Artikler om karriere
TILMELD NYHEDSBREV

E-handel som 6 ugers jobrettet akademifag i Midtjylland

E-handel undervisning beskaret2Der er behov for arbejdskraft med kompetencer i e-handel. Det peger flere undersøgelser på. Hvilket jo giver god mening, da en stor del af vores indkøb allerede er flyttet fra de fysiske butikker og over i netbutikkerne. De seneste år er handlen i webshops steget med omkring 20% årligt. Ikke mindst corona-situationen har skabt stor vækst i webbutikkerne og dermed øget behov for arbejdskraft.

Denne artikel er sponsoreret

 

Nethandlen buldrer frem og udfordrer både virksomheder og arbejdsmarked. Humanta og Erhvervsakademiet Midt/Vest tilbyder et spændende 6-ugers uddannelsestilbud i E-handel, der giver gode, brugbare kompetencer.

I mange opslåede jobs møder man kravet om digitale kompetencer. En analyse på Finduddannelse.dk viste, at det allerede i 2018 var den mest efterspurgte kompetence i stillinger indenfor kommunikation og markedsføring, men det ses meget ofte også i stillinger indenfor både salg og administration.

Det gør de 6 ugers uddannelse i E-handel yderst relevant. I pensum er nemlig både emner som Google og digital markedsføring. Kombineret med lektioner i brugen af webshopsystemet WooCommerce og arbejde med tekster og indhold, får deltagerne en ret god indsigt i det digitale univers.

Uddannelsen har allerede kørt godt et års tid i Herning og Holstebro, hvor der er gode erfaringer med jobmuligheder. Ofte har flere deltagere fundet nye jobmuligheder inden forløbet er slut.

"Vi arbejder med cases under forløbet. De tager afsæt i aftaler med virksomheder og webshops, som deltagerne så vidt muligt selv indgår. Vi hjælper naturligvis med at lave aftalerne. Det gør undervisningen aktuel og realistisk, og samtidig er det med til at skabe kontakter til virksomhederne," forklarer Allan Midtgaard fra Humanta.

Undervisningen er desuden tilrettelagt, så der er flere, men kortere undervisningsdage end man ofte ser på et 6 ugers forløb. Det gør indlæringen bedre og stoffet mere overskueligt. Både undervisningen og indholdet er præget af, at det skal være så praktisk anvendeligt som muligt. Det gælder også underviserne, der alle arbejder med e-handel i dagligdagen.

"Udfordringen med at tilbyde undervisning indenfor e-handel er jo, at udviklingen går så hurtigt. Det er næsten umuligt at sammensætte lange uddannelser i et fag, hvor der sker så meget nyt. Netop derfor er det helt perfekt, at sætte e-handel på skemaet i et erhvervsakademifag, som kan gennemføres på 6 uger," vurderer Allan Midtgaard fra Humanta.

E-handel er på positivlisten. Det betyder, at man som ledig med ret til 6 ugers jobrettet uddannelse kan vælge dette tilbud uden selv at skulle betale. "Det er heller ikke et krav, at man i forvejen har dyb viden om e-handel. Det vigtigste er i virkeligheden, at man kommer med den rette motivation", forklarer Allan Midtgaard, "vi møder deltagere, der melder sig på holdet for at få et officielt papir på deres kompetencer, men oftere er det mennesker, der gerne vil skifte spor i deres karriere eller forbedre deres muligheder i jobmarkedet. Mange har kun begrænset erfaring."

Normalt er undervisningen fysisk og foregår på Erhvervsakademi Midt/Vest i Herning eller Holstebro, men det har corona'en spændt ben for. De næste hold vil primært være virtuelle. Det betyder, at man bliver undervist uden at møde op fysisk. Man kan med andre ord deltage, uanset hvor i verden man bor.

Der er meget mere information på https://humanta.dk og https://efteruddannelse.eamv.dk, og er man hurtig, starter næste hold den 18. januar!

 

Fortæl gerne i bemærkninger, at du hørte om uddannelsen gennem Jobfisk.dk.

 

 

E-handel undervisning2Coronaen har sat en foreløbig stopper fra den fysiske undervisning. Her et billede fra undervisningen på et tidligere hold. Den kommende tid bliver der undervist i en virtuel klasse. Fordelen er, at man ikke skal transportere sig til og fra skolen, men kan spare tid og følge lektionerne hjemmefra. Foto Humanta

 

 

Tidligere deltagere fortæller

"Jeg søgte om deltagelse på holdet, da jeg mente det ville være i tråd med min uddannelse i Designteknologi.

Jeg havde ikke de store forventninger, andet end at jeg kunne se at det måtte være brugbart.

Holdet viste sig at være en positiv overraskelse, for mig som ikke er IT kyndig. Jeg følte klart at der blev taget hånd om en, og der var ingen dumme spørgsmål.

Da alle deltagere kom med meget forskellige formåen og kendskab til e-handel, var det det svært at forestille sig at alle fik noget ud af det, men igen skuffede I ikke.
Der har været Ah ha oplevelser for alle, og alle bød ind med noget.

Tak for en fantastisk positiv oplevelse.

Håber at tidligere holddeltager får tilbud med flere kurser, så vi kan holde os ajour :-)"

Kathrine, deltager i akademifaget E-handel

 

 

"At deltage på kurset e-handel har haft stor betydning for mig. Underviserne har alle været kompetente og dygtige til at rumme alle deltagerne. De har taget deres erhverv og erfaringer med i undervisningen. Det har gjort kurset super relevant. Kurset har åbnet nye spændende muligheder for mig. Det har vist mig, at jeg har kompetencer, som jeg ikke havde været bekendt med. Det har givet mig en masse brugbare værktøjer til nye opgaver. Kursisterne har været en palet af farver. Alle med forskellig baggrund. Vi har kunne supplere hinanden og styrke hinanden. Det har været en god og farverig oplevelse. Jeg kan varmt anbefale kurset."

Heidi, deltager på akademifaget E-handel

 

 

 

e-handelVi har aldrig handlet så meget over nettet. E-handel er i kraftig vækst, og det giver nye jobmuligheder, hvis man har de rigtige kompetencer.
Foto fra Pixabay.

 

 

Der er meget mere information på  https://humanta.dk og  https://efteruddannelse.eamv.dk, og er man hurtig, starter næste hold den 8. marts!

 

Fortæl gerne i bemærkninger, at du hørte om uddannelsen gennem Jobfisk.dk.

 

Der er behov for arbejdskraft med kompetencer i e-handel. Nyt kursus i e-handel starter d. 18. januar. Du kan stadig nå at tilmelde dig.