Nyheder
TILMELD NYHEDSBREV

Jobrekorder lægger pres på virksomhederne

Jobrekorder lgger pres p virksomhederne lilleMåned efter måned stiger beskæftigelsen, og vi oplever konstant nye jobrekorder. Det lægger pres på virksomhederne, som har svært ved at finde de nødvendige kvalificeret medarbejdere.

 

Helt op til 6 % af landets virksomheder har oplevet udfordringer i forbindelse med rekruttering af nye medarbejdere. Virksomhederne har forgæves rekrutteret til 16.800 stillinger. Det er 9 % over niveauet i foråret 2017.

Ballisagers Jobbarometer 2. halvår 2018 kunne ikke overraskende konkludere at bygge og anlægsbranchen igen toppede listen med størst rekrutteringsudfordringer.

At udbud og efterspørgsel ikke stemmer overens, er ikke nogen stor overraskelse. Manglen på faglærte er stor og det har længe tydet på at der en ubalance i, hvor mange der bliver uddannet og hvor mange medarbejdere virksomhederne har brug for.

Manglen på faglært arbejdskraft har store konsekvenser for mange virksomheder. 27 % af virksomhederne oplever produktionsbegrænsninger som følge af den forgæves rekruttering.

"Hver dag har vi maskiner der står stille. Vi har ordre til det, men vi har bare ikke nogen, der kan programmere og stille maskinen op. Vores omsætning ville have været op til 20 pct. højere, hvis vi havde mulighed for kvalificeret arbejdskraft" udtaler Søren Nymark, direktør hos maskinfabrikken Nymark & Fogh teknik APS til Ballisager.

Det er ikke kun bygge og anlægsbranchen, hvor det specielt er tømrer og elektrikere, der er ramt af problemer i rekrutteringen. Også stillinger som social- og sundhedsassistent, handicaphjælper, tjener, kok, salgskonsulent og rengøringsassistent oplever rekrutteringsudfordringer. Men især IT-branchen er lige så hårdt ramt af mangel på arbejdskraft som bygge-og anlægsbranchen, specielt folk med kompetencer indenfor IT-sikkerhed, GDPR og big data er i høj kurs.

Selvom meget lige nu tyder på at det specielt er de lidt "hårdere" it-uddannelser, som der er stor efterspørgel på, så vil de basale færdigheder som online marketing, måling af effekten af content strategier, og grafisk design med fokus på online kampagner, blive nogle af fremtidens mest efterspurgte it- kompetencer.

Artiklen fortsætter efter billedet 

Jobrekorder lgger pres p virksomhederne

 

Men hvordan skal vi egentlig håndtere de mange rekrutteringsudfordringer?

Som virksomhed og som jobsøgende kan det være noget af en udfordring at skulle håndtere de mange rekrutteringsudfordringer, begge på grund af manglende faglige kompetencer.

 

Gode råd til dig som er jobsøgende

  • Få nye kompetencer, tag på kursus og efteruddannelse – meget tyder på at virksomhederne mangler kvalificeret arbejdskraft og derfor kan det som jobsøgende være en god mulighed at tage på kursus eller efteruddannelse for at opkvalificere sine kompetencer. Undersøg din branche grundigt, og find ud af hvilke kompetencer, det er du mangler. Det kan desuden være også være en god måde at vise at du er åben for udfordringer og motiveret for at lære.
  • Du kan finde mange billige online e-kurser her eller du kan finde kurser, seminarer og efteruddannelse her
  • Vær åben for deltidsjob – I et deltidsjob kan du få nye kompetencer, et bredere netværk og nyt til dit CV og måske åbner muligheden sig for en fuldtidsstilling. Læs mere her..
  • Vær åben for oplæring – Du kan sagtens søge et job, selvom du ikke nødvendigvis besidder alle de efterspurgte faglige kompetencer, hvis blot du viser motivation for at lære dem.

 

Gode råd til virksomhederne

  • Vær åben for andre profiler og oplæring – 15 % af stillingerne, der i første omgang blev rekrutteret forgæves til, blev efterfølgende besat af en medarbejder med en anden profil end den, der oprindeligt blev efterspurgt. Noget tyder derfor på, at hvis man som virksomhed blot er åben for at oplære kandidaten eller evt kan tilbyde kursus, kan det være en god måde at komme videre med rekrutteringen på.
  • Vær åben for lærlinge - Ifølge Søren Nymark, direktør hos maskinfabrikken Nymark & Fogh teknik APS, er det fremadrettet vigtigt, at de har lærlinge i virksomheden og får dem klædt godt på, så de kan fortsætte i virksomheden, når de er udlært. Selvom det ikke løser problemet lige nu og her, kan det være en lærlingeordningen være en stor hjælp fremadrettet. Lærlingeordningen er desuden ideel for mange virksomheder, da det giver mulighed for at prøve en medarbejder af, og medarbejderen får tilsvarende mulighed for at se området an samtidig med, at der kommer erfaring på CV'et.

 

Har I overvejet hvordan de jobsøgende kandidater egentlig ser på jeres virksomheds rekrutteringer? Hent rekrutteringsanalysen her

 

Skal du i gang med rekrutteringen? Vær sikker på du tiltrækker de rigtigt kandidater - Læs mere her 

 

Kilde: https://ballisager.com/wp-content/uploads/2018/10/Jobbarometer_2_halvaar_2018.pdf

 

 

Måned efter måned stiger beskæftigelsen, og vi oplever konstant nye jobrekorder. Det lægger pres på virksomhederne, som har svært ved at finde de nødvendige kvalificeret medarbejdere. men hvordan skal vi håndtere de mange rekrutteringsudfordringer?