Artikler om karriere
TILMELD NYHEDSBREV

Ved du hvilken a-kasse der er bedst for dig?

ved du hvilken a-kasse der bedst for dig lilleButiksassistent? Mekaniker? Akademiker? Kosmetolog? Hvilken a-kasse skal jeg vælge og hvilken a-kasse er bedst for mig? Spørgsmålet mange stiller sig selv, når man skal ud vælge eller måske skifte a-kasse. Og det kan det være svært at vælge, for der findes rigtig mange a-kasser i Danmark, og det kan være svært at finde den rigtige, og måske også den med flest fordele.

Oftest er man mest tilbøjelig til at blive i den a-kasse man får tilbudt gennem fagforeningen, og går måske ligefrem glip af alle de fordele og tilbud andre a-kasser kan tilbyde. F.eks. hører kontor og butiksansatte oftest under HK og dermed også til HK a-kasse, fabrik og transportarbejdere tilhører typisk 3F og 3F a-kasse osv. Både 3F og HK er store, solide organisationer, der har hjulpet medlemmer i mange år, og ved en masse om dit arbejde. Til gengæld hører den type a-kasse sjældent under de billigste. A-kasser, der ikke er tilknyttet en fagforening, har ikke så meget fokus på et bestemt erhverv, men er til gengæld ofte billigere- du bør derfor kigge på de lidt mindre a-kasser, hvis du ønsker at spare penge.

Artiklen fortsætter efter billedet 

ved du hvilken a-kasse der bedst for dig

 

Husk: ALLE a-kasser udbetaler det samme i dagpenge! Det er fastsat af Finansloven. Du skal derfor ikke vælge a-kasse efter hvad du håber at få udbetalt ved ledighed, men i stedet kigge på hvad a-kassen ellers kan gøre for dig, og hvad det månedlige kontingent lyder på.

Udover udbetalingen af dagpenge har a-kasserne også pligt til at udføre en række andre opgaver, som fx vejledningssamtaler, og indberetning til jobcentrene. De fleste yder også personlig rådgivning, og holder informationsmøder om regler som dagpengemodtager.

Nogle a-kasser har endda endnu flere tilbud og fordele, som f.eks. rabataftaler, billetter til sportevents, ekstra ordinære rejsetilbud, juridisk hjælp, hjælp til kompetenceudvikling og karriererådgivning, billige forsikringer, efteruddannelse, kurser, osv.

Hvilken a-kasse der er den rette for dig, er det kun dig der ved. Men der er ingen tvivl om, at det er det værd, at undersøge a-kasserne grundigt. Og hvis det eneste du ønsker af din a-kasse er økonomisk tryghed ved ledighed, kan du ligeså godt tage et ekstra kig prisen og nogle af de andre fordele.

 

Husk på: Du kan sagtens skifte a-kasse selvom du pt er ledig.

Det et nemt at skifte a-kasse, du skal bare kontakte den nye a-kasse, så sørger de for at overflytte dig fra din gamle a-kasse til den nye.

Du mister ikke anciennitet, hvis du har lyst til at skifte a–kasse! Du behøver ikke frygte for din dagpengeret. Du kan også sagtens fortryde dit medlemskab, og skifte igen, hvis du får lyst til at være medlem et andet sted.

 

 Artiklen er sponsoreret

 

Find flere a-kasser på vores fulde liste over a-kasser. Her kan du nemt finde den a-kasse som passer bedst til dig.

 

Hvilken a-kasse skal jeg vælge og hvilken a-kasse er bedst for mig? Spørgsmålet mange stiller sig selv, når man skal ud vælge eller måske skifte a-kasse. Og det kan det være svært at vælge, for der findes rigtig mange a-kasser i Danmark, og det kan være svært at finde den rigtige, og måske også den med flest fordele.