Artikler om karriere
TILMELD NYHEDSBREV

Penge til kompetenceudvikling: 4 faste udgifter du nemt kan minimere

Penge til kompetenceudvikling  lilleKompetencer er altid vigtige, og på et konkurrencepræget jobmarked er de vigtigere end nogensinde. Stræber du efter en forfremmelse eller mere ansvar på dit arbejde? Leder du efter et nyt job eller erhverv?

Ja, så kan du gennem kompetenceudvikling og kurser let og hurtigt adskille dig fra dine konkurrenter. Det kan dog være svært for nogle at sætte penge af i budgettet til dette, og derfor har vi samlet 4 faste udgifter, som du let og hurtigt kan minimere for dig.

 

Din mad

Der er mange fordele ved en madplan. Selvom ordet måske ikke har den bedste klang i alles ører, kan en madplan spare dig for mange timer med indkøb og overvejelser over, hvad du skal lave. Desuden kan du med en madplan planlægge at bruge dine rester konstruktivt, så du undgår madspild. Madspild koster ifølge Landbrug & Fødevarer danskerne op til 13,5 mia. kroner om året, så der er mange penge at spare.

Køber du desuden din frokost i et supermarked eller i kantinen på arbejdet, kan du spare meget på at lave den selv. Hvis du bruger 30 kroner at købe frokost hver arbejdsdag, vil du bruge 6.500 kroner på frokost om året. Laver du den selv for 10 kroner eller mindre per dag, sparer du altså 4.340 kroner om året! Derved er der rigeligt med plads i budgettet til din kompetenceudvikling.

 

Dit mobilabonnement

Mobilen er efterhånden en ting, som vi ikke kan klare os uden. Et dyrt mobilabonnement er til gengæld en anden sag. Der er stor forskel på priser og indhold i de forskellige abonnementer på markedet, og det kan være svært at orientere sig om, hvad du bør vælge.

Samlino.dk's sammenligningsside for mobilabonnementer, kan du gennemsnitligt spare 1.000 kroner årligt på dit mobilabonnement uden at gå på kompromis med fx GB data eller udlandstelefoni. På den måde kan du altså nemt skære ned på en unødvendig omkostning, og få råd til mere spændende ting.

Artiklen fortsætter efter billedet 

Penge til kompetenceudvikling  4 faste udgifter du nemt kan minimere

 

Din a-kasse

Din A-kasse er utrolig vigtig i tilfælde af, at du skulle blive arbejdsløs, men det giver næsten sig selv. Til gengæld er der få, der ved, at der kan spares utrolig mange penge hvert år ved at vælge en billigere løsning, hvilket ofte er muligt. Eftersom det kan være svært at forstå, hvad forskellen er i pris og muligheder på a-kasserne, findes der sider, som hjælper med netop dette, hvilket er yderst behjælpeligt. Her kan man desuden læse, hvad fordelene ved de forskellige a-kasser er samt hvor god bedømmelse, de har.

 

Dit bredbånd

Internet er en ting, som vi ofte tager for givet, og derfor er det også meget nemt at glemme, hvor mange penge man egentlig giver for sit bredbånd derhjemme. Hvis du ikke er opmærksom herpå, er der stor chance for, at du kommer til at betale for meget, idet man kan spare op til 1.000 kroner pr. år.

Hvis du ønsker at få plads i budgettet til din kompetenceudvikling, kan det altså være en god idé, at kigge denne udgift efter i sømmene. Kan du spare tusindvis af kroner, kan disse nemlig investeres i dig selv!

 

Hvorfor du bør udvikle dine kompetencer og hvordan

Som du kan læse, kan der altså være utrolig mange penge at spare på dine faste udgifter, og det behøver ikke at gøres til raketvidenskab. Selvom du kan købe mange sjove ting for de penge, som du potentielt kan spare, er det dog en god idé at investere dem i dig selv og din udvikling. På den måde adskiller du dig eksempelvis fra mange af dine konkurrenter på jobmarkedet, hvis du er jobsøgende. Sidder du allerede i job, kan du gennem kompetenceudvikling gøre dit arbejde endnu bedre eller måske arbejde dig hen mod en forfremmelse. Det kan også være, at du lærer at arbejde mere effektivt, og på den måde undgår du ting som stress, mens du også har mere tid til andre ting.

Hvor du så skal lede efter kurser eller lignende er en anden sag, men et rigtig godt sted at starte er lige her.

 

Leveret i samarbejde med Samlino.dk 

 

Kompetenceudvikling gør det let at adskille dig fra din konkurrenter på jobmarkedet, men det kan være svært for nogle at sætte penge af i budgettet til dette.