Artikler om karriere
TILMELD NYHEDSBREV

Sov trygt om natten: derfor er det vigtigt med en a-kasse

A-kasseDu står for tiden og søger et arbejde og en fast indkomst sammen med flere tusinde andre danskere, og selvom du skulle være heldig at finde vej til HR-chefens bord og igennem ansættelsessamtalerne, kan fremtiden som bekendt være svær at spå om. Det kan derfor være en god idé at melde sig ind i a-kasse og sikre sig økonomisk for fremtiden.

 

Find a-kassen, som passer til din profil

KrifaA-kassers historie går mere end 100 år tilbage. Ikke desto mindre har de formået at følge med tiden, og i Danmark er over 2 millioner danskere medlemmer af en a-kasse. A-kasserne tilbyder i dag alt lige fra kurser og karriereplanlægning til coaching og mentorordninger. Du bør finde en a-kasse, som passer til din såvel faglige som personlige profil. Går du udelukkende efter en billig a-kasse risikerer du, at den ikke er så god til at få dig til at fremstå som en god kandidat ude på arbejdsmarkedet. Dermed ikke sagt at en billig a-kasse ikke kan varetage dine behov, men sørg for at sætte dig ind i a-kassens tilbud og ekspertise inden du melder dig ind og forhold dig altså ikke kun til prisen.

Nogle af a-kasserne er fagligt afgrænsede, mens andre henvender sig til alle faggrupper. Hvis du hører under et bestemt fagområde, kan det måske være en fordel at være i en a-kasse, som har specialiseret sig inden for netop dit fagområde.

BusinessDKHvis du ikke har intentioner om at benytte dig af kurser eller jobplan, så vil kontingentet være det, du skal fokusere på ved valg af a-kasse, hvilket sammenligningstjenesten, Samlino.dk, kan hjælpe dig med. Du er sikret den samme dagpengesats, ligegyldigt hvilken a-kasse du i sidste ende vælger. Dagpengene finansieres af det beløb, som medlemmerne indbetaler i kontingent, samt det beløb som lønmodtagere indbetaler i arbejdsmarkedsbidrag. Du er ikke berettiget til dagpenge, medmindre man er medlem af en a-kasse og har været det i mindst ét år. Derfor kan det godt betale sig at tænke lidt ud i fremtiden, så man ikke står uden fast indkomst, hvis man pludselig går hen og bliver arbejdsløs. En a-kasse er god at have, selvom du, ligesom med en forsikring, ikke håber at få brug for den.

 

MA-akasseTre gode grunde til at blive meldt ind i en a-kasse

  1. Ret til dagpenge – også som nyuddannet
  2. Vejledning og fokus på dig – faglig og personlig udvikling
  3. Tillægsydelser, herunder støtte, rabatter og juridisk bistand

 

En a-kasse er vigtig for jobsøgende, studerende og folk i arbejde. Så sov trygt om natten og meld dig ind i en a-kasse i dag. Klik her for at sammenligne priser på forskellige a-kasser.

 

Artiklen er skrevet af Samlino.dk

 

 

Det faglige hus

CA a-kasse 

Frie Funtionrer a-kasse 

 

En a-kasse er vigtig for jobsøgende, studerende og folk i arbejde. Så sov trygt om natten og meld dig ind i en a-kasse i dag.