
  4. Tænk anderledes end dine konkurrenter
  5. Just make it happen

 

 

 

 

 

Jakob er egentlig ansat på fuldtid hos Nordea, men det afholdte ham ikke fra at starte som selvstændig. Her fortæller han hvordan han klarer det, og giver desuden sine bedste råd til andre.