Artikler om karriere
TILMELD NYHEDSBREV

6 ting du bør forhandle om udover din løn

Penge3Lønnen er den største motivationsfaktor! Det vil mange nikke genkendende til, hvis man spørger hvad der er vigtigst i forhold til et job. Men løn kan være en svær ting at forhandle om; en arbejdsgiver kan have svært ved at retfærdiggøre lønforskelle på en arbejdsplads og det vil særligt for en nyansat være svært, at komme med de store lønkrav. Men har du tænkt over, at der er mange andre ting end løn der kan være værd at forhandle om – og som i sidste ende kan have lige så stor værdi for dig?

 

Arbejdsopgaver

Hvad er det præcis dit job kommer til at indeholde? Man kan nemt opleve, at få tildelt en masse opgaver der går ud over hvad der stod i jobbeskrivelsen da du søgte stillingen – og det kan altså også betyde mindre spændende opgaver. Hvis du ved ansættelse får aftalt og skrevet ned hvad dine arbejdsopgaver præcis kommer til at indebære vil det være nemmere at sige fra, hvis chefen pludselig er i gang med at presse en masse ekstra opgaver ned over hovedet på dig som måske vil kræve ekstra lange arbejdsdage.

 

Mulighed for forfremmelse

Er der gode fremtidsmuligheder i virksomheden? En mindre løn kan være det værd, hvis der er udsigt til en forfremmelse inden for den nærmeste fremtid. Mange gange skal man lige have en fod indenfor i en virksomhed og det vil ofte hænge sammen med, at tage en mindre attraktiv stilling. Formår du at præsterer, bør dine chancer for forfremmelse være gode, såfremt du befinder dig i den rette virksomhed.

 

Jobtitel

Erfaring tæller når du skal ud og søge drømmejobbet. Ofte må du bruge nogle år på, at arbejde hårdt til en mindre attraktiv løn for at få den erfaring et velbetalt job kræver. En idé kan være, at få foden indenfor i en startup virksomhed. Lønnen vil være lav, men erfaringen du kan høste er uvurderlig. Og så kan du jo altid forhandle din jobtitel - marketingassistent kan f.eks. ændres til marketing koordinator og pludselig få meget mere værdi. Dette koster ikke din nye arbejdsgiver noget som helst men vil kunne betyde usandsynligt meget for dit CV.

 

 

 

Artiklen fortsætter efter billedet

Penge2

 

 

Efteruddannelse

Kan din nye arbejdsplads tilbyde efteruddannelse? F.eks. en HD kan koste mange penge hvis du selv skal ud og finansiere den, men flere arbejdspladser vil være i stand til at kunne betale din uddannelse. Det vil samtidig højne din værdi i virksomheden og evt. hjælpe til en fremtidig forfremmelse.

 

Bus-/Tog-kort

Har du brug for at tage offentlig transport til og fra arbejde? Et månedskort kan være en betydelig omkostning i dit budget. Spørg din kommende chef om der kan være mulighed for, at virksomheden vil dække dette.

 

Frokostordning

Er der frokostordningen i kantinen eller skal du selv have mad med hver dag? Du kan spare betydeligt mange penge hver uge ved at spise frokost på arbejde. Er det ikke en del af din kontrakt kan du prøve at få det indført.

 

 

 

Skrevet af Aminata Christensen, Samlino.dk

Samlino.dk kan du kan du finde flere karrieretips samt få gode tips og råd til generelt at spare på dine hårdtjente penge. Tjek eksempelvis om du får nok ud af din løn.

Held og lykke med forhandlingerne!

 

 

 

Hvad har du med i lønpakken udover de kolde kontanter?
Del dine erfaringer...

 

 

 

6 ting du kan forhandle om at få med i lønpakken.