Artikler om karriere
TILMELD NYHEDSBREV

5 smarte sparetips, der gør din tid som ledig meget nemmere

5 smarte sparetips der kan gre din tid som ledig meget nemmere lilleLad os bare være ærlige: Det er ikke fedt at blive fyret eller gå ledig.

For selvom en fyreseddel kan vise sig at være et positivt vendepunkt, hvorfra du kan jagte en helt ny drømmekarriere, ændrer det ikke på, at det er en gevaldig økonomisk rutsjetur at gå fra løn til dagpenge eller kontanthjælp.

Hvor du førhen ikke behøvede at tænke så meget over, om det gik an at hive de lækre steaks op fra køledisken eller booke en rejse sydpå, skal du nu være mere opmærksom på, om du har råd til det ene eller det andet som jobsøgende.

Derfor giver vi dig her fem super sparetips, der får pengetanken til at holde lidt længere, så du kan gå 'all in' på at finde din næste karriere.

 

1. Slip for stress med budget-app

Er du ikke den store haj til excel eller fan af komplicerede budgetter? Bare rolig. Det behøver hverken at være kedeligt eller besværligt at blive gode venner med din hverdagsøkonomi.

Der findes flere smarte værktøjer, der kan hjælpe dig. Du kan for eksempel hente Spiir - en gratis budget-app, der automatisk hjælper dig med at få tjek på dine lønkroner og indkøb. Appen holder dig altid opdateret om din økonomi, så du slipper for at stresse over det.

 

2. Lækker mad på budget

'Uden mad og drikke dur den ledige ikke'. Ganske simpelt. Men hvad du køber, og hvor ofte du handler, kan have stor betydning for pengepungen. Når det handler om at skære ned på madbudgettet, er en god madplan den skarpeste kniv i skuffen til opgaven.

Du skal ikke til at støve dine gamle kogebøger af og nærlæse dem for at finde på billige og interessante retter. Andre har allerede gjort det sure arbejde for dig. Snup en gratis madplan fra et af landets supermarkeder eller opskriftssider. Så sparer du både tid og penge.

Og læg nu ikke for hårdt ud. En velsmurt madplan handler ikke kun om at overleve, men også om at leve. Sørg for at planen giver plads til luksus og lækkerier en gang imellem - så er det nemmere at følge den. Velbekomme!

Artiklen fortsætter efter billedet 

5 smarte sparetips der kan gre din tid som ledig meget nemmere

 

3. Vink farvel til de dyre regninger

Mange betaler for et fitnessabonnement, de ikke får brugt, har alt for dyre forsikringer eller et mobilabonnement, der ikke svarer til, hvor meget de taler i telefon. Måske du har lignende udgifter, du nemt kan droppe eller skære ned på.

Det kræver blot lidt tid, papir og kuglepen - og måske et enkelt glas vin (for hyggens skyld). Start i det små og fokuser på én udgift ad gangen. Lav så en konkurrence med dig selv om at finde et billigere alternativ - uden at det nødvendigvis er dårligere.

Fitnessabonnementet kan blive til en løbetur i skoven og på forsikringsguiden.dk kan du hurgtigt finde billigere alternativer til dine nuværende forsikringer.

Når du har fundet nye løsninger, kan du skrive dem op og sammenligne med, hvad du plejede at betale. Vupti! Så kan du lynhurtigt se, hvor meget du sparer på månedsbasis.

 

4. Ryd kælderen og tjen penge

En gammel lænestol, ubrugte sko, en ekstra cykel. De fleste har ting stående, som bare samler støv i kælderen eller på loftet. Men hvorfor lade tingene stå, når du kan tjene lidt skillinger på dem? Det vil ikke alene give dig et større plus på kontoen, men også mere ro, fordi du ikke længere behøver at stresse over rodet i kælderen.

Så find de dyre jeans, som du ikke længere kan passe. Lampen fra din gamle lejlighed, som du ikke har fået hængt op det nye sted. Eller din knægts trehjulede cykel, som han for længst er vokset fra. Hvis du bruger apps som Tradono, Reshopper og DBA, er du kun få klik fra at forvandle dine gamle sager til guld.

Med diverse digitale markedspladser på din mobil har du ikke kun mulighed for at sælge ting, du ikke bruger mere. Du kan naturligvis også bruge de forskellige apps til at finde gode tilbud på de ting, du står og mangler. Med andre ord. Det er en 'win-win' situation for dig at tænke i genbrug.

 

5. Undgå at skattefar kommer efter dig

Som jobsøgende kan du ofte føle, at du bliver jaget vildt i et virvar af ansøgninger, regler 0g møder. Derfor har du ikke brug for, at Skat også går i flæsket på dig. Så selvom dette ikke et decideret sparetip til hverdagen, har det alligevel stor betydning for dine penge.

Det er nemlig en god idé, at du ændrer din forskudsopgørelse, når du bliver ledig. Skriv på, at din lønpose nu er meget mindre end tidligere. Så kommer du til at betale det rigtige i Skat og undgår at få et gevaldigt skattesmæk, når årsopgørelsen kommer i marts måned. Tjek også om der er fradrag, du skal ændre. Mange glemmer eksempelvis at rette kørselsfradraget til, når de er blevet opsagt.

 

Phew! Er du stadig med? Sejt! Det kan være noget af et arbejde at justere budgettet, når du går ledig. Men den gode nyhed er, at når det er klaret, kan du slappe af og give den fuld gas med at finde dit næste drømmejob. Held og lykke med jobsøgningen!

 

----

Dette indlæg er leveret af Spiir, der står bag en intelligent budget-app. I appen får du et detaljeret overblik over dine penge og en masse andre fede features. Læn dig tilbage og få automatisk styr på dit forbrug. Du kan downloade appen her.

 

Vink farvel til de dyre regninger, og spis lækker mad, også selvom du er jobsøgende.