Nyheder
TILMELD NYHEDSBREV

Fremtidens arbejdsmarked er fyldt med deltidsjobs

Fremtidens arbejdsmarked er fyldt med deltidsjobs lilleDer er i dag flere lønmodtagere end nogensinde før viser tal fra Ballisagers Jobbarometer for 2. halvår. Samtidig rekrutterer mange af landets virksomheder forgæves.

Hele 6% af landets virksomheder har oplevet udfordringer i forbindelse med rekrutteringen. Det lyder måske ikke af meget, men virksomhederne har forgæves rekrutteret til i alt 16.800 stillinger, hvilket er 9% højere end foråret 2017. Men selvom antallet af lønmodtagere er rekordhøjt, så er det desværre ikke fuldtidsstillinger, der tæller op i statistikken.

En analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd indikerer en generel vækst i job med deltidskontrakter. Det peger på at mange af de jobs, som er blevet skabt i løbet af de seneste års økonomiske fremgang er deltidsjob. Analysen viser helt præcist at antallet af job er steget med 150.000 de sidste 5 år, men 80.000 af dem er deltids job, og langt størstedelen af disse lønmodtagere arbejder under 20 timer om ugen.

Ifølge analysen skyldes fremgangen i deltidsjob i en overvejende grad studerende og fleksjobbere. Men ser man bort fra disse grupper, er det dog særligt kvinder, ufaglærte og personer med anden etnisk oprindelse end dansk, som arbejder under 20 timer om ugen.

Deltidsjobbene stiger på tværs af alle brancher, men findes dog særligt indenfor detailhandlen, hotel og restaurationsbranchen samt rengøring. Derudover konkludererer nye tal fra Star, at vikarbeskæftigelsen i Danmark også har været stigende siden 2010. Det peger i retningen af, at der i fremtidens danske arbejdsmarked, skabes flere deltidsjobs, og flere får en løsere tilknytning til arbejdsmarkedet.

 

Mindre timer = flere jobs, eller hvad?

Analysen fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd siger ikke noget om, hvor mange af de lønmodtagere der er i deltidsjob, som har mere end et job. Men ifølge Trine Pernille Larsen, Lektor ved Forskningscenter for Arbejdsmarkeds- og organisationsstudier på Sociologisk Institut, Københavns Universitet har flere af dem, som arbejder under 15 timer om ugen, ofte mere end ét job.

Men det er altså ikke nødvendigt at tage 2 job, hvis du ønsker at bruge et deltidsjob som vej mod et fuldtidsjob. Med et deltidsjob, kan du få dagpenge, der supplere din løn med op til 160,33 timer i en måned. Du kan få supplerende dagpenge i sammenlagt 30 uger inden for 104 uger – Se mere på Min A-kasse.dk 

  

Artiklen fortsætter efter billedet

Fremtidens arbejdsmarked er fyldt med deltidsjobs 

 

Fordele ved at søge deltidsjob

Selvom det kan være en lidt usikker økonomisk måde at arbejde på og det kan blive en udfordring at jonglere med skiftende arbejdstider, kan et deltidsjob også skabe muligheder som du kan bruge positivt i din jobsøgning mod en fuldtidsstilling.

  • Du bevarer kontakten til netværket og arbejdsmarkedet via kollegaerne og jobbet.
  • Du forkorter din ledighedsperiode, ved at vise overfor en potentiel arbejdsgiver, at du ikke bare har sat dig i sofaen, men holder dig i gang og virkelig vil arbejde.
  • Du får erfaring og kompetencer, der giver mulighed for at søge bredere.
  • Du får mulighed for at forbedre dit CV og din ansøgning, i form at at kunne dække "huller" i form af manglende kompetencer, færdigheder og erfaring.

Derfor er det vigtigt at overveje, om det ikke er det værd, at tage en deltidsstilling imens man leder efter et fuldtidsjob. Og hvem ved? Det kunne ske, at man igennem deltidsstillingen fandt en indgang til en fuldtidsstilling på længere sigt.

 

Find dit deltidsjob her... 

 

Uanset om du vil søge efter fuldtidsjob eller deltidsjob, så er jobsøgningen ikke nem. Det er vi klar over hos Jobfisk.dk. Ofte har ingen fortalt os hvordan en god jobsøgning foregår. Derfor har vi samlet en række interessante links og aktører, der kan hjælpe dig videre med din jobsøgning – Læs mere her

 

Find listen over vikarbureauer her

 

fordele-ved-at- 33660630

 

 

 

 

Selvom antallet af lønmodtagere er rekordhøjt, så er det desværre ikke fuldtidsstillinger, der tæller op i statistikken.