Nyheder
TILMELD NYHEDSBREV

Må virksomhederne beholde din uopfordrede ansøgning?

M arbejdsgiveren beholde din lilleDe nye regler betyder, at virksomhederne skal beskytte de personoplysninger som en jobansøgning indeholder. Det betyder blandt andet at en fysisk jobansøgning skal låses væk, mens en digital ansøgning blot skal gemmes på en server. Det har fået flere virksomheder til at ændre deres brug af uopfordrede jobansøgninger og takke nej hvis de afleveres i hånden eller sendes via mail.

 

Skaber problemer på det fleksible arbejdsmarked

Ifølge Ballisagers rekrutteringsanalyse 2018 har kun 27% af virksomhedernes ansættelse kommet fra uopfordrede ansøgninger, mens tallet lå på 42% sidste år. De offentlige virksomheder har mere end halveret deres brug af uopfordrede ansøgninger fra 35% til 15%, hvilket er det største fald Konsulenthuset Ballisager nogensinde har registreret. Derimod har brugen af opslåede stillinger aldrig været størrere (74%)

Om det hele skyldes den nye persondatalov eller om de nye digitale muligheder gør det nemmere at rekruttere gennem jobopslag vides ikke. Men der er ingen tvivl om at den faldende brug af uopfordret ansøgninger kan skabe problemer for det fleksible arbejdsmarked.

- Det er problematisk, fordi de uopfordrede ansøgninger har været en stor drivkraft i det fleksible arbejdsmarked. Det har været kutyme for, at man kunne have relativt god chance for at få job derigennem, og det gav virksomhederne motiverede kandidater, udtaler direktør i Konsulenthuset Ballisager, Morten Ballisager, til AVISEN.DK.

 

Skal vi så bare lade være med at sende uopfordret jobansøgninger?

Kort og godt: NEJ!

Fordi: Arbejdsgiverne MÅ GERNE modtage uopfordrede jobansøgninger, og de MÅ GERNE gemme dem. 

Men: Det kræver dit samtykke og at du ikke oplyser personfølsomme data i ansøgningen (som f.eks. religion, helbredsoplysninger, politiske forhold eller lignende). Skriv i din ansøgning, at du giver arbejdsgiveren tilladelse til at gemme din jobansøgning og CV i 6 måneder til brug ved ansættelser.

Artiklen forsætter efter billedet

M arbejdsgiveren beholde din 

 

Men gør dig umage!

Det gælder både din jobansøgning og dit CV, uanset om du sender en opfordret eller en uopfordret jobansøgning. Flere virksomheder oplever nemlig stadig mangler i både CV og jobansøgning.

I CVet oplever 44% af virksomhederne, at der mangler eksempler på konkrete resultater, mens 38% oplever at der mangler en forklaring på tidsmæssige "huller" (fx ved barsel, sygdom, osv).

I jobansøgningen mangler over halvdelen at beskrive det faglige match mellem ansøger og job, og ligeså mange har ikke en tydelig beskrivelse af motivationen for jobbet.

Derudover kniber det med layoutet for både jobansøgning og CV og helt op til 30% mangler billede på ansøgning og CV. Derudover har lige så mange en meget teksttung jobansøgning. Det har blandt andet stor betydning for de store virksomheder, der er særligt "sarte" overfor de teksttunge ansøgninger. Hvor de små private virksomheder efterspørger et mere personligt præg på jobansøgninger.

Som jobsøgende betyder det at du bliver nødt til at gøre sig lidt mere umage med både din jobansøgning og dit CV.

 

resume-2445060 960 720FÅ et CV-tjek!

Hos Jobfisk.dk ved vi at det kan være noget af en udfordring. Vi ved hvor vigtigt det er at kunne skrive en god jobansøgning og have det perfekte CV.

Læs "Hvordan skriver jeg det perfekte CV" hvor du blandt andet kan downloade en GRATIS CV-skabelon og få gode råd til hvordan du skriver et CV og en jobansøgning, der skaffer dig drømmejobbet.

Er du i tvivl om dit CV er godt nok? Gør som Camilla - Få et CV tjek.

 "Jeg er positivt overrasket over, hvor stort et indblik han havde i, hvad et godt CV kræver. Han kom med mange små "twist" til mit CV, og samt at han kunne relatere og kommentere uddybende omkring det jobområde, hvor jeg søgte." – Camilla, der fik tjekket sit CV hos Jobfisk.dk

 

Læs mere om CV-tjek hos Jobfisk.dk

 

De jobsøgende skal gøre sig mere umage, men det skal virksomhederne også!

Det kan godt være de jobsøgende har fejl og mangler i deres CV og jobansøgninger, men virksomhederne har sandelig også problemer både med rekrutteringen, afslag og i deres jobannoncer. Det viser en undersøgelse om virksomhedernes rekruttering lavet af Jobfisk.dk i 2017. I perioden marts til maj 2017 udsendte Jobfisk.dk et spørgeskema om virksomhedernes og rekrutteringsbureauernes rekruttering – set fra de jobsøgendes synspunkt. Den omfattede blandt andet virksomhedernes evne til at kommunikere og formidle i rekrutteringsprocessen.

Selvom der er sket mærkbare forandringer, er der stadig plads til en del forbedringer. Det gælder både når de jobsøgende skal have svar på om ansøgningen er modtaget, ved afslag og i jobannoncerne, at kommunikationen halter.

Selvom flere virksomheder er blevet bedre til at sende afslag, er det kun meget få (12%) der får svar/afslag på ALLE de ansøgninger de sender når processen af afsluttet. Ydermere kniber det med at måden der bliver givet afslag på.

I jobannoncerne er det specielt de forventninger arbejdsgiveren har til den kommende medarbejder, der trænger til et løft. Her mener hele 66% at der er plads til forbedringer. Derudover ligger beskrivelserne af jobbet også stadig i den lave ende af skalaen.

Vil du gerne vide mere om hvordan de jobsøgende ser på virksomhedernes rekruttering? Læs mere her!

Er du god nok til at beskrive dine forventninger til den kommende medarbejder? Tiltrækker du de rigtige ansøgere med din jobannonce?

Læs mere og få en GRATIS vurdering af jeres jobannonce her!

 

 

Virksomhederne afviser i stigende grad uopfordret ansøgninger af frygt for at overtræde EU´s nye persondatalov, men det har de slet ingen grund til!