Artikler om karriere
TILMELD NYHEDSBREV

Job i Sierra Leone: Sofie

I dette mini-portræt af en dansker, der arbejder i udlandet er vi denne gang kommet til Sierra Leone, hvor Sofie arbejder med chimpanser i en stilling som programme manager.

 

Sofie passer chimpanser i Sierra Leone

Anne Sofie Meilvang er lige nu i Freetown i Sierra Leone. Her har hun været i en måneds tid (maj 2014). Sofie er uddannet biolog og nu arbejder hun som programme manager for Tacugama Chimpanzee Sanctuary.

Anne Sofie MeilvangSofie Meilvang passer chimpanser i Sierra Leone

Hvad laver du som programme manager?

Tacugama er en redningsstation for chimpanser, der er blevet forældre- eller hjemløse pga jagt og habitat ødelæggelse. Vi har omkring 100 chimpanser Jeg står for den daglige ledelse og udviklling af stedet. Det er også min opgave at identificer og søge fonde til at dække vores daglige omkostninger og vores projekter. Vores team udfører feltarbejde for at forstå hvordan vi bedst bevarer de vilde chimpanser i Sierra Leone. Desuden har vi et bredt formidlingsprogram på skoler og i lokal samfund. Det står jeg også for at koordinere. 

 

Hvad er den største forskel mellem det danske arbejdsmarked og Sierra Leones?

Den type job jeg har, har man fordi man brænder for dyrene og naturen. Det er mere en livsstil end et arbejde - på trods af at det er benhårdt. Det er langt fra et 8-16 job. Man arbejder lange dage, og bliver dyrene syge eller er der andre problemer, så bliver man så længe der er brug for det. Jeg bor på centret og er altid "on-call". Det er nogle helt andre vilkår, man arbejder under her. Lønnen kan langt fra matche en dansk løn og en pensionsordning ved jeg ikke en gang hvad er.

 

Hvad er det bedste ved dit job?

Chimpanse2Chimpanse fra Sierra LeoneDet er et kæmpe privilege bo midt i regnskoven og arbejde med noget så specielt som chimpanser og deres bevarelse. Jeg har udsigt til chimpanser fra alle vinduer i mit kontor. Det gør enhver arbejdsopgave lidt mere spændende. Det er meget tilfredsstillende at være med til at gøre en lille forskel for de her fantastisk dyr og deres levesteder. Jeg syntes også, at det er god udfordring at arbejde med folk fra en helt anden kultur.

 

Hvis du skulle give et råd til andre danskere, der ønsker at rejse ud for at arbejde, hvad skulle det så være?


Før jeg kom til Sierra Leone, har jeg arbejdet i bla Cameroun og Kina. Det har været en kæmpe oplevelse og meget udviklende for mig at arbejde i udlandet. Jeg kan varmt anbefale alle danskere at rejse ud for at arbejde. Pak en masse tålmodighed, åbenhed og lidt råstyrke med i kufferten, for der bliver formentlig brug for det, når du arbejder i lande langt fra Danmark og dansk kultur.

 

Er der ellers noget, vi skal vide om dit arbejde?

Udsigt SofieUdsigten fra Sofies kontor i Sierra LeoneDen type arbejde jeg har, vælger man, fordi man elsker det. Man skal ikke være motiveret af en stor løn eller mange feriedage. Det kan godt være rigtig svært at få et betalt arbejde med dyr som chimpanser, især i Afrika hvor mange gerne vil gøre det frivilligt. Man skal forberede sig på at arbejde nogle år på ingen løn - eller på en meget lav løn. Derfor kan det være godt at have en god opsparing og få eller ingen lån, før man begynde at søge den type arbejde. Jeg syntes også, det er en god ide at få sig en god uddannelse, før man tager afsted. Mange steder kræver de en uddannelse, og det giver noget ekstra pondus, når man søger job. Desuden er det jo altid godt at have i baghånden hvis man ikke er succesfuld.

 

 

Du kan læse mere om Tacugama Chimpanzee Sanctuary her...

 

 

Arbejder du selv uden for Danmarks grænser, eller kender du en, der gør? Og vil du dele din historie, så giv os et tip på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..  

 

 

Sofie arbejder med chimpanser i Sierra Leone