Nyheder
TILMELD NYHEDSBREV

HK lancerer nyt freelancer bureau, der skal holde styr på økonomien

HK lancerer ny freelancer bureau lilleOrdene skat, moms og ordrebekræftelser kan sætte en stopklods for mange, der ønsker at prøve kræfter med freelance arbejde. Det behøver det ikke længere. Den 17. september 2018 lancerede fagforeningen HK et bureau for freelancere, hvor man kan oprette opgaver uden at skulle bøvle med papirarbejdet.

I mere end 100 år har HK sørget for ordentlig løn og arbejdsforhold til deres medlemmer og nu vil de gøre det samme for freelancerne, indtil videre gælder det også dem som ikke er medlem af HK. Udover at hjælpe med papirarbejdet, sørger HK for ordnede forhold ved at lægge feriepenge til side, sørger for at man sparer op til pension, får løn under sygdom og optjener dagpengeret.

I alt vil det koste 8% af opgavens pris, men ifølge HK er der tale om et forsøg, der blot skal være bæredygtigt. Derfor vil salæret til HK da også blive sat ned, hvis der er stor interesse for ordningen.

 

Hvem kan være med og hvordan fungerer det så?

Freelancebureuet er for dig, der ønsker at påtage opgaver på freelancebasis, men ikke ønsker at bøvle med regnskaber, moms, skat, forsikring og usikkerheden på om pengene nu også kommer. Bureauet henvender sig primært til nystartede freelancere, ledige, deltidansatte og efterlønnere.

Man finder selv opgaven, og indgår aftale med kunden. Herefter kan du oprette opgaven ved bureauet, der bekræfter aftalen og ansætter dig til at udføre den. Når opgaven er fuldført sørger bureauet for at beregne din løn og sender faktura til kunden.

Få mere info om bureauet her: HK Freelancer bureau

Artiklen fortsætter efter billedet

HK lancerer ny freelancer bureau der skal holde styr p konomien 

En hjælp eller blot en dyr revisor?

Forfatter til flere bøger om platformsøkonomi og freelance-arbejde og formand for Foreningen for Platformsøkonomi, Claus Skytte er begejstret for HK's initiativ. Som han ser det, er det første skud på stammen til, at fagforeningerne prøver sig af med platformsøkonomi. I første omgang konkluderer han dog, at HK nye bureau mest af alt minder om en dyr revisor. Han efterspørger en løsning, hvor man også formidler opgaver, da det som freelancer kan være en anstrengende opgave konstant at finde nye kunder.

Men det bliver ikke i denne omgang: - Vi har kigget på det. Vi har overvejet det, og vi har allerede det, som vi kalder for jobbørs, som minder om det. Og jobbørsen får allerede opkald, hvor firmaer søger freelancere. Så det er noget, som arbejdsgiverne efterlyser, men lige i øjeblikket kan vi så ikke opfylde det ønske, siger Kirstine Baloti, konsulent for HK/privat.

Indtil videre hjælper bureauet kun med det administrative og frigør på den måde noget tid, som man kan bruge på at finde nye kunder. At skabe en arbejdsplatform kræver en langt større satning økonomisk og ressourcemæssigt. HK vil dog ikke afvise at det kan komme på længere sigt.

 

 

Kilde: AVISEN.DK 

 

 

Ordene skat, moms og ordrebekræftelser kan sætte en stopklods for mange, der ønsker at prøve kræfter med freelance arbejde. Det behøver det ikke længere. Den 17. september 2018 lancerede fagforeningen HK et bureau for freelancere.